Σελίδες

About

30 Μαρτίου 2021

Υγιεινές τροφές: Κακή VS καλή διατροφή


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειροι λόγοι ,ώστε η υγιεινή διατροφή να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, σε αντίθεση με την κακή διατροφή που πρέπει να την αποβάλλουμε η να την μειώσουμε σημαντικά για να πετύχουμε να έχουμε μία φυσιολογική ζωή, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από πολλά και διαφορετικά θέματα υγείας.


Πιο συγκεκριμένα, αν μάθουμε να τρώμε υγιεινά, αυτομάτως θα μάθουμε και να φροντίζουμε πολύ καλύτερα τον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό μας εαυτό, ομοίως αν τρώμε μερίδες από βρώμικο φαγητό καταστρέφουμε και τον οργανισμό μας.

Έτσι, λοιπόν θα δούμε ότι ακόμα και η φύση μας από πολύ μικρή ηλικία μας τρέφει με πολύ υγιεινή τροφή, προκειμένου να αναπτυχθούμε και να μεγαλώσουμε. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε συμβουλές για το πως πρέπει να λαμβάνεις όλα τα στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.


Συμβουλές υγιεινής διατροφής

θηλασμός

  1. προάγει την υγιή ανάπτυξη,
  2. βελτιώνει τη γνωστική ανάπτυξη και μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία, αφού το παιδί μπορεί να αποφύγει θέματα όπως είναι η παχυσαρκία.

Πρόσληψη ενέργειας

  1. Πρέπει να παίρνουμε όση χρειαζόμαστε για να μην οδηγηθούμε στην αύξηση του βάρους μας..
  2. Το ολικό λίπος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας.
  3. Η πρόσληψη κορεσμένων λιπών πρέπει να είναι μικρότερη από το 10%
  4. και η πρόσληψη trans-λιπαρών λιγότερο από το 1%  κατανάλωσης λίπους.

Πρόσληψη Σακχάρων

  1. Πρέπει να περιορίσουμε την λήψη  σακχάρων σε λιγότερο από το 10% .
  2. Ακόμα, καλό θα ήταν να καταναλώνουμε και 5%  λιγότερα σάκχαρα από όσα χρειαζόμαστε.


Πρόσληψη αλατιού

  1. Η διατήρηση της πρόσληψης αλατιού σε λιγότερο από 5 g την ημέρα  βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.
  2. Τα κράτη μέλη της ΠΟΥ συμφώνησαν να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 30%.
  3. Έχουν ακόμα συμφωνήσει να μειώσουν την αύξηση του διαβήτη και της παχυσαρκίας σε ενήλικες και εφήβους καθώς και στην υπέρβαρη παιδική ηλικία.