Σελίδες

About

31 Ιουλίου 2016

Mια πολυ ομορφη πρόταση γάμου έγινε στα Γιαννιτσά (Πηγη ειδησης ΣΚΑΙ TV)

Μια απίθανη πρόταση γάμου που έγινε στην πολη μας κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή ΧΡΥΣΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ Η πτώση μιας δυναστείας (Καλοταξιδο η δικη μας ευχη)

Πώς συνδέεται η δολοφονία της κόρης ενός επιχει-ρηματία με την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη;
Πίσω από τους στίχους κρύβεται η προσπάθεια αποτίναξης μιας εθνικής μάστιγας μέσα από κωδι-κοποιημένα μηνύματα, που τρεις άνθρωποι καλού-νται να ανακαλύψουν τι σημαίνουν. Ενεχυροδανει-στήρια που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια την επο-χή της κρίσης, επιχειρήσεις που μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, σκοτεινά μυστικά μιας οικογένειας που κινεί τα νήματα του πλούτου…

29 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ (LPG) KAI ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (CNG)

Το Kε.Δι.Βι.Μ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ πρόκειται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο τεχνίτη υγραερίου αυτοκινήτων και την έκδοση πιστοποίησης επιμόρφωσης απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση αδείας λειτουργίας συνεργείου αερίων καυσίμων.

Ίδια τιμή με τα ορεινά διεκδικούν τα όψιμα συμπύρηνα του κάμπου

Την ώρα που οι μεταποιητές εμφανίζονται έτοιμοι να πληρώσουν 30 λεπτά το κιλό για παραλαβές Ιουλίου στο συμπύρηνο ροδάκινο κι οι φήμες πυκνώνουν ότι για τον Αύγουστο τα 33 λεπτά το κιλό θα έρθουν... νεράκι, οι παραγωγοί στα πεδινά στέλνουν μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν αυτή τη φορά διάκριση, σε σχέση με τις τιμές που θα δοθούν στους παραγωγούς των ορεινών.

Aνοιχτή επιστολή εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών Γιαννιτσών


Σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα και ο ελεύθερος επαγγελματίας δοκιμάζεται βάναυσα και απειλείται με αφανισμό, είναι εντελώς αυτοκατοστροφικό και επιζήμιο ο κλάδος να επιτρέπει φαινόμενα εκφυλισμού και αποδυνάμωσης. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως «εν κρυπτώ» και σε άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του μεγαλύτερου εμπορικού συλλόγου της Πέλλας,

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα από 1η Αυγουστου



Δείτε τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος...

Η Δευτέρα 1η Αυγούστου  ορίζεται ως η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που απέστειλε στους δήμους όλης της χώρας ηαναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, γνωστοποιείται η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους δωρεάν φαρμάκων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και διοργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21:00 να απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι στις ακόλουθες εκδηλώσεις:
1. Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας* για μια ξεχωριστή «Βραδιά πανσελήνου με jazz μουσική», με το TRIO JAZZ των:

28 Ιουλίου 2016

Στην 4η θέση ο Παπαχρηστούδης του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών στο 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων – Κορασίδων 2016



Στο Κωπηλατοδρόμιο των Ιωαννίνων διεξήχθη στις 23 και 24 Ιουλίου η Β΄ φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 300 αθλητών-τριών από 27 σωματεία όλης της χώρας.
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών πήρε μέρος σ’ αυτό με έναν αθλητή, τον Γιάννη Παπαχρηστούδη στο σκιφ παίδων, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση στα 16 πληρώματα που συμμετείχαν συνολικά.

Ενημερωτική συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Αποκλείστηκε το τελωνείο των Ευζώνων από αγρότες και κτηνοτρόφους!



Στον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων, στο ρεύμα τόσο της εισόδου, όσο και της εξόδου από τη χώρα, έχουν προχωρήσει από τις 12...
το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι -όπως επισημαίνουν- για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και για τις εκκρεμείς πληρωμές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και των ενισχύσεων της βιολογικής κτηνοτροφίας. Σε πρώτη φάση, οι συγκεντρωμένοι θα κρατήσουν το τελωνείο κλειστό έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσουν κατόπιν γενικής συνέλευσης αν ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί.

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να περπατάμε μία ώρα κάθε μέρα;



Το περπάτημα ωφελεί και υπάρχουν αποδείξεις για αυτό!
Μια ώρα χαλαρό περπάτημα νικά σε μέγιστο βαθμό τα θανατηφόρα συμπτώματα μιας καθιστικής ημέρας πίσω από ένα γραφείο στη δουλειά.

26 Ιουλίου 2016

43 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
«43 Βουλευτές εγκαλούν την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το ¨φιάσκο¨ στη συμφωνία για την προστασίας της φέτας»

Συνολικά 42 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συνυπογράφουν την Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, με την οποία αποκαλύπτονται:
Α) Τα σοβαρότατα λάθη, οι καθυστερήσεις, οι παραλείψεις και οι ολιγωρίες στη συμφωνία με τη Νότια Αφρική για την προστασία της Φέτας ως αποκλειστικά ελληνικού προϊόντος, με δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους παραγωγούς μας, τους ευρύτερα απασχολούμενος με την τυποποίηση, διακίνηση και εμπορία, αλλά και την εθνική μας οικονομία.
Β) Την γνωστή πρακτική της σημερινής Κυβέρνησης, να επιχειρεί τη μετάθεση ευθυνών, προκειμένου να ¨κουκουλώσει¨ τα τραγικά της λάθη και στο συγκεκριμένο μείζον θέμα.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

25 Ιουλίου 2016

Από Αύγουστο και τσουχτερός ο ΕΝΦΙΑ για σταύλους, αποθήκες και χωράφια

Ξεκινάει από τον Αύγουστο η καταβολή του ΕΝΦΙΑ ο οποίος, από τις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις που γίνονται, προκύπτει σημαντικά αυξημένος για χιλιάδες φορολογούμενους αγρότες, λόγω του ότι συμπεριλαμβάνονται τα αγροτεμάχια και οι βοσκότοποι για πρώτη φορά στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων.
Δεν ισχύει πλέον η έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ του 2016 για κενά μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, συμπεριλαμβανομένων των στάβλων και κτισμάτων για αποθήκευση.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο τρέχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι ο φόρος να εκκαθαριστεί έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου και να προκύψουν τελικά πέντε δόσεις, από Αύγουστο έως και Δεκέμβριο.

Παγίδα για χιλιάδες φορολογούμενους - Πώς χάνουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ άνεργοι, πολύτεκνοι ή ανάπηροι

Δυσβάστακτο θα είναι το κόστος του ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι πολίτες, οι οποίοι με τον τρόπο υπολογισμού...
του φόρου ακινήτων χάνουν την έκπτωση ακόμη και αν είναι άνεργοι, πολύτεκνοι ή ανάπηροι.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, βαριά ανάπηροι, ολικά τυφλοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με πενιχρά ετήσια εισοδήματα κατά το προηγούμενο έτος χάνουν και φέτος το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά ολόκληρο τον φόρο.

24 Ιουλίου 2016

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς θα πάρετε τουλάχιστον 200 ευρώ το μήνα


Ξεκίνησε από την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016  η υποβολή των αιτήσεων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 30 δήμους της χώρας, ενώ αναμένεται να υλοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, από τις αρχές του 2017.
Το Κ.Ε.Α. είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με εισοδήματα 1200 ευρώ το εξάμηνο για ένα άτομο ή 2.400 ευρώ το εξάμηνο για 4μελη οικογένεια.
AdTech Ad
Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Νέα οργάνωση παραγωγών συμπύρηνου έφεραν τα «άγουρα» ροδάκινα

∆ιαρροές για πιθανό άνοιγµα των τιµών στα συµπύρηνα ροδάκινα στα 30 λεπτά το κιλό παραδοτέο στο εργοστάσιο, διακινήθηκαν τις τελευταίες µέρες στον κάµπο της Ηµαθίας και της Πέλλας, σενάριο που εάν επιβεβαιωθεί θα σηµάνει µεν, µια

22 Ιουλίου 2016

Μέχρι 25 Ιουλίου οι ενστάσεις για τις άδειες αμπέλου


Δυνατότητα μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους για όσα αγροτεμάχια τέθηκαν εκτός από τις δηλώσεις για τις νέες άδειες οινάμπελων. Αυτό ορίζεται με την τροποιητική της από 18/2/2016 απόφασης με θέμα «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ.) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016» (ΦΕΚ Β΄485)», που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Επιπλέον, βάσει της ίδιας απόφασης, παράταση δίνεται έως τις 15 Ιουλίου στη διαδικασία οριστικοποίησης των δικαιούχων από τις ΔΑΟΚ.
Η νέα απόφαση τροποποιεί τα άρθρα 7, 10 και 11 της προηγούμενης απόφασης που καθορίζουν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες της διαδικασίας ενστάσεων κατά τον έλεγχο των αιτήσεων και κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης των όρων που έχουν τεθεί για τη χορήγηση της άδειας φύτευσης.
Οι τροποποιήσεις αφορούν τα εξής:  

«Αναζητείτε εκλογικό σωσίβιο αδιαφορώντας για τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών»

Τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για τους απώτερους κομματικούς στόχους που επιδιώκει να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ¨πρεμούρα¨ της να αλλάξει άρον άρον τον εκλογικό νόμο με την καθιέρωση ενός δικής της έμπνευσης ¨απλής αναλογικής¨ , κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης, με την ομιλία του κατά τη συζήτηση επί του σχετικού νομοσχεδίου.

Για ακόμη μια χρονιά πρόγραμμα κουνουποκτονίας στο Δήμο Πέλλας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας. Παρά το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας γίνονται ψεκασμοί από τέλη Απριλίου στο περιαστικό περιβάλλον, εντούτοις ο Δήμος Πέλλας όπως κάθε χρόνο,

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου

Συγχαίρω τους αθλητές Δημήτριο Τσίτσο και Φωτεινή Μυστακίδου για τη διάκριση τους στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Τραπεζούντα.

19 Ιουλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Υπενθύμιση προθεσμίας έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής 2015 δικαιούχων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013

Εθνική ανάγκη τα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις τρίτεκνων - πολύτεκνων εκπαιδευτικών

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Εθνική ανάγκη τα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις τρίτεκνων - πολύτεκνων εκπαιδευτικών»

Μια πρακτική αντίθετη προς κάθε λογική αλλά και προς το εθνικό συμφέρον, φαίνεται πως επιλέγει φέτος το Υπουργείο Παιδείας, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα των διαδικασιών αποσπάσεων των εκπαιδευτικών συνολικά και, ειδικότερα των τρίτεκνων και πολύτεκνων διδασκάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για την επικείμενη σχολική περίοδο 2016-2017, έχει ήδη εξισώσει τα οργανικά με τα λειτουργικά κενά, με προφανείς τις δυσμενέστατες – οικογενειακά, κοινωνικά αλλά και εθνικά – συνέπειες αυτής της ακατανόητης απόφασης:

Συνάντηση των εργαζομένων με το νέο πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

- Τους στόχους της επιχείρησης περιέγραψε ο κ. Απόστολος Φάκκας

Τους στόχους της επιχείρησης για την επόμενη διετία περιέγραψε στους εργαζόμενους της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Απόστολος Φάκκας, στην πρώτη συνάντηση (γνωριμίας) που είχε μαζί τους την Παρασκευή 15/7, στις 1.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

15 Ιουλίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Ολιγοήμερη παράταση - Δείτε τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες

Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ

Σε συνέχεια των εκπληκτικών εμφανίσεων που πραγματοποιούν οι μαθητές του Ν. Πέλλας στα Πανελλήνια και Παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα, σας γνωρίζουμε ότι στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διεξάγεται στην Τραπεζούντα,

Τοποθέτηση για την προστασία γης υψηλής παραγωγικότητας, για την κατάργηση υποθηκοφυλακείων και για τη φέτα

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες, τοποθετήθηκε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, εστιάζοντας την παρέμβασή του σε τρία σημεία:
Κατ’ αρχήν στο άρθρο 50 που αφορά στην προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας και το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και έντονες διαμαρτυρίες στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με πρόσοψη σε εθνικούς, επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους, ή βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων από τον άξονα εθνικών και επαρχιακών οδών, ή σε απόσταση 150 μέτρων από τους άξονες δημοτικών δρόμων. Ο λόγος των σοβαρών αντιδράσεων, ήταν το γεγονός ότι το άρθρο αυτό απαγόρευε την οικοδόμηση σε αυτά τα αγροτεμάχια. Οι δε συνέπειες εφαρμογής του θα ήταν μεγαλύτερες για νομούς που δεν διαθέτουν βιομηχανικές περιοχές, όπως η Πέλλα.

