Σελίδες

About

31 Δεκεμβρίου 2016

Της καλυτερες ευχες μας για την νεα χρονια.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Δοξολογία για το νέο έτος, την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 09:45 που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Γιαννιτσών.

Ανακοίνωση δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για το θέμα του αξονικού τομογράφου

Παρακολουθούμε όλοι μας τις τελευταίες μέρες να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ με το θέμα του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Δηλώσεις, ανακοινώσεις, διαβεβαιώσεις, πιστώσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά όλα αυτά, αν και εφόσον… Αν εγκριθεί το Interreg και εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα στη διαγωνιστική διαδικασία, όπως συνέβη με το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Μετά τον αυτοεξευτελισμό έρχεται η αυτογελοιοποίηση για τον Σύριζα Πέλλας και τους Βουλευτές του.

Ζητούν τη σιωπή μας αυτοί που καθημερινά διχάζουν την κοινωνία. Δεν αντέχουν την κριτική μάλλον οι «προοδευτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς για εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατία έχει αντίλογο! Και εμείς θα είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε ότι με δική σας ευθύνη η χώρα γύρισε πίσω και οι θυσίες όλων των Ελλήνων σκορπίστηκαν στον αέρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


Μόνο ευθυμία, ίσως λόγω των ημερών, προκαλεί η ανακοίνωση της ΝοΔΕ Πέλλας της ΝΔ σχετικά με τα θέματα υγείας στην Πέλλα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Η Π.Ε. Πέλλας στη διεθνή έκθεση FRUIT LOGISTICA 2017

Κάλεσμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά στους τοπικούς επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή


Στη Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2017 που διοργανώνεται στο Βερολίνο, στο διάστημα 8 – 10 Φεβρουαρίου 2017 θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Berlin ExpoCenter City.

29 Δεκεμβρίου 2016

12 μικρές συνήθειες που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή

1...

Δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Πέλλας


Αυτογελοιοποίηση χωρίς τέλος στον Συριζα Πέλλας
Τραγελαφικές και πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες της Πέλλας από τα καμώματα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας! Η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου βορά στα μικροκομματικά τους συμφέροντα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΗ 2.3 Β

Υπενθύμιση έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής 2016 δικαιούχων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ Του Διοικητικόυ Συμβούλιου του ΓΝ Πέλλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Πέλλας ανακοινώνει ότι Συνεδρίασε Εκτάκτως, σήμερα 28.12.2016, στις 15:00 μ.μ., με μοναδικό θέμα την 5η Τροποποίηση – Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ΓΝ Πέλλας, όπου ομόφωνα αποφασίσθηκε η αύξηση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016 του ΓΝ Πέλλας –

Ειδική σύσκεψη στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών

Διευρυμένη σύσκεψη για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου και την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας, μετά από πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά.

28 Δεκεμβρίου 2016

«Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου» απο το ΚΕΚ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

Αντικείμενο δράσης
1. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης των ωφελουμένων διάρκειας 120 ωρών στις παρακάτω ειδικότητες :

Οι αποδείξεις που δεν θα γίνονται δεκτές για το αφορολόγητο

Στη λίστα με τις δαπάνες που θα μετράνε για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου περιλαμβάνονται... αγορές καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών. Αντιθέτως στο αφορολόγητο δεν θα μπορούν να περαστούν πάγιες δαπάνες κάθε νοικοκυριού.

Οι αγορές που θα χτίζουν αφορολόγητο είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

1996 - 2016 ......... 20 χρόνια ΜΠΛΕ! 20 χρόνια με χρυσά και πλατινένια albums, μουσικά βραβεία και πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες που ακούγονται διαχρονικά έως και σήμερα!

27 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΕΝΕΚΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


Ο δήμος Πέλλας θα τιμήσει τον αργυρό Παραολυμπιονίκη του ΡΙΟ στον ακοντισμό, Δημήτρη Σενεκίδη και τους αθλητές του δήμου που διακρίθηκαν σε παγκόσμιους και πανελλήνιους αγώνες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 6μμ, στην εξέδρα της Παραμυθούπολης, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στην 6η Παραμυθούπολη, στα Γιαννιτσά

«Κρητική νότα»: Μοναδική συναυλία την Τετάρτη 28/12,
 με τον Γιώργο Σφακιανάκη
Το πρόγραμμα μέχρι και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου

Συνεχίζονται από φορείς, συλλόγους, μαθητές, χορωδίες & εθελοντές και με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών, οι εκδηλώσεις στην 6η Παραμυθούπολη, στα Γιαννιτσά.
Μέχρι και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 6ης Παραμυθούπολης, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, που διοργανώνουν ο δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., έχει ως εξής:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης – τριμηνιαίας διάρκειας (60 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ Σ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ» με έναρξη 11 Φεβρουαρίου του 2017 και λήξη τον Μάιο του 2017.

Καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας -Πόσο είναι το πρόστιμο

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ παρά το αργοπορημένο άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS δεν θα δοθεί παράταση και από 1 Ιανουαρίου θα πέσουν πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει.
Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για την μη καταβολή ισούται με το ύψος των τελών. Δηλαδή όσοι δεν πληρώσουν θα κληθούν στη συνέχεια να δώσουν τα διπλάσια.

Καιρός: Στα λευκά η χώρα, πτώση της θερμοκρασίας και παγετός

Κύμα πυκνών χιονοπτώσεων από την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ολικός παγετός στα κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Adtech Ad
Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσει το 2016 την Ελλάδα, η οποία θα υποδεχθεί το νέο έτος ντυμένη στα λευκά.

23 Δεκεμβρίου 2016

Ο Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ( τμήματα βόλλεϊ ) σας εύχεται ολόψυχα καλές γιορτές, χρόνια πολλά και καλά, πάντα με υγεία.


ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΧΟΡΟΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ… ΡΙΝΓΚΕΛ! Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών!!!

Σε μια ζεστή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα το ΚΔΑΠ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου την χριστουγεννιάτικη γιορτή του.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


ΘΕΜΑ: Ανακατανομή Βοσκοτόπων

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1332/93570/23-08-2016 Υ.Α. του Υ.Π.Α.Α.Τ. (ΦΕΚ/2848/Β΄/07-09-2016), όσοι κτηνοτρόφοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χωροταξική ανακατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους κατόχους άδειας υδραυλικού, χειριστή μηχανημάτων έργου (κλαρκ, φορτωτή, τσάπα κ.λ.π.), τεχνίτη ή εγκαταστάτη αερίων καυσίμων, ηλεκτροσυγκολλητή,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ «Τεράστια η συμβολή της Εκκλησίας μας, στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Διασποράς»

Τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας μας στη μακρόχρονη προσπάθεια να κρατιέται πάντα άσβεστη η φλόγα, και ζωντανή η εθνική ταυτότητα των ξενιτεμένων Ελλήνων, συνόψισε ο Γιώργος Καρασμάνης, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρίου Ιερωνύμου.

22 Δεκεμβρίου 2016

Πώς η ημερομηνία γέννησης σας ''δείχνει'' τι θα σας συμβεί κάθε χρονιά

Η ημερομηνία γεννήσεως μπορεί να μας αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία για την προσωπικότητά μας και το πεπρωμένο μας...


Οι αρχές της αριθμολογίας, που οι ρίζες τους ξεκινούν από τον αρχαίο φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, μας φανερώνουν καλά κρυμμένα μυστικά του χαρακτήρα μας και μας βοηθά να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας.

Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε να μάθετε τι κρύβει κάθε χρονιά για εσάς, σύμφωνα με την αριθμολογία, ακολουθείστε την παρακάτω μέθοδο:

21 Δεκεμβρίου 2016

Μισό ΕΚΑΣ θα παίρνουν από αύριο οι συνταξιούχοι -Τα νέα ποσά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την αναπροσαρμογή των ποσών του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) έτους 2017.
Σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ύψους 313,4 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και, συγκεκριμένα, από τις πιστώσεις ΚΑΕ 2737 του Φ33.210.

Επίδομα θέρμανσης: 10 ερωτήσεις + απαντήσεις για την υποβολή αίτησης

Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxis - Μέσα στις πρώτες ώρες υπέβαλαν αίτηση περίπου 4.500 νοικοκυριά...


Αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση της αίτησης για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, από δικαιούχους αλλά και διαχειριστές πολυκατοικιών, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Δείτε εδώ).

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών έστειλαν δώρα σε μοναχικούς ηλικιωμένους

Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Γιαννιτσών, έφτιαξαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και αποφάσισαν να τις χαρίσουν στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε τα δώρα να φτάσουν σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι και να «φωτίσουν» τις μέρες που έρχονται.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ TIE BREAK ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΩΘΕΝ

Την Κυριακή 18/12/16 στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών η γυναικεία ομάδα βολλε'ι' του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών μας χάρισε έναν καταπληκτικό αγώνα.
'Ενας ημιτελικός κυπέλλου Ε.Σ.Π.Ε.Μ ανάμεσα στον προαναφερθέντα Μέγα και στον Ποσειδώνα Βέροιας αφήνοντας άριστες εντυπώσεις με έντονες στιγμές, αλλά και μια πικρία σε όλους τους φιλάθλους, που γέμισαν τις κερκίδες εμψυχώνοντας τις παίκτριες σε όλη την προσπάθεια. 

20 Δεκεμβρίου 2016

Απόηχος Ποιημάτων «Απορίες Αθωότητας» της Σοφίας Μιμιλίδου

Σε μία συγκινητική βραδιά εξελίχθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Μιμιλίδου «Απορίες Αθωότητας» που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Σαν ένας πρόλογος εορτών που υπόσχεται μέσα από την ισχυρή φωνή των ποιημάτων ότι ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο βρίσκει άξιους διαδόχους στο πρόσωπο νέων παιδιών, όπως η Σοφία Μιμιλίδου, που αφουγκράζονται, εστιάζουν, προβληματίζονται και επεξεργάζονται τα δεδομένα του σήμερα.

