Σελίδες

About

31 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ‏

Συντοπίτες και συντοπίτισσες
Λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις εκλογές που προκηρύχθηκαν απλά και μόνον για να ξεκαθαριστούν οι εσωκομματικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με την μόλις 7μηνη κυβερνητική θητεία, η χώρα μας αλλά και ο Νομός μας, βρίσκονται σε πολύ δυσμενέστερη θέση από το 2014.
Το επτάμηνο πείραμα της «αριστερής» διακυβέρνησης όχι απλώς απέτυχε παταγωδώς, αλλά καταρρέει, όπως νομοτελειακά ήταν αναμενόμενο, καθώς το κόμμα των συνιστωσών αναρριχήθηκε στην εξουσία καλλιεργώντας σε έναν ολόκληρο λαό φρούδες ελπίδες και υποσχόμενο πράγματα που γνώριζε πολύ καλά ότι σε καμιά περίπτωση δεν επρόκειτο, δεν μπορούσε να υλοποιήσει. Γι’ αυτό και μέσα σε ένα 7μηνο διαλύεται στα εξ ων συνετέθη

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα καταγγέλει

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα καταγγέλει την μεθοδευμένη ποσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, κ. Θεοδωρίδη να κυρήξει ως άγoνο τον Ηλεκτρονικό Ανοιχτό Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό για την μεταφορά των μαθητών για τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, προυπολογισμού 3.338.017 Ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης 50%, ήτοι 1.112.672 Ευρώ επί πλέον.

Φιλική νίκη για Απόλλωνα Κρύας Βρύσης

cfoot2Οι νεοφώτιστοι της Γ’ Εθνικής επικράτησαν 2-0 απέναντι στους Προμάχους κι έδειξαν καλά στοιχεία.

Ο Απόλλων Κρύας Βρύσης νίκησε 2-0 τους Προμάχους, με τον Νίκο Παπανώτα να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα, όσον αφορά την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του.

Ένας περίπατος την ημέρα προστατεύει από… 24 νοσήματα



Όποιος θέλει να κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό του, ας αρχίσει να περπατάει με... γρήγορο βήμα για 30 λεπτά την ημέρα: με αυτό τον τρόπο μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις πιθανότητες που έχει να αναπτύξει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 24 νοσήματα!
Σύμφωνα με tanea.gr, αυτό είναι το συμπέρασμα της συνδυασμένης ανάλυσης 40 μελετών για τις επιδράσεις της συστηματικής φυσικής δραστηριότητας στην υγεία, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την τελευταία τετραετία.
Όπως έδειξε η ανάλυση, η συστηματική φυσική δραστηριότητα αποτελεί μαζί με την αποφυγή του καπνίσματος τις δύο πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε, εάν θέλουμε να ζήσουμε πολλά και καλά χρόνια.
Σύμφωνα με την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην «Διεθνή Επιθεώρηση Κλινικής Πρακτικής» (IJCP), όσοι άνθρωποι φροντίζουν να είναι δραστήριοι 30 λεπτά την ημέρα διατρέχουν, μεταξύ άλλων, μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ PELLA AGRO 2015‏


30 Αυγούστου 2015

Φορολογικό: Όλοι οι κωδικοί στο Ε1 για επιδόματα, παροχές, διαθεσιμότητα & voucher



Οδηγίες για την ορθή αναγραφή στο Ε1 των παροχών και επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ παρέχει ο Οργανισμός...

Ειδικότερα, ο ΟΑΕΔ κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι υπόχρεοι θα αναγράφουν τις ακόλουθες παροχές του Οργανισμού στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπο Ε1) ως εξής:

Τρόποι για να χαλαρώσετε από το στρες



Μπορεί να είναι μια κακή μέρα στη δουλειά, πολλές κακές μέρες χωρίς δουλειά, πολλά deadline που κρέμονται απειλητικά πάνω από το κεφάλι σας, πολλές κακές ...
ειδήσεις για την οικονομική κρίση, όλα αυτά μαζί ή και τίποτα συγκεκριμένα. Θα θέλαμε πάρα πολύ να σας πούμε να μην αγχώνεστε, γιατί το άγχος χειροτερεύει τα προβλήματα αντί να τα λύνει –για την ακρίβεια, θα το κάναμε, αν δεν ξέραμε ότι το μόνο που θα καταφέρουμε έτσι είναι να σας αγχώσουμε περισσότερο. Αντ’ αυτού, έχουμε πέντε καλές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το στρες και τα συμπτώματά του.

Εκλογές 20.8.2015‏

Με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
για την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Η πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγινε εξαιτίας των αντιφάσεων της πολιτικής της και κάτω από την πίεση του μαζικού αριστερού ρεύματος που την έφερε στην εξουσία, που αρνείται να δεχτεί τους συμβιβασμούς της και επιμένει στο ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του οδηγήθηκε και κατέληξε να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του συστήματος,

28 Αυγούστου 2015

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων‏

Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, βιογραφικόΣυγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Πέλλας για τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες του Πανελληνίων εξετάσεων, που από σήμερα μπορούμε να σας αποκαλούμε φοιτητές, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι καλή και επιτυχή σταδιοδρομία στο νέο σας στόχο. Είμαι σίγουρος πως θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε με επιτυχία και στον νέο σας ρόλο.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΠΠΑΣΙΑΣ 2015

Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεωνΥπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε το Βαλκανικό Φεστιβάλ Ιππασίας 2015, που διεξάγεται στο Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής.
Σήμερα έγινε η έναρξη του πρώτου διεθνή αγώνα υπερπήδησης εμποδίων ΙΚΕΜ CSI, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, το τετραήμερο 3 – 6 Σεπτεμβρίου 2015 θα ακολουθήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

"Λαϊκή Ενότητα'' εγινε η πρωτη συναντηση πολιτων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Γιαννιτσά, συνάντηση πολιτών του νομού Πέλλας με σκοπό τη δημιουργία επιτροπών αγώνα της «Λαϊκής Ενότητας» για τις επερχόμενες εκλογές.

17ο Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού στις 28 ,29 και 30 Αυγούστου 2015.

Η Εταιρία Αστικού Πολιτισμού ''Φίλιππος'' Γαλατάδων σας προσκαλεί στο 17ο Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού στις 28 ,29 και 30 Αυγούστου 2015. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων. Το πρόγραμμα αναλυτικότερα έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ‏

1η συνάντηση για την προετοιμασία των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας


Πρόσκληση στους Μικρασιατικούς και Προσφυγικούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ώστε να συμμετέχουν στην πρώτη συνάντηση με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας οι οποίες φέτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Ειδικότερα η πρόσκληση του κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής:

26 Αυγούστου 2015

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΠΟΔ/ΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Γ. ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ‏

Επιστολή με την οποία τον συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων της θέσης του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον Γιώργο Παπαπροδρόμου. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ‏

Σε μήνυμά του προς τους επιτυχόντες που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει:

Χαρίζεται σκυλίτσα‏

ΕικόναΧαρίζεται σκυλίτσα, ακούει στο όνομα Κανέλλα, υγιέστατη, ημίαιμη, περίπου 1 έτους, μέτριου μεγέθους, 15 περίπου κιλών, φιλική και παιχνιδιάρα.

24 Αυγούστου 2015

Προσλήψεις Καθηγητών στο Ωδείο, Εκπαιδευτών στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και Καθηγητή Πληροφορικής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας προκειμένου να προσλάβει 22 καθηγητές-τριες για τις ανάγκες του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών για την εκπαιδευτική περίοδο 2015 – 2016, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις, για τη διδασκαλία μαθητών στα παρακάτω τμήματα:

Πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας θα προσλάβει Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών για την εκπαιδευτική περίοδο 2015 – 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις με τα παρακάτω δικαιολογητικά έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2015, στη Γραμματεία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου.

Έναρξη για τις υποδομές της Αναγέννησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναγέννηση Γιαννιτσών        Γ.Α.Σ. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ»
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Μια νέα σχολική και αθλητική χρονιά ξεκινάει για τους νέους μαθητές, τα παιδιά μας, γεμάτη όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας, η ακαδημία ποδοσφαίρου της ομάδας της πόλης μας Γ.Α.Σ. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ» ξεκινάει για μια ακόμη χρονιά με σταθερά χαμηλή μηνιαία συνδρομή και παράλληλα με το μεράκι και τη φιλοδοξία να συνεχίσει και να διευρύνει την επιτυχημένη αθλητική πορεία των προηγούμενων ετών.

