Ξεκινούν αιτήσεις – Ποιους δικαιούχους αφορά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».
O δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Οι αιτήσεις συμμετοχής – επιχορήγησης δικαιούχων στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος που είναι η 30ή Ιουλίου 2021.
Διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για το voucher των 200 ευρώ παρέχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia.
Εν αναμονή βρίσκονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ καθώς ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, τους περιλαμβάνει.
Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους οι αιτήσεις συμμετοχής – επιχορήγησης στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος (δηλ. στις 30 Ιουλίου 2021).
Voucher 200 ευρώ για δωρεάν τάμπλετ και λάπτοπ: Πώς θα κάνετε την αίτηση
Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται. Για τον Α’ Κύκλο ζητούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.
Όπως έχει ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Παιδείας, οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του Δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μία χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr.