Σελίδες

About

18 Ιουνίου 2012

Δήλωση Θ. Τζάκρη για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διενεργήθηκαν σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, με το ΠΑΣΟΚ να έχει σηκώσει μόνο του το βάρος της διατήρησης της χώρας στην Ε.Ε. και στη ζώνη του ευρώ την τελευταία διετία. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία υπήρξαν κυρίαρχα χαρακτηριστικά στην προεκλογική περίοδο για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα κληθούν όμως την επομένη των εκλογών να μιλήσουν στον Ελληνικό λαό τη γλώσσα της αλήθειας.

Ευχαριστώ από βάθος καρδιάς τους πολίτες της Πέλλας που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Το Κίνημά μας είναι κίνημα ευθύνης και συνιστά την μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που από τη μεταπολίτευση έως σήμερα έχει συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της πατρίδας μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για το καλό και την ευημερία του τόπου μας και την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή της πορεία και μακριά από επικίνδυνα μονοπάτια που ευαγγελίζονται όσοι έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας μας και τον μόνο ρόλο που επιφυλάσσουν στον εαυτό τους είναι αυτόν της εκ του ασφαλούς αντιπολίτευσης. Συνάμα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν νέο ρόλο για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και μια νέα Ευρώπη, προοδευτική και πιστή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πολιτών της και όχι μόνο στη διασφάλιση της δημοσιονομικής και νομισματικής σταθερότητας, τουλάχιστον όταν αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και την ευημερία των λαών.
Το μήνυμα του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις αποτελεί επίσης για το ΠΑΣΟΚ την αφορμή και την ευκαιρία συνάμα να επανεξετάσει τις βασικές του ιδεολογικές αρχές και τις κοινωνικές του συμμαχίες, που διερρήχθησαν την τελευταία διετία στην προσπάθειά του να κρατήσει τη χώρα ζωντανή και εντός της ευρωζώνης. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να ανασυνταχθεί στον κυρίαρχο ιδεολογικό φορέα των προοδευτικών αντιλήψεων, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κίνημα. Στην διαδικασία αυτή πρέπει να αναζητήσουμε την επαναδιατύπωση της ιδεολογικής μας ταυτότητας, παράλληλα με την έμπρακτη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για την έξοδό της από την κρίση.
Θεοδώρα Τζάκρη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας