Σελίδες

About

24 Ιουνίου 2022

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – allazosyskevi.gov.gr: Τι αλλάζει στις αιτήσεις


Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τι αλλάζει στην αίτηση στο allazosyskevi.gov.gr για τα ψυγεία

Νέα ανακοίνωση αναφορικά με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής».

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα κλείσει στις 5 Ιουλίου, ενώ οι αγορές ηλεκτρικών συσκευών μπορούν να γίνουν έως 16 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, για τις αιτήσεις ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Ειδικότερα:

  • 24/6: ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • 25/6: ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0.

Οι αιτήσεις αφορούν είτε ιδιόκτητη, είτε ενοικιασμένη, είτε παραχωρημένη κατοικία, εφόσον:

Α) Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος,

Β) Διαθέτει ενεργή, οικιακή (και μη κοινόχρηστη) παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ταυτοποίηση της κατοικίας αυτής.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα λάβετε το voucher

Εφόσον εγκριθεί η αίτησή σας και δικαιούστε επιχορήγησης θα λάβετε ηλεκτρονικά επιταγές του Προγράμματος. Κάθε επιταγή αντιστοιχεί σε μία συσκευή, οπότε ο μέγιστος αριθμός επιταγών που μπορείτε να λάβετε είναι τρεις.

Η επιταγή δεν έχει φυσική μορφή, αλλά είναι ένας μοναδικός κωδικός ο οποίος θα αποσταλεί τόσο στον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας (στην πλατφόρμα που κάνατε την αίτηση) όσο και στο κινητό σας με SMS. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό αυτό κατά την παραγγελία/ αγορά της νέας συσκευής σε έμπορο που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Δίνοντας την επιταγή (τον κωδικό) στον έμπορο καλύπτετε ένα μέρος της τιμής του προϊόντος (ίσο με την αξία της επιταγής), οπότε θα πρέπει να εξοφλήσετε με δικά σας μέσα (μετρητά, κάρτα, δόσεις κλπ.) μόνο την υπολειπόμενη αξία.