Σελίδες

About

29 Απριλίου 2012

Δήλωση του Σωτήρη Κεχαγιά υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πέλλας


Τα κόμματα και οι εκφραστές της πολιτικής  δεν αλλάζουν με συμπεριφορές  και πρακτικές παρελθόντος 
Στις προσεχείς εκλογές εκτός από το ισχυρό και καθολικό αίτημα του λαού για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας, με αποφάσεις και πολιτικές επιλογές που θα δώσουν ελπίδα στην ελληνική κοινωνία και σταθερότητα, υπάρχει και μια διαρκής ανάγκη βελτίωσης του πολιτικού συστήματος και ασφαλώς των ίδιων των εκφραστών του, που είναι τα κόμματα και οι πολιτικοί.
Υπάρχει ένα ερώτημα που τίθεται  καθημερινά και στο οποίο οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν την απάντηση, χωρίς πιεστικά διλήμματα και άλλες  εξαρτήσεις. Αν δηλαδή οι συμπεριφορές και οι πρακτικές του πολιτικού προσωπικού της χώρας αντανακλά το μέσο έλληνα, τις σκέψεις και τα οράματα του, τα θέλω και τα μπορώ της κοινωνίας όλης.

Οι  πολίτες δηλώνουν  κουρασμένοι και απογοητευμένοι από ένα πολιτικό σύστημα που λειτούργησε με τέτοιο τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς να το εκμεταλλευτούν για την κοινωνική και πολιτική τους ανάδειξη.
Δηλώνουν οργισμένοι με ένα σύστημα που δεν θωρακίστηκε από τους ίδιους του εκφραστές του, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα με υπερβατικές και  παραβατικές συμπεριφορές  το εξέθεσαν και το οδήγησαν σταδιακά στην πλήρη απαξίωσή του.
Σήμερα όπου ο προβληματισμός και η απογοήτευση του κόσμου μπορεί να αποτελέσει αφορμή  για την αρχή ενός νέου μεταπολιτευτικού μοντέλου λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να ακολουθούν πρακτικές παρελθόντος εγκλωβισμένοι στα σύνδρομα της πολιτικής τους επιβίωσης. Κάποιοι θεωρούν ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν κανόνες ούτε και ηθικοί φραγμοί. Θέτουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς» και την εκλογή τους στο κοινοβούλιο, πάνω από το καλό της παράταξης που εκπροσωπούν.
Δυστυχώς δεν έχουν πάρει το μήνυμα της κοινωνίας, που καθημερινά με δυνατή φωνή ζητά να αλλάξουν πολλά αν όχι όλα.
Η χώρα δεν μπορεί να πορευτεί στη νέα εποχή των καθημερινών κοινωνικών, οικονομικών και θεσμικών αλλαγών με ένα πολιτικό προσωπικό που συμπεριφέρεται και ενεργεί ψηφοθηρικά και καιροσκοπικά.
Η χώρα δεν μπορεί να χάσει την τελευταία ευκαιρία που έχει μπροστά της,  για να σταθεί στα πόδια της, να επανακτήσει την οικονομική κυριαρχία και ανεξαρτησία της και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς στην κοινωνία.
Η χώρα μπορεί και να πρέπει να τα καταφέρει. Το πιστεύω και γι αυτό αγωνίζομαι καθημερινά, τιμώντας την εμπιστοσύνη του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς το πρόσωπό μου.
Επέλεξα να δώσω μια ακόμη μάχη, για τον τόπο μου για την τοπική κοινωνία για το αύριο της χώρας. Μαζί με τους απλούς ανθρώπους, στα καφενεία, στο δρόμο, στο χώρο δουλειάς, εκεί όπου η ανθρώπινη σχέση και η προσωπική επαφή ξεπερνά κάθε τίτλο και κάθε ιδιότητα.
Γιατί στην πολιτική κανένας τίτλος δεν καταξιώνει το πρόσωπο που τον φέρει. Αντίθετα οι πράξεις και οι συμπεριφορές είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και καθορίζουν την πορεία και την απήχηση του στην κοινωνία.
Πολιτεύομαι με αυτές της Αρχές και έχοντας πίστη και θέληση για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα, καλώ τους πολίτες της Πέλλας να δώσουμε μαζί  έναν κοινό αγώνα.
Και πιστεύω ότι θα τον κερδίσουμε .. 
Σωτήρης Κεχαγιάς
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πέλλας