Σελίδες

About

29 Μαΐου 2012

Επίσημη επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων κ. H.J. Fuchtel στην Πέλλα


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ευθύνη μας να ανοίξουμε το δρόμο για παραγωγικές επενδύσεις

Επίσημη επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιήσει το διήμερο Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο κ. Wolfgang Holscher-Obermaier στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση που τους απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης πρόκειται να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αναπτυξιακών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων με αντικείμενο την προώθηση οικονομικών και επενδυτικών συνεργασιών στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης, του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  καθώς και της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Διοικητήριο-Έδεσσα).

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών αποτελούν μονόδρομο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης. Μέσω της ειδικής σύσκεψης επιδιώκουμε την οικοδόμηση μίας νέας αντίληψης στις ελληνογερμανικές σχέσεις για οικονομική συνεργασία και προώθηση επενδύσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Η επίσκεψη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, με έμφαση στην προώθηση των αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων της Πέλλας, την προσέλκυση επενδύσεων και τουριστών. Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε αντίστοιχη συνάντηση με την Πρέσβειρα της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα κα. Agnes Hwa-Yue Chen.

Τα Μέσα Ενημέρωσης Τοπικής, Περιφερειακής και Εθνικής Εμβέλειας παρακαλούνται για την κάλυψη της επίσκεψης και, ιδιαίτερα, της ειδικής σύσκεψης στο Διοικητήριο.