Σελίδες

About

30 Απριλίου 2015

Καταληκτική προθεσμία υποβολής δηλώσεων εφαρμογής δικαιούχων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής (Δ.Ε)2014 & Ετήσιου Σχεδίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Ε.Σ.Π.Δ.)2015 εως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015.

Εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργικα φαρμακαΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνει τα εξής:

Από τις 17-04-2015 τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή υπηρεσία χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Η εφαρμογή αυτή αφορά τις εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ώστε να πάρουν την πιστοποίηση ότι είναι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων, για να μπορούν να αγοράζουν και να ψεκάζουν γεωργικά φάρμακα που προορίζονται για επαγγελματική χρήση.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 3501/41173/14-04-2015 (ΦΕΚ Β΄629/17-4-2015) ΚΥΑ όπου αναφέρεται το ύψος των τελών που θα πρέπει να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ώστε να δικαιούνται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Νίκη του ΜΕΓΑ επί των ΙΚΑΡΩΝ Γιαννιτσών

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του το τμήμα ΜΙΝΙ του «Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών» επί των «Ικάρων Γιαννιτσών», με σκορ 58-53, σε αγώνα που έγινε το Σάββατο 25-04-2015, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου».
Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε πολύ καλό κλίμα με γεμάτο γήπεδο, η ομάδα του Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος πήρε το ροζ φύλλο στο τοπικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι με πολύ πάθος και με την βοήθεια του κόσμου, που παρευρέθηκε στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική.

Πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική Εκδήλωση "Ταξίδι στην Ελλάδα" του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών‏

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η μουσικοχορευτική εκδήλωση από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών με κεντρικό τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, τα Νησιά, την Μικρά Ασία και την Ανατολική Ρωμυλία. Πάνω από εκατόν πενήντα παιδιά και νέοι από τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά χορευτικά τμήματα του Ναού συμμετείχαν στην παρουσίαση των χορών με ζωντάνια και παλμό. 

28 Απριλίου 2015

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ‏



Ένα ευχάριστο "Μουσικό Απογευματινό" είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 όσοι πρόλαβαν και εξασφάλισαν πρόσκληση, στο ασφυκτικά γεμάτο κέντρο "Λόφος"  του Φιλίππειου στα Γιαννιτσά, όπου τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών οργάνωσαν την εκδήλωση.

Η τάξη βιολιού του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τζιρίτα


Το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου φιλοξενήθηκε το αναγνωστικό κοινό της πόλης των Γιαννιτσών και παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου «Ιόλη» των εκδόσεων Ψυχογιός, από την ίδια τη συγγραφέα, Μαρία Τζιρίτα.

3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας

Ανακοινώνεται ότι:

Μεγάλη επιτυχία στο τουρνουά «Παίζω βόλλευ στον Πεζόδρομο»




Ένα ιδιαίτερα όμορφο σκηνικό δημιούργησαν 160 κορίτσια στον πεζόδρομο Γιαννιτσών το πρωί της Κυριακής 26/4, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά ΄΄ Παίζω βόλλευ στον Πεζόδρομο΄΄ .
Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Πετοσφαίρισης Μίλωνα Γιαννιτσών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 5ης Ανθοέκθεσης του Δήμου Πέλλας.

Εγκαίνια 5ης Ανθοέκθεσης Δήμου Πέλλας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια της 5ης Ανθοέκθεσης του Δήμου. Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος λαμβάνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στη σημασία της Ανθοέκθεσης και στο γεγονός ότι αποτελεί πια θεσμό για το Δήμο Πέλλας.

27 Απριλίου 2015

7-1 Kαι του χρονου τοπικο για την Αναγεννηση

Διασυρμός άνευ προηγουμένου για την Αναγέννηση Γιαννιτσών που ηττήθηκε 7-1(!) απ’ τον Καμπανιακό και παράλληλα υποβιβάστηκε και μαθηματικά στα τοπικά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟ "ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

   Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών με τη συμμετοχή της στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Μικτή Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και ήταν αφιερωμένο στον Μάνο Χατζηδάκη.

