Σελίδες

About

29 Απριλίου 2012

Πανάξιος πρωταθλητής ΕΠΣ Πέλλας αναδείχθηκε ο Ν. Μυλότοπος (photo)


Μ. Αλέξανδρος  Ν. Μυλοτόπου - Αλμωπός Αριδαίας 3-1 
Θεαματική εξέλιξη είχε ο αποψινός κρισιμότερος αγώνας της χρονιάς που έκρινε πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας ΕΠΣ Πέλλας τον Μ. Αλέξανδρο Ν. Μυλοτόπου.
Οι ερυθρόλευκοι έπειτα από την κατάκτηση του κυπέλλου, πανηγύρισαν την πρωτιά στο πρωτάθλημα και παράλληλα σφράγισαν το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στη Δ’ Εθνική, μετά από μια μεγάλη ανατροπή.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Αριδαίας, καθώς οι παίκτες του Β. Σαμαρά μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 10o λεπτό με πλασέ του Τσαουσίδη.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, στο 20' ο Τσόλκας του Αλμωπού βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα του Ν. Μυλοτόπου Παπουρτζή, αναγκάζοντάς τον να τον ανατρέψει εντός περιοχής.
Ο Φωτιάς έδειξε απευθείας την εσχάτη των ποινών και απέβαλε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, αφήνοντας τους με αριθμητικό μειονέκτημα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Στη θέση του αποβληθέντα τερματοφύλακα πέρασε ο Κατρατσέας ο οποίος παρότι κρύος, αναδείχθηκε σε παίκτη του αγώνα καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσόλκας, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αναζήτησαν την ισοφάριση, η οποία ήρθε σε καθοριστικό σημείο, λίγο πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τον δαιμόνιο Ρίτε ο οποίος εκμεταλλεύθηκε λάθος της άμυνας του Αλμωπού, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα στην αντίπαλη εστία.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το πάθος του Ν. Μυλοτόπου για τη νίκη σε συνδυασμό με την επιθετική αδυναμία του Αλμωπού υπερκέρασαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο μέρος.
Στο 60’ ο Ν. Μυλότοπος πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Καραμεταξάς με εκτέλεση φάουλ προώθησε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αυτή βρήκε στο κεφάλι του Μπογδάνη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χρήστου.
Πέντε λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μακρίδη κατάφεραν να εδραιώσουν το προβάδισμά τους όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Καραμεταξάς, ο Αντωνιάδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έγραψε το 3-1.
Από κεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Αλμωπό να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση και το τελικό 3-1 να θεωρείται απόλυτα δίκαιο.
Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα κατάμεστο γήπεδο, όπου εκτός των φιλάθλων των δύο ομάδων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης με τον αδερφό του Παναγιώτη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Πασόης, υποψήφιοι βουλευτές Πέλλας κ.α.
Μ. Αλέξανδρος Ν. Μυλοτόπου (Μακρίδης): Παπουρτσής, Νάτσης, Αντωνιάδης (75΄ Κούζας), Σαββίδης, Καραμεταξάς, Μυρδίνας, Δουλκερίδης, Ιωαννίδης, Πέτγαζλης (58΄ Γρηγορίου), Ρίτε, Φάβας (31΄ Κατρατσέας).
Αλμωπός Αριδαίας (Σαμαράς): Χρήστου, Ταγγίνας, Δεμίρης, Πανταζής, Μπογδάνης(75΄ Μουρατίδης), Κανωτίδης, Τόλκας, Βοτάρης, Παπαδόπουλος, Τσαουσίδης, Θωμάς Ε.(62΄ Θωμάς Γ.).