14 Ιουλίου 2016

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή… εν μέσω αντιδράσεων και απεργίας



Ανοικτά αναμένεται να είναι την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα και στην Κρητη όπως ορίζει ο νόμος. Σχετικά με τις Κυριακές του χρόνου, που μπορούν τα μαγαζιά να λειτουργήσουν κανονικά.


Τα καταστήματα λόγω και των θερινών εκπτώσεων μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ για τα μεγάλα εμπορικά και μέχρι τις 6 το απόγευμα για τα μικρότερα καταστήματα.

Ακόμη ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης εφαρμόζει ο Δήμος Πέλλας

Ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων συσκευών πραγματοποιείται είτε από ειδικευμένο προσωπικό του Δήμου είτε από τους ίδιους τους δημότες. Αρχικά έχει τοποθετηθεί στο χώρο του δημοτικού γκαράζ ειδικό κοντέινερ προσωρινής αποθήκευσης συσκευών, όπου οι δημότες μπορούν να αφήνουν παλιές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν μικρά καδάκια σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρο το Δήμο Πέλλας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Δημοσίευση ανακοίνωση ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α Δήμου Πέλλας

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

καλεί μητέρες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους δωρεάν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πέλλας για την περίοδο 2016-2017,
να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr , paidikoi.eetaa.gr

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις «PELLA PROJECT»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις «PELLA PROJECT»
- Επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου θα γνωρίσουν τον πολιτισμό μας

Ξεκινούν την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 28 Ιουλίου οι εκδηλώσεις «PELLA PROJECT», που θα πραγματοποιηθούν σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής μας και θα παρακολουθήσουν επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου.
Ειδικότερα τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν -και θα συμμετέχουν σε αυτές- πολίτες από τις χώρες: Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία, Νορβηγία, Κύπρος, Τσεχία, Ρωσία, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Ισραήλ κ.α.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από τον δήμο Πέλλας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και υπό την ευθύνη και επιμέλεια του Χοροδιδάσκαλου - Ερευνητή κ. Κυριάκου Μωυσίδη.
Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν οι παρακάτω Πολιτιστικοί Σύλλογοι:
Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελειών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Γιαννιτσών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Παύλος Μελάς» Αραβησσού, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου «Οι Καππαδόκες».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

13 Ιουλίου 2016

3η PELLA AGRO ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ(φωτο αρχειου απο την εκθεση του 2014)

3H PELLA AGRO 2016 ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ


Ο Δήμος Πέλλας έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση της «3ης PELLA AGRO 2016», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2016 στην πόλη της Κρύας Βρύσης.
Η έκθεση και φέτος θα υλοποιηθεί σε δύο χώρους:

Δημοσίευση Ανακοίνωσης ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΗΠΙΩΝ
2016-2017
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Βοήθεια στη συμπλήρωση των αιτήσεων από 12/7/2016 – 29/7/2016 και πληροφορίες στα παρακάτω σημεία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ (Γιαννιτσών), εκφρασμένη από τα νομίμως εκλεγμένα όργανα της, καταγγέλλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αντιδημοκρατική και πλήρως αντικαταστατική πράξη αυτοανακήρυξης ομάδας μελών της ως νέο Συντονιστικό Όργανο της.

12 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση Προέδρου ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας

Ο νέος Πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας , Νίκος Βαλνάρης, ανακοινώνει ότι θα δέχεται το κοινό στο γραφείο του , το οποίο βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 18 (στο παζάρι έναντι ΙΚΑ),

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Εγγραφές παιδιών στο πλαίσιο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΔΗΚΕΠΑΠ

Με αφορμή τη νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχ. έτος 2016-2017, ενημερώνουμε τις ενδιαφερόμενες μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους, ηλικίας:

* Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΩΝ

Music Direction – 4ο Φεστιβάλ Μουσών

Ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουλίου με Στέλιο Ρόκκο

Το Music Direction – 4ο Φεστιβάλ Μουσών, η καλύτερη πρόταση ψυχαγωγίας και διασκέδασης του σημερινού καλοκαιριού για την Πιερία, ξεκινά το φετινό πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016.
Πρώτος καλεσμένος που ανοίγει το 4ο Φεστιβάλ Μουσών είναι ο Στέλιος Ρόκκος ο οποίος έρχεται στην Πιερία στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας «Summer Tour 2016».

ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ. Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών
Παρασκευή 15 Ιουλίου, Ωρα: 9.30 μ.μ.
ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ
Η καινούρια, ξεκαρδιστική κωμωδία των Θ.Παπαθανασίου -Μ. Ρέππα

Πανηγυρικός εσπερινός Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στα Γιαννιτσά

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στον εορταστικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ιερό παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου της ενορίας Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά.

11 Ιουλίου 2016

Ασημένιο μετάλλιο στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη λίμνη της Καστοριάς με διοργανωτή την ΕΚΟΦΝΣ και τη συνεργασία του ΝΟ Μαυροχωρίου, η 9η Πανελλήνια συνάντηση Ανάπτυξης που αποτελεί τον προθάλαμο των νέων αθλητών κι αθλητριών για τις μεγάλες και επίσημες διοργανώσεις της Κωπηλασίας.

ΤΟ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Την Κυριακή 10 Ιουλίου, τα 17 κονσερβοποιεία μέλη της Ε.Κ.Ε. παρέμειναν κλειστά και δεν παρέλαβαν συμπύρηνα ροδάκινα. Αυτή η κίνηση ήταν μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας από την πλευρά των μεταποιητών για την απαράδεκτη ποιότητα του συμπύρηνου που παραλήφθηκε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των εργοστασίων και κυρίως τη συγκομιδή και παράδοση πράσινων, εντελώς άγουρων ροδάκινων.
Επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το συμπύρηνο και τα προϊόντα του, κομπόστα, χυμό, κατεψυγμένα που φέρνουν εισόδημα σε 12.000 αγροτικές οικογένειες και χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς.

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρασκευή 15 Ιουλίου ο Μπάμπης Στόκας , σε μια μοναδική συναυλία στο δημοτικό αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας .
Συμμετέχει ο Κώστας Παρίσης (Υπόγεια Ρεύματα) .
Μια μεγάλη καλοκαιρινή βόλτα σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας σχεδιάζει ο Μπάμπης Στόκας.

ΤΑ 3 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Ο Παπουτσωμένος Γάτος, Τα 3 Γουρουνάκια & Η Κοκκινοσκουφίτσα

                               ΤΑ 3 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
                       Ο Παπουτσωμένος Γάτος, Τα 3 Γουρουνάκια
                                 & Η Κοκκινοσκουφίτσα
Μια υπέροχη μουσικό-θεατρική παράσταση με τα 3 ξεχωριστά κλασικά Παραμύθια: ο Παπουτσωμένος Γάτος, τα 3 Γουρουνάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα.

10 Ιουλίου 2016

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι για τα τρόφιμα




Ποιος λέει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας; Και γιατί το σπανάκι μας κάνει πιο δυνατούς;
Τελικά, πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα για να ενυδατωθούμε σωστά;

Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν περάσει λίγο πολύ στη διατροφική μας συνείδηση και τις οποίες προσπαθούμε να εφαρμόζουμε, σε κάθε ευκαιρία, στην καθημερινότητά μας. Αυτό που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί, όμως, είναι ότι αρκετές από αυτές τις σημαντικές -όπως τουλάχιστον πιστεύουμε- για την υγεία μας συνήθειες έχουν στην πραγματικότητα επιβληθεί από το μάρκετινγκ της βιομηχανίας των τροφίμων.

08 Ιουλίου 2016

Βάσεις 2016: Ελάχιστοι οι υποψήφιοι που αρίστευσαν



Πάνω από το 1/4 των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 7.000 μόρια, ενώ οι υποψήφιοι που αρίστευσαν και...
συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια είναι ελάχιστοι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Νέμεσις Δειτε ενα βιντεο με μεγαλες αληθειες.

Νέμεσις: Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποτιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο διάβα των αιώνων για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Ευχαριστήρια Επιστολή Λούσπας Ερασμίας

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο για την εμπιστοσύνη και τιμή που μου έκανε να με ορίσει αντιδήμαρχο οικονομικών.