Σελίδες

About

17 Απριλίου 2016

Οργή στην Μακεδονία για τις μουσουλμανικές πόλεις: "Εμάς μας ρώτησε ο Π.Καμμένος";

Οργή επικρατεί στην Μακεδονία με την απόφαση της κυβέρνησης και την οποία ανακοίνωσε χθες ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να δημιουργηθούν ουισαστικά δύο πόλεις μουσουλμάνων σε Κιλκίς και Γιαννιτσά συνολικής χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων
 
Ο Δήμος Πέλλας είναι κάθετα αντίθετος με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτριστικά "εμάς μας ρώτησαν";
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις. 
 
Καταρχήν ρωτάς! 
 
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι. 
 
Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.
 
Έπειτα συλλογίζεσαι. 
 
Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης. 
 
Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών - αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.
 
Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα.
 
Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη.
 
Γιαννιτσά 26 /02/ 2016
 
Γραφείο Τύπου».
 
Κοινωνία ώρα μηδέν: Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σχεδόν σε όλη την επικράτειά της σε μια μεγάλη "αποθήκη ψυχών" σε ένα ιδιότυπο "δεσμωτήριο" όπου δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ποιος είναι ο "φυλακισμένος" και ποιος ο "δεσμοφύλακας".
 
Μετά το χθεσινό επεισόδιο στα Διαβατά, όπου οι πρόσφυγες ξεσηκώθηκαν και γκρέμισαν τον φράχτη, βγήκαν έξω και ξεκίνησαν με τα πόδια τη πορεία προς την Ειδομένη,ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες ταραχές στο λιμάνι του Πειραιά με τους συνωστισμένους και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες οι ξεκίνησαν πορεία με συνθήματα λίγα λεπτά πριν τις 10:00 με το που έφτασαν στην πειραϊκή ακτή μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι εγκλωβισμένοι,και δεν τους επιτρέπεται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Ειδομένη.
 
Έχοντας πληρώσει μέχρι και 5.000 δολάρια το κεφάλι στους Τούρκους λαθροδιακινητές η οργή τους ξεχειλίζει και όπως πάντα η οργή είναι τυφλή και συνήθως στρέφεται κατά του πρώτου τυχόντα.
 
Οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες άρχισαν να φωνάζουν πως θέλουν να φύγουν.   
 
Με την απλή παρακίνηση ορισμένων εξ αυτών, εκατοντάδες άτομα ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού διάνυσαν μερικά μέτρα οι άνθρωποι σταμάτησαν και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία.   
 
Όπως χιλιάδες ακόμη άτομα που έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες και οι πρόσφυγες που έφτασαν σήμερα είχαν εφοδιαστεί με εισιτήρια για να πάνε οδικώς προς την Ειδομένη.
 
Τα σύνορα όμως έχουν κλείσει και δεν τους επετράπη η συνέχιση του ταξιδιού τους. Όμως δημιουργείται το εξής κενό λογικής που αυτή η κυβέρνηση αρνείται να "γεμίσει".
 
Θα έρθουν κια άλλες χιλιάδες λάθρο-προσφύγων, τους αφήνει όλους στον Πειραιά, που θα μείνουν όλοι αυτοί ειδικά στο άμεσο χρονικό διάστημα των επόμενων ημερών;
 
 
Οπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, για 2-3 ημέρες θα σταματήσει η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην Αθήνα, ενώ σε μία προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν κι άλλο τα νησιά ενδέχεται τα πλοία να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προσωρινής διαμονής!
Οπως είπε μιλώντας στο Mega, στόχος είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας!
Δηλαδή επιβεβαιώνεται το pronews.gr ότι θα δημιουργηθούν και άλλες "πόλεις" μουσουλμάνων σε άλλα σημεία της χώρας.
"Το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις", επισήμανε ο κ. Δρίτσας.
"Η μία είναι οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία (ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο) να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά."
"Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους. Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά"
Μα έχει δημιουργηθεί ήδη! Aρκεί να δείτε το βίντεο όπου και σήμερα οι πρόσφυγες καταφθάνουν με αμείωτους ρυθμούς.
Στην Λέσβο πριν δύο ημέρες ανάρτησε στο Διαδίκτυο μια επιστολή-κραυγή αγωνίας μια δασκάλα του νησιού, που εξηγεί τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην κοινωνία του νησιού, που σηκώνει τεράστιο βάρος όσον αφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
 
