Σελίδες

About

29 Φεβρουαρίου 2016

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών: Τα Μέταλλα στους ζωντανούς οργανισμούς. Σημαντικοί παράγοντες τοξικότητας και φάρμακα, η επόμενη εκδήλωση.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη τρίκτη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,

ΔΗΚΕΠΑ ΠΕΛΛΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ


Ανακοίνωση του Συλλογου Ζωόφιλων Γιαννιτσών

  O σύλλογος μας προτείνει, στα πλαίσια της διαμόρφωσης του Πλατανότοπου Γιαννιτσών, να διαμορφωθεί κατάλληλα χώρος όπου οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς θα μπορούν, χωρίς να ενοχλούν τους συμπολίτες μας, να χαίρονται έναν περίπατο συνοδευόμενοι από τα κατοικίδια τους.

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 53-37

Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, ο Πανεδεσσαϊκός πέτυχε σημαντική νίκη γοήτρου απέναντι στο Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών με 53-37. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα  και προηγήθηκαν με 2-8, με τους παίκτες του Πανεδεσσαϊκού να αναλώνονται στα πρώτα λεπτά σε βεβιασμένες επιθέσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Η Πρόταση της Οικονομίδου Κατερίνας: Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Αρχαίας & Σύγχρονης Πέλλας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μεταπτυχιακής διατριβής της Κατερίνας Οικονομίδου, το Σάββατο 27.2.2016 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά, με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, της Ιστορικής-Λαογραφικής Εταιρείας "ΦΙΛΙΠΠΟΣ", της Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

28 Φεβρουαρίου 2016

Γιαννιτσά: Αντιδράσεις για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.Δειτε το ρεπορταζ της ΕΡΤ καθως και τι δηλωσαν ο δημαρχος αλλα και απλοι πολιτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς, έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, αντιδρώντας στην απόφαση να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Χθες, ξέσπασε φωτιά στα μαγειρεία του στρατοπέδου, ενώ νωρίτερα είχαμε φωτιά και στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Καψάλη.

Κάθε μέρα 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο. Τραγικο...

Κάθε μέρα 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνοΠερίπου 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ευρώπη από καρκίνο. Κάθε χρόνο καταγράφονται 35.000 νέα κρούσματα σε παιδιά και νέους(15.000 σε παιδιά κάτω των 15 ετών και 20.000 στους νέους 15-24 ετών), στην Ευρώπη. Ενα παιδί σε κάθε 600 νέες γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20α γενέθλια. Όμως, το ενθαρρυντικό είναι ότι το 80 % μπορεί να ιαθεί με συνδυασμένη θεραπεία. Σήμερα, 300.000-500.000 κάτοικοι της ΕΕ είναι επιβιώσαντες από καρκίνο παιδικής ηλικίας.

Τι διαδρομή βγάζει ο χάρτης... να πας με τα πόδια από τη Συρία στην Γερμανία; AΠΙΣΤΕΥΤΟ



Όταν κάποιος θέλει να πάει από τη Συρία στην Γερμανία με τα πόδια, ο χάρτης στο ίντερνετ βγάζει την διαδρομή από την Τουρκία στην...
Βουλγαρία στα Σκόπια, και όχι φυσικά από το Αιγαίο Πέλαγος.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις;



Αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν...
για το 2016 μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την τελική πρόταση που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.500 ευρώ (το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους) χρειάζονται αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 15% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέλλας στην έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αποφάσισε αντιπροσωπεία αιρετών να συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους για το μεταναστευτικό υπουργούς, προκειμένου να εξηγήσει ότι είναι εντελώς λανθασμένη η απόφαση να στηθεί μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών ένα χωριό τεσσάρων και πέντε χιλιάδων μεταναστών.

Σε λιγη ωρα η μεγαλη συγκεντρωση στο στρατοπεδο ''Φιλιππακου''.Φωτια και στο στρατοπεδο ''Καψαλη''

Η συγκεντρωση εχει οριστει για της 12 μμ. Ενω πληθος κοσμου ειναι ηδη εκει μιας και υπαρχουν ομαδες περιφρουρισης.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ



Να σημειωθει οτι  φωτια  ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου στα Γιαννιτσά, αυτή τη φορά στο πρώην στρατόπεδο Καψάλη,Η κατασβεση εγινε εγκαιρα απο την πυροσβεστικη υπηρεσια Γιαννιτσων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ(Του συμπολιτη μας Ιωαννη Φωκα)


 
refugee_registrartion_hotspot_in_lesbos-777x437Η ανοιχτή επιστολή-έκκληση του Γιάννη Φωκά, Στρατιωτικού, δημότη Γιαννιτσών, σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη ότι πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας μεταναστών στα Γιαννιτσά.
Με μεγάλη λύπη χθες, 25 Φεβρουαρίου 2016 πληροφορηθήκαμε, δια στόματος Υπουργού Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένου, το σχέδιο άμεσης δημιουργίας hotspot χιλιάδων προσφύγων σε δύο ακριτικές πόλεις της Μακεδονίας, τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς.

27 Φεβρουαρίου 2016

Φωτια στο στρατοπεδο'' Φιλιππακου''.-Εχει επιλεγει για hotspot- (Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά )


Συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες φωτια καιει μεχρι και αυτη την ωρα
τα μαγειρια του πρωην στρατοπεδου.Ενω εχουν φτασει στο σημειο 2 πυροσβεστικα οχηματα και 5 ανδρες(που φτασανε στην εστια  της φωτιας με καποια σχετικη καθυστερηση λογο του κοσμου που ηταν μαζεμενος στο σημειο) για να σβησουν την φωτια.
Ενω ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και περιφρούρηση του στρατοπέδου στα Γιαννιτσά. (Η κυρια Τζακρη δεν εχει αποψη για το ζητημα;)

Μετά από πολύωρη συζήτηση περίπου 2,5 ωρών, πραγματοποιήθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Πέλλας με μοναδικό θέμα την ανακοίνωση για δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων. ‘’Σχεδιάζουν μέσα από κλειστά γραφεία, πεντακόσια χιλιόμετρα μακριά, τη δημιουργία hot spot μέσα στα Γιαννιτσά. Άραγε αναρωτήθηκε κανείς αν ο χώρος του στρατοπέδου είναι ο κατάλληλος; Ρώτησε κανείς να μάθει αν το στρατόπεδο είναι δίπλα σε επτά (7) σχολεία, ενώ σε απόσταση διακοσίων μέτρων λειτουργούν ακόμη πέντε (5); Και ότι εκεί στεγάζεται το ωδείο με περισσότερους από 250 μαθητές, η δημοτική επιχείρηση και οι δεξαμενές ύδρευσης που υδροδοτούν ολόκληρη την πόλη; Ποιο είναι το σκεπτικό που κινεί αυτές τις αποφάσεις;

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕ ΚΑΜΕΝΟ.(Συμφωνα με τα λογια του υπουργου ειναι δεδομενο οτι θα εγκατασταθουν προσφυγες στην πολη μας)

Συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη με στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόφαση εγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά.

26 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Η Πέλλα θα δείξει ξανά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά για τους πρόσφυγες και μετανάστες και στα Γιαννιτσά, αν χρειαστεί. Η συνεργασία κυβέρνησης - ΤΑ εκ των ουκ άνευ ( Tα σχολια δικα σας)

Γιάννης Σηφάκης : H Πέλλα, αν χρειαστεί, θα δείξει για άλλη μια φορά αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Σε συνεργασία Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λυθούν τα πραγματικά προβλήματα σε ότι αφορά το στρατόπεδο Φιλιππάκου και θα ακουστούν όλες οι απόψεις σχετικά με το θέμα αυτό προκειμένου να παρθούν τελικές αποφάσεις.
Με δεδομένη την δύσκολη συγκυρία με τις προσφυγικές ροές η κυβέρνηση απαιτεί από την Ευρώπη την αλληλεγγύη και την εξασφάλιση των ανοικτών συνόρων στον Βαλκανικό Διάδρομο. Ο πρωθυπουργός στη Βουλή επέδειξε αποφασιστικότητα μιλώντας ακόμη και για μπλοκάρισμα σημαντικών αποφάσεων της ΕΕ αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Οι ενέργειες προς την Αυστριακή πλευρά αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα αυτή.