Διαγωνισμός διηγήματος «Γιαννιτσά – Ιστορίες του Τόπου μας»

Μετά την έκδοση των πολυσυζητημένων συλλογικών βιβλίων για μεγάλες πόλεις της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κάρπαθος, Κιλκίς), με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες του Τόπου μας» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Με νίκη εντός έδρας έκλεισαν το 2016 οι Έφηβοι του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.

Με νίκη μέσα στην έδρα τους τελείωσαν τον πρώτο γύρο και την αγωνιστική τους δραστηριότητα για το 2016, οι έφηβοι του «Μέγα» καταφέρνοντας μάλιστα να έχουν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κερδίζοντας την αντίστοιχη ηλικιακά, πολύ καλή ομάδα του «Κεραυνού» Άσπρου, την Κυριακή 19-12-2016 με σκορ 91-74, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου».

Έως τις 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων

Το αργότερο μέχρι...
την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Ήττα του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών από τον ΑΣ Άθλος .

Με εκτός έδρας ήττα συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 18/12/2016, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου στην Αλεξάνδρεια , από τον ΑΣ Άθλο , με σκορ 68-62.

«ΚΟΛΙΝΤΑ 2016»

Ο Δήμος Πέλλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας, η Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρ. Βρύσης «Οι Μακεδόνες» και το Radio Gallery, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την πολιτιστική εκδήλωση, «ΚΟΛΙΝΤΑ 2016»,

Έγκριση τριών σημαντικών θεμάτων για την Πέλλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά

Στην έγκριση τριών σημαντικών θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προχώρησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, με εισηγήτρια την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά εγκρίθηκαν τα παρακάτω τρία (3) θέματα:

19 Δεκεμβρίου 2016

Συντάξεις 2017: Πότε θα καταβληθούν

Οι πληρωμές για τις συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες ανά ταμείο Ξεκινούν οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιανουαρίου από το ΙΚΑ τον ΟΑΕΕ τον ΟΓΑ και το δημόσιο. Στις 22/12 σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην βουλή θα καταβληθεί και το έκτακτο επίδομα ή όπως εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό η «13η σύνταξη» . Παράλληλα  για πρώτη φορά όλες οι συντάξεις θα πληρωθούν απο τον ΕΦΚΑ.

Βιβλιοπαρουσίαση «Οι Δικοί μου Θεοί της Ψυχής μου ο Ήλιος» του Φώτη Καρπάθη

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και η Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Φώτη Καρπάθη «Οι Δικοί μου Θεοί της Ψυχής μου ο Ήλιος».
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στις 7μμ, στο café Prestige (Πλαστήρα 35 & Αγαθοβούλου γωνία).
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο λογοτέχνης Ιωάννης Φωτίου, μέλος της Έ.Λ.Β.Ε.

Οι εκδηλώσεις στην 6η Παραμυθούπολη, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών


Το πρόγραμμα μέχρι και την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται από φορείς, συλλόγους, μαθητές, χορωδίες & εθελοντές και με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών, οι εκδηλώσεις στην 6η Παραμυθούπολη, στα Γιαννιτσά.
Μέχρι και την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 6ης Παραμυθούπολης, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, που διοργανώνουν ο δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., έχει ως εξής:

18 Δεκεμβρίου 2016

Μετρητά τέλος. Πως 'χτίζουμε' δαπάνες με την χρήση κάρτας

Το αφορολόγητο για τα εισοδήματα του 2017 και των επόμενων ετών θα συνδέεται υποχρεωτικά με δαπάνες που θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών. Το ύψος των δαπανών αυτών θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος.

Ποιες οι απαιτούμενες δαπάνες με κάρτες βάσει εισοδήματος

Μηνιαίοι πλέον οι λογαριασμοί ΔΕΗ - Τι πρέπει να κάνετε;

Η ΔΕΗ έχει προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο ηλεκτρονικός λογαριασμός να αποτελεί επίσημα φορολογικό παραστατικό...
και βέβαια να διασφαλίζεται το απόρρητο της επικοινωνίας. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσει πολύ σύντομα τον σύγχρονο αυτό τρόπο τιμολόγησης, περνώντας ταυτόχρονα στη μηνιαία έκδοση λογαριασμού για όσους πελάτες αφήνουν «το χαρτί» και περνάνε στην ηλεκτρονική εποχή.

16 Δεκεμβρίου 2016

Επίδομα θέρμανσης 2017: Άυτοί είναι οι δικαιούχοι

Στην δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Δείτε ποιά είναι τα κριτήρια για την χορήγησή του και ποιοι είναι οι δικαιούχοι...

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΑΜΚΟΥ


Διαγωνισμός διηγήματος με θέμα: «Γιαννιτσά – Ιστορίες του Τόπου μας»

Οι εκδόσεις iWrite και η Ευλαμπία Τσιρέλη (συγγραφέας – καθηγήτρια δημ. γραφής), σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την πόλη των Γιαννιτσών!