Το κείμενο της, το οποίο  είναι γραμμένο στα αγγλικά και δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρεται στις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στους κατοίκους των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες. 
 
Ολόκληρο το κείμενο της Αφροδίτης Βάτη Μαριόλα έχει ως εξής: 
 
«Η μια μετά την άλλη ακυρώνονται οι πτήσεις τσάρτερ στο όμορφο νησί μας, την Λέσβο για την καλοκαιρινή σεζόν του 2016. Οι αρχικοί μας φόβοι επιβεβαιώθηκαν και είναι η αρχή ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ.
 
Δεν μιλάμε πλέον για μια μικρή μείωση του τουρισμού. Βλέπουμε, μια μείωση του τουρισμού άνω του 80% -ποσοστό που θα υπήρχε μόνο αν ήμασταν σε κατάσταση πολέμου. Μέχρι σήμερα, ο κόσμος είχε επικεντρωθεί στο πως θα αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους αλλά κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τις τοπικές κοινότητες που ζουν αυτή τη νέα πραγματικότητα και έχουν επίσης επηρεαστεί από αυτήν και έχουν μπει στην άκρη τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα επίσης.
 
Έχουμε δώσει την ολόψυχη υποστήριξή μας και έχουμε ως προτεραιότητα τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς. Έχουμε βάλει στην άκρη τις ζωές μας, τις ανάγκες μας, τα θέλω μας, τα όνειρά μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα των προσφύγων που περνούν στην κυριολεξία μέσα από τις αυλές μας.
 
Τώρα όμως έχουμε φτάσει στο σημείο που κι εμείς πρέπει να ρωτήσουμε πως θα μας υποστηρίξουν η κυβέρνησή μας και η διεθνής κοινότητα. Τι μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να μας σώσουν από ολοκληρωτική οικονομική και ψυχολογική απόγνωση; Σκεφτόμαστε τις τοπικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν φέτος γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
 
Σκεφτόμαστε όλους εκείνους που δεν θα προσληφθούν για να δουλέψουν φέτος στο νησί, αφού δεν θα υπάρχουν δουλειές. Πως θα βάλουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι φαγητό στο τραπέζι τους και θα παρέχουν ασφάλεια και υγιείς συνθήκες για τις οικογένειες και τα παιδιά τους; Πως θα διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής μας με αξιοπρέπεια; Σκεφτόμαστε ήδη τους φίλους και τα μέλη των οικογενειών μας που κάνουν ήδη σενάρια να φύγουν από το νησί. Σκεφτόμαστε πως θα πληρώσουμε τα δάνειά μας, τους φόρους μας, τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. 
 
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις μας έχουν "ανθίσει" από την προσφυγική κρίση αλλά είναι τόσο λάθος! Ναι, υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν βγάλει χρήματα από αυτή την υπόθεση αλλά μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών. Πρέπει να έχει κανείς την εικόνα όλου του νησιού και να λάβει υπόψιν του τις επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα τουριστικά μαγαζιά, τους κινηματογράφους, τα χρυσοχοεία κ.τλ. τα οποία δεν έχουν ανοίξει ακόμα! Ο "εθελοντικός τουρισμός" δεν μπορεί να κρατήσει ανοικτές όλες αυτές τις επιχειρήσεις, όλες αυτές τις οικογένειες γιατί πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι οικογενειακές.
 