« Ανακαλέστε εδώ και τώρα την παράλογη απόφαση για εγκατάσταση προσφύγων στα Γιαννιτσά»


Σοβαρότατες ανησυχίες και σφοδρές αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η χθεσινή
ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι το ένα από τα πέντε νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που πρόκειται να λειτουργήσουν, θα στεγαστεί στα Γιαννιτσά, στο παλαιό στρατόπεδο Φιλιππάκου όπου μέχρι το 2011 στεγαζόταν η 34η Ταξιαρχία Στρατού, ο Λόχος Στρατηγείου, ο 2ος Λόχος Διαβιβάσεων, το 507 Τάγμα ΠΖ και ο Λόχος Αντιαρματικών.

Οι αντιδράσεις είναι εύλογες και απόλυτα δικαιολογημένες διότι.
· Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται μέσα στην πόλη, δηλαδή σε κατοικημένη περιοχή και πολύ κοντά σε σχολεία – Νηπιαγωγεία, δημοτικό και λύκειο - σε χώρους γενικότερα όπου κυκλοφορούν μικρά παιδιά. Σημειωτέον δε ότι, μετά την απομάκρυνση της Ταξιαρχίας και των άλλων μονάδων, ένα τμήμα του παραχωρήθηκε για τη στέγαση του Ωδείου της πόλης στο οποίο φοιτούν πεντακόσια παιδιά, καθώς και υπηρεσιών ύδρευσης του Δήμου.

· Οι ¨απαρχαιωμένες¨ εγκαταστάσεις του, δεν πληρούν ούτε τους στοιχειωδέστερους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, καθώς αποτελούνται από παμπάλαια κτήρια, με υποτυπώδη περίφραξη και χωρίς ίχνος υποδομών για την διαβίωση ανθρώπων.

HOT SPOT στο Δήμο Πέλλας. Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις.

Καταρχήν ρωτάς!
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΕΣ 2014 - 2020

Ανακοίνωση της Π.Ε. Πέλλας για την προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων από το ΣΕΣ 2014 - 2020


Πρόγραμμα του ΣΕΣ 2014 - 2020 που αφορά την "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών" και περιλαμβάνεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

25 Φεβρουαρίου 2016

Στήνουν πέντε νέους χώρους για πρόσφυγες, σε Κιλκίς και Γιαννιτσά.Ασχημα τα νεα για την πολη μας

Στήνουν πέντε νέους χώρους για πρόσφυγες, σε Κιλκίς και ΓιαννιτσάΤην έναρξη των εργασιών για την δημιουργία 5 νέων χώρων για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Τσίπρα-αγροτών;




Στη σκιά της εισαγγελικής παρέμβασης για τα μπλόκα των αγροτών, από την οποία...
το Μαξίμου πήρε αποστάσεις, έγινε στις 10:30 το νέο ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες. Αυτή τη φορά, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου περασαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας. Με τρεις εκπροσώπους θα συμμετάσχει το μπλόκο της Νίκαιας στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την οποία είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Η προηγούμενη συνάντηση ήταν πεντάωρη. Αυτή κράτησε τελικά 2,5 ώρες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Συνάντηση εργασίας είχαν οι υπεύθυνοι του έργου Κτηματογράφησης των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας Δρ. Βασίλειος Τσίγκας και Ραφαήλ Ζουμής με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, «Ανατολή»
ευχαριστεί από καρδιάς την εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» για την προσφορά προϊόντων της στα παιδιά του Συλλόγου μας
Ευχόμαστε το φιλανθρωπικό έργο του κ. Μασούτη να βρει και άλλους μιμητές.


Επίσης ευχαριστούμε ολόθερμα

Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού στην Νοσηλευτική Μονάδα Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας

Με στόχο την αναβάθμιση και την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας εγκαταστάθηκε πρόσφατα στη Μονάδα Γιαννιτσών νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, μέσω του Προγράμματος Προμηθειών του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα η προμήθεια αφορά στον εξής εξοπλισμό:

Πρόσκληση για 6η συνάντηση μαθηματικών Γιαννιτσών και γύρω περιοχών


                                                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 6 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):
* Αναζήτηση εισηγήσεων/εισηγητών μεταξύ των μελών ή μη, με θέματα γύρω από τα μαθηματικά και την εκπαίδευση που θα απευθύνονται στα ίδια τα μέλη της ομάδας, ώστε να υπάρχει μία εσωτερική ανατροφοδότηση

"Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ" μαγιεύει τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ!!!!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 
ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

"Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ"


Η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που επισκέπτεται φέτος την Πόλη σας για 10η συνεχή χρονιά, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει φέτος τον καταξιωμένο μας ηθοποιό  ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ!

24 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Το Κε.Δι.Βι.Μ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ στα Γιαννιτσά συμμετέχει στην Δράση Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για ανέργους νέους 18-24 ετών ( γεννηθέντες από 1992-1997) στον τομέα λιανικού εμπορίου. Για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στην Δράση και την απασχόληση ωφελουμένων με πρακτική άσκηση, απαιτείται οι επιχειρήσεις να υποβάλουν ηλεκτρονικά εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική σελίδα της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ DETROP BOUTIQUE 2016

Στην 25η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «Detrop Boutique», θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο ενιαίο περίπτερο (περίπτερο 12) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση διοργανώνεται από τη HELEXPO, από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΓΚΛΑΒΑΚΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Ελληνική γεωργία και Ευρωπαϊκή Ένωση

 Επίκαιρη και εξαιρετικά χρήσιμη αποδείχθηκε η εισήγηση του Ιωάννη Γκλαβάκη γεωπόνου, ανθρώπου του μόχθου και της δημιουργίας  στην 12η εκδήλωση της 20ής περιόδου του θεσμού του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών που διοργανώνει η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία  Γιαννιτσών «Φίλιππος» σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας. Ο ομιλητής που ανέπτυξε το θέμα «H Ελληνική Γεωργία στην  Ευρωπαϊκή Ένωση»  την Δευτέρα 22/2/2016 στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δημαρχείου Πέλλας, έδειξε δείγματα, όντως,  καλής γραφής μιας και ο ίδιος ως παραγωγός και πρώην μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ και ευρωβουλευτής γνωρίζει τα σχετικά ζητήματα από πολύ κοντά και βιώνει την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει ο πρωτογενής τομέας στην χώρα μας.

Ανακοίνωση του Συλλογου Ζωόφιλων Γιαννιτσών

  Ο σύλλογος μας χαιρετίζει την απόφαση του Δημάρχου κ.Στάμκου να διαθέσει έναν υπάλληλο που θα ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον Δήμο μας. 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με νίκη έκλεισε την πρώτη φάση των ομίλων το Εφηβικό τμήμα Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών
- Προκρίθηκε στην τελική φάση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.


Με νίκη έκλεισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για την πρώτη φάση των Ομίλων στο μπάσκετ, το εφηβικό τμήμα του «Μ. Αλεξάνδρου», νικώντας την αντίστοιχη ομάδα του «Πανεδεσσαϊκού», με σκορ 56-48, το Σάββατο 20/02/2016, στο Κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Νίκη του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί του Γ.Α.Σ. Έδεσσας 2011


Με νίκη εντός έδρας τελείωσε για φέτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το Παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 21/02/2016, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών , επί του ΓΑΣ Έδεσσας, με σκορ 73-50.

23 Φεβρουαρίου 2016

Χρήση φυτοφαρμάκων

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 2016/60 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκδόθηκε την 19 Ιανουαρίου 2016 τροποποιώντας τον Κανονισμό 396/2005 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

22 Φεβρουαρίου 2016

Περιβαλλοντικός σχεδιασμός Αρχαίας και Σύγχρονης Πέλλας

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της διατριβής της Οικονομίδου Κατερίνας με τίτλο «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός Αρχαίας και Σύγχρονης Πέλλας». 

Η “Προίκα της Αντιγόνης” από την θεατρική ομάδα ΕΡΑ.Σ.ΘΕ. «Το θέατρον»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΣΑΒΒΑΤΟ- ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Η “Προίκα της Αντιγόνης” από την θεατρική ομάδα ΕΡΑ.Σ.ΘΕ. «Το θέατρον»
- Σε σενάριο - σκηνοθεσία Γιώτας Φλήρη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες της γνωστής θεατρικής ομάδας ΕΡΑ.Σ.ΘΕ. «Το Θέατρον», για την παράσταση με το έργο «Η προίκα της Αντιγόνης», σε σενάριο- σκηνοθεσία Γιώτας Φλήρη, που θα δοθεί για τρεις ημέρες στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Eφαρμογή ενεργοποίησης ρήτρας αναθεώρησης

Λεπτομέρειες εφαρμογής ενεργοποίησης ρήτρας αναθεώρησης της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης  Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ ΠΕΛΛΑΣ(πρωην Ε.Γ.Σ.Γ)

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ξεκίνησε η κατάθεση τιμολογίων 2015 για επιστροφή ΦΠΑ αγροτών Ειδικού Καθεστώτος στα γραφεία του Α.Σ. Πέλλας.

Απαιτείται η προσκόμιση πρωτότυπων τιμολογίων.


Και ο παραγωγός οφείλει να διατηρεί φωτοαντίγραφο αυτών των τιμολογίων.



Η Α.Σ ΠΕΛΛΑΣ(ΠΡΩΗΝ Ε.Γ.Σ.Γ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ


Παρακαλούνται όσοι κτηνοτρόφοι ορεινών-μειονεκτικών και πεδινών περιοχών κατέχουν αιγοπρόβατα >30 ζώα να προσκομίσουν το ΝΕΟ μητρώο αιγοπροβάτων, ενημερωμένο με οποιαδήποτε μεταβολή στα γραφεία του Α.Σ. Πέλλας –Κ.Ε.Α. Γιαννιτσών για την λήψη συνδεδεμένων ενισχύσεων ζωικού κεφαλαίου (αρθ. 52 Καν. ΕΕ) 1307/2013.

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ 1878 ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ PELLA TV.

Την Τετάρτη 24-2-2016 και ώρα 15.00' και σε επανάληψη την Πέμπτη 25-2-2016 ώρα 22.00', στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"  με την ευκαιρία του εορτασμού της 138η επετείου της Επανάστασης της Μακεδονίας τον Φεβρουάριο 1878 στο Λιτόχωρο και Κολινδρό Πιερίας,

20 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση: Περιβαλλοντικός σχεδιασμός Αρχαίας και Σύγχρονης Πέλλας


Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της διατριβής της Οικονομίδου Κατερίνας με τίτλο «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός Αρχαίας και Σύγχρονης Πέλλας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Η Θεσσαλονίκη θα φορέσει και πάλι τα καλά της

Η Θεσσαλονίκη θα ντυθεί και το φετινό Πάσχα γιορτινά για να υποδεχτεί τους καλεσμένους της την εβδομάδα της Λαμπρής.
Στο πλαίσιο αυτού του σημαντικό ποδοσφαιρικού ραντεβού, από τις 4 ως τις 7 Μαΐου, δεκάδες επίλεκτα τμήματα υποδομής με παιδιά γεννημένα από το 2001 ως και το 2008 αντιπροσωπεύοντας διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας, θα ταξιδέψουν στη Νύφη του Βορρά, για να χαρούν το παιχνίδι και να γνωρίσουν τις ομορφιές της.

19 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ






ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



                                       
                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 28 Φεβροουαρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ., στο τουριστικό περίπτερο «Φιλίππειο-Λόφος», για ν’ απολαύσουμε παρέα ένα ευχάριστο απογευματινό, με μεζέδες και ποτό με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Το Δ.Σ. της Χορωδίας                
                                        Τιμή Πρόσκλησης 10€                                             

ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



Υπεγράφη την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου μεταξύ του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και του εκπροσώπου της κοινοπραξίας «Ιωάννης Ανδρονικίδης & ΣΙΑ Ο.Ε. - Βήτος Αντώνιος», εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Πλατανότοπου με παρεμβάσεις ήπιας μορφής».

18 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GREKLAND PANORAMA ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού GREKLAND PANORAMA συμμετείχε η Π.Ε. Πέλλας


Με επιτυχία «στέφθηκε» η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού GREKLAND PANORAMA η οποία πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη, το διάστημα 13-14 Φεβρουαρίου. Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όπου συμμετείχε η Περιφέρεια, η Πέλλα εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ. κ. Δημήτρη Τσουφλίδη.

Ανακοίνωση της Π.Ε. Πέλλας για την προκήρυξη τεσσάρων νέων προγραμμάτων

Τέσσερις δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Τα τέσσερα (4) νέα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) αφορούν την: Ενίσχυση Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την Ενίσχυση Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων – Ανάπτυξη σε νέες αγορές, Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και την Ενίσχυση Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ" ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δωδέκατη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

17 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΟΥ 13-2-2016 ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ¨Η ΠΕΛΛΑ¨

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ ” ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στον ετήσιο χορό του Ομίλου που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο ΟΝΕΙΡΩΝ ΖΕΥΞΗ το Σαββάτο 13/2/2016.

Αυτά είναι τα μπλόκα των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα...

Αμετακίνητοι στα μπλόκα του παραμένουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα...
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου, όπως οι ίδιοι δηλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «να μην επιχειρηθεί μυστική συνάντηση ή κίνηση από τον οποιονδήποτε, σε όποια δύναμη και αν ανήκει».

Το σημερινό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στη Β. Ελλάδα έχει ως εξής:

Η κωλυσιεργία φέρνει εκνευρισμό και πιο σκληρά μπλόκα αγροτών

Οι επιτελείς του Μαξίμου περιμένουν να φυλλορροήσουν τα μπλόκα και να αποφευχθεί μια ουσιαστική συνάντηση του πρωθυπουργού με αγρότες.Εκνευρισμό, σκληρότερα μπλόκα και φαινόμενα εκφυλισμού της πολιτικής ως διαδικασίας επίλυσης των διαφορών, φέρνει η κωλυσιεργία, με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται το αγροτικό ζήτημα και οι καθυστερήσεις στην έναρξη μιας ουσιαστικής διαδικασίας διαβούλευσης με τους αγρότες.
Οι επιτελείς του Μαξίμου περιμένουν να φυλλορροήσουν τα μπλόκα και να αποφευχθεί μια ουσιαστική συνάντηση του πρωθυπουργού με αγρότες.

16 Φεβρουαρίου 2016

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Ένα όμορφο και μελωδικό απόγευμα  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της  καλής μουσικής στο ετήσιο απογευματινό που οργάνωσε  η Δημοτική Χορωδία των Γιαννιτσών .
   Την περασμένη  Κυριακή η σάλα του ξενοδοχείου "Πέλλα" πλημμύρισε από γλυκές και μελωδικές φωνές, όμορφα τραγούδια και πολύ χορό, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους φίλους της όσο και στους  χορωδούς,  να διασκεδάσουν και να γευτούν  πεντανόστιμα εδέσματα.