«Η Μάνα τροφός του Γένους»

Ο Ιερός Ναός Αγ. Κυριακής Κρύας Βρύσης, η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015 και ώρα 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Κρύας Βρύσης.

Τετραήμερο εκδηλώσεων στους Γαλατάδες

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Η Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Γαλατάδων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας

«Αμπελειώτικα 2015» με διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

- Την Παρασκευή 1 & το Σάββατο 2 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελειών σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, «Αμπελιώτικα 2015»,

25 Απριλίου 2015

Απίθανο τεστ: Ο αριθμός του κινητού σου αποκαλύπτει την… ηλικία σου!

Δοκιμάστε το...

Φαίνεται απίστευτο όμως ένα μαθηματικό και διασκεδαστικό τεστ με προσθέσεις, αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς ,που αρχίζει από τον αριθμό του κινητού σου καταλήγει να φανερώνει την ηλικία σου..

Δοκίμασε το τεστ:

Μεγάλη προσοχή! Επτά συμπτώματα που δείχνουν καρκίνο και δυστυχώς τα αγνοούμε!

Μία νέα μελέτη καταδεικνύει ότι οι μισοί ασθενείς που εκδηλώνουν συμπτώματα ύποπτα για… 1καρκίνο, τα αγνοούν, αποφεύγοντας να πάνε στο γιατρό, προκειμένου να εξεταστούν.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες του οργανισμού Cancer Research UK εξέτασαν στοιχεία από περισσότερους από 1.700 μεσήλικες και ηλικιωμένους εθελοντές, ηλικίας 50 ετών και άνω.

ΑΥΡΙΟ 26-4-2015 Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ‏

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟY ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

 που θα διεξαχθεί στην 'Αρνισσα – Πέλλας

Περισσότερες πληροφορίες  στην αποκλειστική σελίδα για τον ημιμαραθώνιο

Παίζω βόλλευ στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών


Τουρνουά μίνι βόλλευ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα σε ομάδες των 3 ατόμων, κορίτσια που έχουν γεννηθεί τα έτη 2002 /03 και 2004/2005 και 2006/08.

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Γρηγόρης ΣτάμκοςΠρογραμματισμένη επίσκεψη στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος την Τετάρτη 22 Απριλίου στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά τον Υπουργό για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, έτσι όπως αυτά αποτυπώθηκαν ύστερα από τις συνεχείς επαφές του το τελευταίο διάστημα με ιατρούς και εργαζόμενους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ‏

ΕΛ.Γ.Α.Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης απέστειλε επιστολή, με επισυναπτόμενη έκθεση γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Πέλλας για την αποζημίωση αγροτικών παραγωγών που επλήγησαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό τους προηγούμενους μήνες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Θεοδωρίδη προς την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κα Μαρίνα Παππά:

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.




Την Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 17:30 μ.μ., στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π , με τα παρακάτω θέματα της ημερησίας διάταξης:

23 Απριλίου 2015

Καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης




Εντός των επόμενων 24 ωρών αναμένεται να πιστωθεί στους 90.000 δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης, με το συνολικό κόστος να...

αγγίζει τα 79 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία.

Δελτίο τύπου 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών‏

Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΤο 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν τις δημόσιες ευχαριστίες τους σε όσους υποστήριξαν την οργάνωση του 1ου Πασχαλινού bazaar που έλαβε χώρα στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών στις 2 και 3 Απριλίου 2015.