Γιάννης Σηφάκης : Σκέψεις για το πώς πρέπει να πάμε (Aξιζει την προσοχη μας)

1. Όσον αφορά την Συμφωνία
* Σημαντικά σημεία η παραμονή στην ευρωζώνη, η αποκατάσταση της ρευστότητας, της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η ωρίμαση και η αναμενόμενη εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος και το αναπτυξιακό πακέτο που μαζί με τα ΣΕΣ, τα ΕΣΠΑ θα βοηθήσουν να ξεκινήσουν οι δημόσιες επενδύσεις , να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας και με την ρύθμιση των κόκκινων δανείων να αρχίσουν οι Τράπεζες να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία για να εκκινήσει η ανάπτυξη.

Συνάντηση του δημάρχου Πέλλας με αντιπροσωπεία του δήμου Beylikdüzü Τουρκίας

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 επισκέφθηκε το δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Σ. Στάμκο στο δημαρχείο Γιαννιτσών, αντιπροσωπεία του δήμου Beylikdüzü Τουρκίας. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους κ. Doğan Subaşı, κα. Gülüzar Bektaş, κα. Ebru Çevik, κα. Nejla Kotil και το διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης κ. Hamdi Gargın.

19 Αυγούστου 2015

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα προγράμματα Λουτροθεραπείας και Πηλοθεραπείας

DSC_2935Σε εξέλιξη βρίσκονται τα προγράμματα Λουτροθεραπείας και Πηλοθεραπείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ειδικότερα, για φέτος εφαρμόζονται τα παρακάτω προγράμματα «Κατασκηνώσεων – Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» για την χρονική περίοδο από 21.09.15 έως 19.10.2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2H PELLA AGRO ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ‏


Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της PELLA AGRO

Ολοκληρώνονται οι εργασίες προετοιμασίας της PELLA AGRO. Η αναβαθμισμένη έκθεση που διοργανώνεται για 28η χρονιά , σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας και την Π.Ε. Πέλλας θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Κρύας Βρύσης.

18 Αυγούστου 2015

Tα μουσικα του Βαλτου

Τα Mουσικά του Βάλτου στην Κρύα Βρύση
Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τα Μουσικά Του Βάλτου που θα γίνουν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Κρύας Βρύσης.

17 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2015

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο- αυτή τη φορά σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει στον εορτασμό και φέτος σας προσκαλεί να απολαύσουμε το φεγγάρι του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας,

Αναμένοντας την ανακοίνωση των (πεσμένων) βάσεων

DEFAULTΒρισκόμαστε λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία την έκδοση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η ανακοίνωση των βάσεων να γίνει κοντά στις 25 Αυγούστου.
Τα φετινά θέματα ήταν δύσκολα σε αρκετά μαθήματα, όπως τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, γεγονός που θα επιδράσει στη διαμόρφωση των βάσεων και πολλές σχολές ενδέχεται να παρουσιάσουν πτώση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ιατρική της Αθήνας μπορεί να πέσει και κάτω από όριο των 19.000 μορίων, ενώ πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία και των περιζήτητων Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών.
Αναλυτικά ανά επιστημονικό πεδίο:

Έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού παραβόλου

ΓΓΠΣΘα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των πολιτών από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών

Έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου την οποία θα χρησιμοποιούν εφεξής οι πολίτες για την εξυπηρέτησή τους από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ‏


Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίγειοι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων πληθυσμών ενήλικων κουνουπιών στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης από αύριο Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015.