Υπάρχουν άρθρα που μιλούν για την "ανθρωπιστική καρδιά" της Λέσβου και οι άνθρωποι ψηφίζουν για να πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης. Τους ευχαριστούμε όλους γι' αυτό αλλά αλήθεια στα δικά μου μάτια όλα τα Νόμπελ Ειρήνης του κόσμου δεν σημαίνουν τίποτα για τους ανθρώπους που γνωρίζω και είναι άνεργοι, δεν έχουν οικονομική ασφάλεια, δεν έχουν πίστη στο μέλλον τους και με κοιτάζουν με μάτια κλαμένα και φοβισμένα γιατί ξέρουν ότι δεν θα έχουν σύντομα να φάνε ούτε εκείνοι ούτε οι οικογένειές τους!
 
Δεν θα έχει αξία το Νόμπελ Ειρήνης όταν και εμείς οι ίδιοι θα αναγκαστούμε να γίνουμε οικονομικοί μετανάστες και να εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας. Μακάρι να ήμουν μελοδραματική αλλά δυστυχώς δεν είμαι.
 
Οι συνεταίροι μας και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία κοιτάζουν μόνο το τι συμβαίνει και μας έχουν γυρίσει την πλάτη αντί να παλέψουν μαζί μας να βρούμε δημιουργικές λύσεις για να υποστηριχθούμε και να μας προωθήσουν. Το ίδιο κάνουν και οι χώρες - μέλη της ΕΕ μας έχουν γυρίσει την πλάτη, κλείνοντας τα σύνορά τους και εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα οι οποίοι δεν έχουν που να πάνε. Και αναρωτιόμαστε: πόσο καιρό θα εθελοτυφλούν και θα κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα;
 
Η οικογένειά μου είναι στην πρώτη γραμμή βοηθώντας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από τον περασμένο Απρίλιο και έχουμε παίξει τον δικό μας ρόλο υποστηρίζοντας τα δικαιώματα και την ασφαλή άφιξη όλων όσων φτάνουν στις ακτές μας. Είμαι όμως και μητέρα και δασκάλα.
 
Τι είδους μάνα θα ήμουν αν δεν λάμβανα υπόψιν το μέλλον των παιδιών μου και τα δικαιώματά τους; Τι είδους δασκάλα θα ήμουν αν δεν υπερασπιζόμουν το μέλλον και τα δικαιώματα των μαθητών μου;
 
Δεν ξέρω πως τι να αισθανθώ πλέον… ντροπή, οργή, πόνο, απόγνωση, απογοήτευση, φόβο…Μετά κοιτάζω έξω από το παράθυρο και βλέπω τα παιχνίδια του φωτός τις αμυγδαλιές που ανθίζουν στον κήπο μου και τα παιδιά μου που παίζουν στην αυλή. Σκέφτομαι όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα σε αυτό το "ταξίδι" και που στήριξαν εμάς και το νησί μας. Σκέφτομαι όλες τις νέες φιλίες που έκανα σε αυτό το ταξίδι. Όλες αυτές οι σκέψεις, οι ήχοι και οι εικόνες μου δίνουν την δύναμη να αρνηθώ να εγκαταλείψω την ελπίδα τιμώντας όλους αυτούς και για το δικό μου καλό.
 
Ζητούμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά και για τις τοπικές κοινότητες που έχουν επηρεαστεί από όλο αυτό. Ζητούμε από τους ανθρώπους να επισκεφθούν το όμορφο νησί μας και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις μας. Είμαστε στο σημείο που πρέπει να παλέψουμε για να μείνουμε ζωντανοί».
 