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης σε συνεργασία με την Π.Ε. Πέλλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας και η Coral AE (δικαιούχος των σημάτων Shell στην Ελλάδα) διοργανώνει την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, σεμινάριο με θέμα την οδική ασφάλεια. Το σεμινάριο θα γίνει από τον πρώην οδηγό αγώνων Τάσο Μαρκουίζο (Ιαβέρη) που θα είναι ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

"Φωτογραφίζοντας τις ανθισμένες κερασιές"‏

Την Κυριακή 26/4, ο Σύλλογος Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου ποταμού «νεοSOS”, σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΒΑΡΟΣΙ» και στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος PROMORIVER, διοργανώνει πεζοπορία για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, με προορισμό τις πηγές του Εδεσσαίου ποταμού, φωτογραφίζοντας την ανοιξιάτικη ύπαιθρο. Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 το πρωί, στην περιοχή του Αϊ – Γιώργη Βρυττών. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από το χωριό των Βρυττών και διασχίζοντας τους κερασώνες, θα φτάσουμε στις πηγές του Εδεσσαίου, αποτυπώνοντας στο φωτογραφικό φακό, τις ανθισμένες κερασιές τις ίριδες και πιθανόν, τις σπάνιες ορχιδέες που αυτήν την εποχή ανθίζουν στα υγρολίβαδα της περιοχής. Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε τη μαγεία του τόπου μας, βάζοντας ο καθένας την προσωπική του ματιά στη συλλογική προσπάθεια.
Παράλληλα το Κέντρο Πληροφόρησης Άγρα – Βρυττών –Νησίου, θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες, ώρες 11:00 – 13:00. Μέλη και φίλοι του Συλλόγου, θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την αξία και τη σημασία των Υγροτόπων. Επίσης θα συνεχιστούν οι εργασίες καθαριότητας και περιποίησης του περιβάλλοντος χώρου που ξεκίνησαν το Μάρτιο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ο σύλλογος θα προχωρήσει και σε εργασίες συντήρησης του κέντρου, αφού δυστυχώς, εξαιτίας της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας της προηγούμενης περιόδου, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές φθορές.

Προσκληση

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνιδα μανα , φωτογραφιεςΟ Ιερός Ναός Αγ. Κυριακής Κρύας Βρύσης, η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015 και ώρα 8 το βράδυ,

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ 2 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ‏

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, η πρώτη σε βιομηχανία και η δεύτερη σε δασικές εκτάσεις με τη συμμετοχή στελεχών όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΛΛΑΣ‏

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΛΛΑΣ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση συζήτηση με θέμα 
“Παύση πληρωμών, Διαγραφή του χρέους οριστική Αυτή είναι η απάντηση η εργατική”
Αποτέλεσμα εικόνας για ανταρσυα λογοτυπο
με ομιλητές τους:

Ο “Φίλιππος” Γαλατάδων στην Ματαράγκα και στο Μεσολόγγι.



Αποτέλεσμα εικόνας για λαζαρια 2015   Η Εταιρία Αστικού Πολιτισμού “Φίλιππος” Γαλατάδων Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας συμμετείχε στα “Λαζάρια 2015” στην Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Τα “Λαζάρια” είναι γιορτές τιμής και μνήμης, σε ανάμνηση των γεγονότων που έγιναν στην περιοχή, κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας, με τον οποίο διατηρούμε αδελφικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια .

«Η Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.Σύγχρονοι προβληματισμοί. Το κοινωφελές έργο της «Δόμνας Βιζβίζη» στο Ανοικτό Λαϊκο Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών‏

  Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κοινού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας την Δευτέρα 20-4-2015 στην 12η εκδήλωση της 19ης  περιόδου 2014-15 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών που οργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία  Γιαννιτσών  «ο Φίλιππος»σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ‏

Αξιότιμοι Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. των Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησή μας στις 3 Απριλίου 2015, επικοινωνώ σήμερα μαζί σας για την έγκαιρη προετοιμασία και άρτια οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων με ημερομηνία εορτασμού την Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

21 Απριλίου 2015

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση από την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών‏

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα "Ταξίδι στην Ελλάδα" στην οποία θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα της ενορίας.

Μυρισε ανοιξη στα Γιαννιτσα.


ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ‏


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας με θέμα

« Διεκδικώντας ένα κοινό μέλλον… :
Προοπτικές εκπαίδευσης και απασχόλησης
ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»  
την Πέμπτη 2 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας.