16 Αυγούστου 2015

9 πράγματα που δεν ξέρεις για τον πρωινό καφέ

Η αγαπημένη σου καθημερινή ιεροτελεστία κρύβει κάποια μυστικά που ίσως να μην ξέρεις.
Ναι ναι ναι. Το ξέρουμε. Ο καφές είναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο μετά τη σοκολάτα, άντε και το σεξ. Δεν μπορείς να αντισταθείς σε έναν κρύο latte, δεν μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου αν δεν πιες το εσπρεσσάκι σου. Αυτά είναι πράγματα που ήδη γνωρίζεις και εσύ και εμείς. Έλα τώρα να σου πούμε μερικά ακόμα tips που μπορεί να μην τα είχες κατά νου.

Το infographic του παγκόσμιου χρέους – Ποιο είναι το "κομμάτι της πίτας" που αντιστοιχεί στην Ελλάδα

Ένα καταπληκτικό infographic, δημιουργία του Jeff Desjardans της Visual Capitalist δείχνει το ποσοστό του δημοσίου χρέους που κατέχει κάθε χώρα.

14 Αυγούστου 2015

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα προγράμματα Λουτροθεραπείας και Πηλοθεραπείας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα προγράμματα Λουτροθεραπείας και Πηλοθεραπείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας συγκεκριμένα για φέτος εφαρμόζονται τα παρακάτω προγράμματα «Κατασκηνώσεων – Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» για την χρονική περίοδο από 17.08.15 έως 19.10.2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι τρώμε καθημερινώς που αυξάνει την κατάθλιψη και δεν το ξέρουμε!


Θα μπορούσε μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση;

11 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ‏


Το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης πρόκειται να πραγματοποιήσει  στις 22 Αυγούστου 2015,  στο πλαίσιο του 44ου  Φεστιβάλ Ολύμπου, στο αρχαίο θέατρο του Δίου,

Τέλος στα ανασφάλιστα οχήματα από Σεπτέμβριο


Τέλος στα ανασφάλιστα οχήματα από ΣεπτέμβριοΑπό τον Σεπτέμβριο μπαίνει τέλος στα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν.

Λαϊκή συνέλευση στη Άρνισσα για τα αγροτικά και στον Νέο Αγ. Αθανάσιο για το Καιμακτσαλάν- επισκέψεις σε συνεταιρισμούς και σημεία παραλαβής ροδακίνων‏


Λαϊκή συνέλευση- σύσκεψη στην Άρνισσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με την συμμετοχή του Γιάννη Σηφάκη για το σχέδιο Νόμου για τον νέο συνεργατισμό των αγροτών, το φορολογικό και γενικά το σχέδιο για την αγροτική πολιτική. Η οργάνωση ανήκε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Βεγορίτιδα.

Δήλωση Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη για το σχέδιο Νόμου για κατάργηση του αφορολόγητου στις βουλευτικές αποζημιώσεις καθώς και μειώσεις αποζημίωσης Υπουργών, Διοικητών ΔΕΚΟ και Προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών

Η πρόταση Νόμου που καταθέτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση για την κατάργηση του αφορολόγητου βουλευτικών αποζημιώσεων και μειώσεις σε αποζημιώσεις Υπουργών, Διοικητών ΔΕΚΟ και Προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η αριστερά την κοινωνική δικαιοσύνη και ισοπολιτεία.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ‏

Ευρεία διαπεριφερειακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Βέροια, με πρωτοβουλία και συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κώστα Καλαїτζίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη αντίστοιχα, για την υλοποίηση του νέου προγράμματος δωρεάν διανομής αγροτικών προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και έχει ως σκοπό να αντισταθμίσει τις απώλειες εισοδήματος των αγροτών από το Ρωσικό εμπάργκο. Προβλέπεται η διανομή αγροτικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών (ροδάκινα, μήλα, δαμάσκηνα, ακτινίδια, κ.λπ.), με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής ένα έτος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι αγροτικών φορέων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας.