Μεγάλη εντύπωση όμως έχει προκαλέσει το άρθρο της Μόλλης Μαχαίρα από το ίδιο νησί την Λέσβο, το οποίο ανέδειξε μόνο το pronews.gr, η οποία είναι στέλεχος της ΝΔ και συγκεκριμένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Λήμνου σύμφωνα με το οποίο η Λέσβος δέχεται τουρκική επίθεση μέσω των δεκαδων χιλιάδων μουσουλμάνων που διοχετεύονται στο νησί ενώ οι Τούρκοι σχεδιάζουν να κτίσουν μία κρεματή γέφυρα από τα τουρκικά παράλια μέχρι τον Μόλυβο για προσαρτήσουν το νησί, σε δεύτερη φάση. 
 
Το άρθρο της κ. Μαχαίρα έχει τίτλο «Η Λέσβος δέχεται επίθεση. Η Λέσβος ισλαμοποιείται. Η Λέσβος πεθαίνει».
 
Σ’ αυτό αναφέρεται σε μυστικό σχέδιο από μεριάς της Τουρκίας με την ονομασία «Yeni Lirasi», με στόχο «τη δημιουργία ελληνοτουρκικής φιλίας με τις ευλογίες των προεστών του νησιού, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου». Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η κ. Μαχαίρα υποστηρίζει ότι «η Άγκυρα έχει προχωρήσει σταθερά και με μεθοδικότητα στη δημιουργία φιλοτουρκικής κάστας στο νησί, με σταδιακή τουρκοποίηση της τοπικής αγοράς με την επιδίωξη ένταξη της στη δυναμική που δημιουργεί η τουρκική οικονομία». 
 
Το κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως «η Λέσβος έχει ήδη αποκτήσει άμεση οικονομική εξάρτηση από τη γείτονα χώρα, η οποία με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Σμύρνης και τα τουριστικά θέρετρα της Αλικαρνασσού και Μαρμαρά θα "συντηρεί" κατ’ ουσίαν τους εναπομείναντες κατοίκους της Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων».
 
«Ήδη - συνεχίζει η κ. Μαχαίρα - οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στρέφουν τις ελπίδες τους στη Μικρασιατική Ακτή», ενώ όπως καταγγέλλει, «Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν εξαγοράσει προβληματικές επιχειρήσεις δημιουργώντας σταδιακά ένα ενιαίο οικονομικό χώρο γύρω από το Αιγαίο με κέντρο αποφάσεων την Κωνσταντινούπολη».
 
Ακολουθούν καταγγελίες σχετικά με «ΜΜΕ με τουρκικά σήριαλ και κλισέ δημοσιογράφων στην τουρκική γλώσσα», ενώ καταγγέλλονται και «η τοπική αυτοδιοίκηση της Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που είναι ασφαλείς παρατηρητές και ενισχύουν εν αγνοία τους με την παθητική στάση τους, φιλοτουρκικά συμφέροντα χωρίς ενόραση και εθνική σκέψη».
 
«Αν αυτό δεν είναι παρτίδα τάβλι με το διάβολο τότε τι είναι;» αναρωτήθηκε η κ. Μαχαίρα.
 
«Όταν θα δούμε ξανά, απειλητικά συνθήματα γραμμένα στους τοίχους δήθεν από παιδιά, μειονότητα στη Λήμνο και στη Λέσβο, τζαμιά να ξεφυτρώνουν στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας και καλής γειτονίας, τότε θα είναι αργά. Θα δούμε να προτείνεται μία ειδική οικονομική ζώνη στα νησιά μας και πολύ σύντομα οι Τούρκοι θα κτίσουν μία κρεμαστή γέφυρα να συνδέει τo Μόλυβο με τα μικρασιατικά παράλια. Αυτός είναι η τελικός του στόχος πριν την προσάρτηση του νησιού στη Τουρκία.
 
Και τώρα το σχέδιο στην παρούσα του φάση έχει μετανάστες. Κατευθυνόμενη ροή από τους τρομοκράτες Τούρκους. Στη Μυτιλήνη μόνο, 135 χιλιάδες τον Οκτώβριο και 103 χιλιάδες τον Νοέμβριο. Πλήρης ισλαμοποίηση. Επίθεση στο νησί και αλλοίωση του πληθυσμού. Κατ΄άλλα κάποιοι είναι ευχαριστημένοι που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε υπαλλήλους των ΜΚΟ με τρελά ενοίκια.
 
Ξεχάσαμε εμείς οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου αυτά που μας θύμισε κάποτε ο Πάγκαλος, δηλαδή ότι υπάρχει σχέδιο χειρισμού του τοπικού πληθυσμού της Μυτιλήνης για να στραφεί υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας. Το Τουρκικό σχέδιο ‘Γάντι ‘. Το ξεχάσαμε;», γράφει η Μόλλυ Μαχαίρα.
 
Ο δε Έλληνας πουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουλάζας σαφώς εκτός τόπου και χρόνου δήλωσε χθες σε συνέντευξη στην EurActiv στις Βρυξέλλες:"Τις επόμενες δέκα μέρες η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις λόγω του προσφυγικού, και θα βρεθεί μια αξιοπρεπής αλλά όχι καλή λύση"
 
Για το κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ είπε: «Δεν υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας. Υπάρχει μια τεράστια δυσκολία για τη χώρα μας, κάποιες δεκάδες χιλιάδες από πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν στη χώρα μας και έχουμε μια δυσκολία.
 
Έχουμε μια δυσκολία, δεν έχουμε προλάβει. Θέλαμε κάποιες μέρες ακόμη να δημιουργήσουμε χώρους, που θα μπορούνε να βρίσκονται εκεί αντί να γυρνούν στους δρόμους ή στα πούλμαν με στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες για αυτούς και με την αξιοπρέπεια που αρμόζει στο λαό μας.
 
Θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση. Πιστεύω στις επόμενες δέκα μέρες θα έχουμε καταφέρει να διευθετήσουμε την κατάσταση με έναν αξιοπρεπή τρόπο. Όχι καλό, αλλά αξιοπρεπή» υπογράμμισε.
 
Δηλαδή; Τι μας περιμένει; Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες πολίτες δεν είναι τα ίδια με αυτά που θα αντιμετωπίσει ο κύριος υπουργός.
 
Η κυβέρνηση πόνταρε φέτος στον τουρισμό. Πόσο τουρισμό θα έχουν τα νησιά του Ανατολικου Αιγαίου και γενικά όλη χώρα εάν έχουν μετατραπεί σε "αποθήκες ψυχών"; Στην τελική γιατί ένας τουρίστας να επιλέξει να κάνει τις διακοπές του δίπλα σε... φαβέλες; Ποιος θα τον προστατέψει από τα ταλαιπωρημένα πλήθη εάν υπάρξει ένα ξαφνικό "κρακ-κραχ"; Γιατί όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή.
 
Ο κύριος υπουργός και όλοι οι βουλευτές λαμβάνουν παχυλές αποδοχές από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών (τους οποίους τους κατηγορούν και αναδρομικα από το... 1821 για φοροδιαφυγή) και διαθέτουν ισχυρή αστυνομική προστασία. 
 
Με τον απλό Έλληνα πολίτη τι θα γίνει; Ποιος θα τον προστατέψει από αυτά που έρχονται; Η βοή των γεγονότων που έρχονται, παραφράζοντας τον H.G.Wells (The Shape of the things to come) είναι εκκωφαντική, ο Θεός να βάλει τό χέρι του αν και όπως έλεγε ο "blondie" Kλιντ Ίστγουντ στον "Τούκο" "άσχημο" Ελάι Ουάλας (στο περίφημο "Καλός ο κακός και ο άσχημος του Σέρτζιο Λεόνε) "ο Θεός δεν αγαπάει τους ηλίθιους", ας ελπίσουμε ότι δεν μας βλέπει έτσι, γιατί οι ευθύνες ολών μας είναι τεράστιες εδώ και δεκαετίες.