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ " ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΨΑΡΕΛΛΟ"‏



  Ένα συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα στον Κώστα Σαμψαρέλλο  έλαβε χώρα σε δύο μακεδονικές πόλεις το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Το αφιέρωμα ξεκίνησε το Σάββατο  18 Απριλίου,στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών  και συνεχίστηκε την Κυριακή 19 Απριλίου στην Καλαμαριά.
       Σημείο σύνδεσης τριών περιοχών, των Γιαννιτσών, της Καλαμαριάς και της Ζακύνθου υπήρξε ο Κωνσταντίνος Σαμψαρέλλος ,ο οποίος έζησε , δραστηριοποιήθηκε και πρόσφερε πλούσιο έργο στο φιλόμουσο κοινό αυτών των περιοχών.
      Τρείς χορωδίες: α) του Πολιτιστικού Σωματείου "Το Φιόρο του Λεβάντε" Ζακύνθου, β) της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και γ) της Χορωδίας του Δήμου Γιαννιστών, με προτροπή των μαέστρων τους, αποφάσισαν  να τιμήσουν τον Κώστα Σαμψαρέλλο.

Συνάντηση του βουλευτή κ. Σηφάκη Ιωάννη με την προϊσταμένη του καταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας Μαρίνα Παππά για τον παγετό σε βερύκοκα και δαμάσκηνα και άλλες καλλιέργειες

Την Δευτέρα 20 Απριλίου ο βουλευτής Ν. Πέλλας Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε το περιφερειακό υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βεροίας όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη του Κα Μαρίνα Παππά. Η κα Παππά ενημέρωσε τον κ. Σηφάκη σε ότι αφορά τις καταστροφές σε καλλιέργειες από πλημμύρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις κατά το έτος 2014.

«Ο Επαγγελματίας» του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς στο Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών για 2 παραστάσεις (8 και 9 Μαϊου) από τη Θεατρική Ομάδα Enigma ( Enigma Theatre Group)

«Μια ζωή χύμα, μπροστά στα μάτια μας. Η δική μας ζωή. Μέσα σε μια μεγάλη βαλίτσα, που μία μέρα σε όλους μας έρχεται ως απολογισμός και καταγραφή: τι επιχειρήσαμε, τι καταφέραμε...». Με αυτή τη φράση η Γκάγκα Ρόσιτς, που υπογράφει τη μετάφραση του έργου «Ο Επαγγελματίας» του γνωστού Σέρβου συγγραφέα Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, δίνει το στίγμα της παράστασης που παρουσιάζουν οι Enigma Theatre Group την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαϊου στις 9 μ.μ. στο Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών (Μαδυτου 10), σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη.

Νέα σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και δημιουργία Ομάδων Παραγωγών στην Π.Ε. Πέλλας

Νέα σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και τη δημιουργία νέων Ομάδων Παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Την σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, στελέχη της Διεύθυνσης και εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των παραγωγών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ" ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

Το Σάββατο 18-4-2015 έγινε στα Γιαννιτσά συνάντηση της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ" συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,Γιάννη Σηφάκη και Χρήστο Σμία, ενώ η Βουλευτής απουσίαζε σε αποστολή στο εξωτερικό (Στρασβούργο).
Αναδείχθηκε η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στον τομέα των μεταφορών αλλά και η άμεση ανάγκη εξόδου του νομού από τη συγκοινωνιακή απομόνωση. Ιδιαίτερα σήμερα που οικονομική-ενεργειακή κρίση επιτείνεται και η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται δραματικά η εφαρμογή άμεσων δράσεων είναι παραπάνω από αναγκαία .

O Αι Γιωργης γιορταζει....