10 Αυγούστου 2015

YOUTH FOR HERITAGE η ''δικη''μας συμετοχη(ΔΔΕ Πελλας)



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, συμμετείχε στη δράση YOUTH FOR HERITAGE, η οποία πραγματοποιείται από 07/08/2015 μέχρι 14/08/2015, στη Βαϊμάρη της Γερμανίας.
Στην αποστολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Κάλεσμα για δημιουργία Νομαρχιακής Επιτροπής υπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ


Απευθύνουμε επιστολή κάλεσμα στις Αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις αλλά και στους ανένταχτους αγωνιστές, σε κάθε πατριώτη, σε όσους ενδιαφέρονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ελληνική κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και πραγματική δημοκρατία ώστε να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ‏


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι :
θα εφαρμόσει και φέτος πρόγραμμα «Κατασκηνώσεων – Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» για την χρονική περίοδο από 17.08.15 έως 19.10.2015 και είναι οι παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ‏

Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ προτείνει για το Χειμερινό Εξάμηνο 2015Β΄ τις παρακάτω ειδικότητες με την προσδοκία να εγκριθούν από τη ΓΓΔΒΜ και να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον τουλάχιστον 15 εγγεγραμμένων σπουδαστών ώστε να λειτουργήσουν από 1η Οκτωβρίου 2015.

07 Αυγούστου 2015

ΤΕΣΤ: Δείτε από την παλάμη σας αν σας λείπει σίδηρος

17Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο πολύτιμο για τον οργανισμό μας, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς οξυγόνου σε κάθε κύτταρο του σώματος.

ΠΑΛΑΙΦΥΤΟ 2015

palaifyto2015

4ος Ημιμαραθώνιος ΄΄PELLA HALF MARATHON ΄΄

Pella Half MarathonΟ Δήμος Πέλλας τιμώντας την μνήμη των 120 εκτελεσθέντων Γιαννιτσιωτών την 14η Σεπτεμβρίου 1944 κατά τη Γερμανική κατοχή στα Γιαννιτσά, διοργανώνει τον ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Γιαννιτσών, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τη συνδιοργάνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων ( Α.Σ.Α.Ε.Δ.) και με την συνεργασία της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών – Ο.Μ.Γ. και της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2015 περιλαμβάνει:

06 Αυγούστου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Η κυβέρνηση αγωνίζεται να προστατεύσει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τους νέους αγρότες καθώς και τους κτηνοτρόφους

Η χθεσινή συμβολική επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέδειξε την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για την προστασία των , κατά κύριο επάγγελμα, αγροτών, των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Πρώτη φορά αποκτά περιεχόμενο η έννοια «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότης και από τα πιο επίσημα χείλη αναδεικνύεται η ανάγκη προστασίας του. Το ίδιο και η ανάγκη ουσιαστικής επιπλέον προστασίας των νέων αγροτών για να μείνουν στον τόπο τους και να διεκδικήσουν την ζωή τους.

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος για την ανύψωση της στάθμης και την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ευρεία διαπεριφερειακή σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, στο Αμύνταιο, με θέμα την ανύψωση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Φλώρινας και Πέλλας κκ. Στέφανου Μπίρου και Θεόδωρου Θεοδωρίδη αντίστοιχα και του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνου Θεοδώρου, μετά από πρόσκληση που απεύθυναν προς τον Υπουργό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας και Πέλλας κ. Ιωάννης Σιφάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, στελέχη όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών υδάτων, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Λίμνης Βεγορίτιδας κ. Νίκος Μούλας και εκπρόσωποι άλλων τοπικών και παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Βεγορίτιδας, καθώς και πολλοί αγρότες, ψαράδες και πολίτες.

05 Αυγούστου 2015

Αυτά είναι τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν εγκαίρως δήλωση



Το 70% των φορολογικών δηλώσεων των πολιτών έχει ήδη υποβληθεί, αναφέρει το...
υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζοντας πως καταληκτική ημερομηνία για φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων είναι η Τετάρτη, 26 Αυγούστου, η Δευτέρα 31 Αυγούστου για την καταβολή της πρώτης δόσης φορολογίας εισοδήματος, για όσες δηλώσεις έχουν υποβληθεί από την 19η Ιουλίου και έπειτα και ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις.

Από σήμερα οι αιτήσεις για 89.000 επιδοτούμενες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Από σήμερα έως τις 18 Αυγούστου μπορούν οι γονείς να αποστέλλουν αιτήσεις στα κατά...
τόπους γραφεία της ΕΕΤΑΑ για να ενταχθούν βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας σε επιδοτούμενες θέσεις σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, αλλά και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).