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ‏

Ημερίδα: «Με ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
- Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συμμετέχει ως εισηγητής ο Δντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Μανόλης Σφακιανάκης


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Π.Ο.Δ.Π./Δ.Δ.Ε. Πέλλας, το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών – Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, θέτοντας ως στόχο την ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

20 Απριλίου 2015

Αναγεννηση Γιαννιτσων - Ορφέα Ελευθερούπολης 1-2 (Πηγη Matiespellas.gr)

Νίκη με ανατροπή μέσα στα Γιαννιτσά για τον Ορφέα Ελευθερούπολης (2-1) που τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος είναι στο -7 απ’ την παραμονή και ελπίζει στο θαύμα. Στο -8 οι ηττημένοι που θέλουν… έπος για να αποφύγουν το μοιραίο.

Φάσεις και γκολ:

19 Απριλίου 2015

Ποιοι πλήττονται από τις περικοπές πρόωρων συνταξιοδοτήσεων



Περισσότεροι από 120.000 ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα στην πρόωρη σύνταξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα". Οι πολίτες αυτοί που... έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα, έχουν δηλαδή συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ώς το 2012 αλλά πρέπει να περιμένουν από 2 έως και 7 χρόνια προκειμένου να «πιάσουν» και το απαιτούμενο κάθε φορά όριο ηλικίας, βρίσκονται στο στόχαστρο σε ενδεχόμενη ανατροπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, όπως απαιτούν οι δανειστές.

Συνολικά, κοντά στους 270.000 ασφαλισμένους ανέρχεται ο αριθμός όσων βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση με ειδικά όρια, είτε για πρόωρη, είτε για πλήρη σύνταξη. Από αυτούς, 150.000 ασφαλισμένοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα, έχουν δηλαδή συμπληρώσει τόσο τα απαιτούμενα κάθε φορά έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ‏

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού θα έχουμε την ευλογία να υποδεχθούμε τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό, ενώ το Ιερό Λείψανό θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ - Τι λέει η Προφητεία - Επιγραφή στον… Τάφο του Μεγ.Κωνσταντίνου για όσα έγιναν, και θα γίνουν;


Επιγραφή στον τάφο του Μεγ. Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούλη προφητεύει ότι οι Ελληνες θα επιστρέψουν εκεί...
Ο τάφος αυτός είναι στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας. Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο. Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν, 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος.

Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήτανε αυτό:

18 Απριλίου 2015

Αυτά είναι τα καλύτερα σπιτικά ελληνικά "γιατροσόφια" για τους πόνους



Είναι απλά και εφαρμόσιμα πολλά από αυτά ακόμη και στις μέρες μας. Τα περισσότερα υλικά είναι απλά, και τα βρίσκουμε πολύ εύκολα από τη φύση, σε βιολογικά καταστήματα και σε φαρμακεία. Η ομοιοπαθητική απαγορεύει... τη χρήση φαρμάκων, οι παλιές γιαγιάδες έβρισκαν λύση σε κάθε πάθηση χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα, οι ασιατικές χώρες προτείνουν τη χρήση βοτάνων για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Πόνοι

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Νέες ρυθμίσεις για τα "κόκκινα δάνεια" προωθούν οι τράπεζες, με τη σημαντικότερη να προβλέπει "πάγωμα" για έως και το 50% του δανείου για διάστημα έως και... 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλονται τόκοι για το μισό ποσό του δανείου που θα έχει "παγώσει". Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν επίσης μπόνους και άτοκες δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Βήμα-βήμα η ρύθμιση οφειλών στο taxisnet




Σε πέντε απλά βήματα μπορούν οι περισσότεροι από δυο εκατομμύρια φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία να... ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις που η καθεμιά μπορεί να είναι τόσο μικρή όσο και 20 ευρώ.

Η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet άνοιξε χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ήδη αρκετοί φορολογούμενοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Ας δούμε ένα-ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν την τμηματική αποπληρωμή των οφειλών τους:

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ‏

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΣΥΔΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2015


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/5/2015 :

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ‏


                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 19.00' στο τουριστικό περίπτερο "ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ" στα Γιαννιτσά,

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ‏

Μία πρώτη σύσκεψη για τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης, την καλύτερη οργάνωση και τη δημιουργία νέων Ομάδων Παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Την σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης, στελέχη της Διεύθυνσης και εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των παραγωγών.