Σελίδες

About

25 Ιουλίου 2012

Δ. Σταμενίτης: Aναγκαία η επαναφορά λειτουργίας του Ταχυδρομείου Καρυώτισσας με 8ωρη βάση


Την αναγκαιότητα επαναφοράς της λειτουργίας του ταχυδρομείου της Καρυώτισσας με 8ωρή βάση, επισημαίνει ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνά με τον κ. Σταμενίτη οι λόγοι που επιβάλλουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση αφορούν κυρίως στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και στα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν  από τη λειτουργία της υπηρεσίας σε κανονικό ωράριο, όπως επίσης και στην αποσυμφόρηση του ταχυδρομείου των Γιαννιτσών.  Μέριμνα της κρατικής διοίκησης, όπως τονίζει ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, πρέπει να αποτελεί η απλούστευση και καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών και η άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Συγκεκριμένα κατατέθηκε η παρακάτω ερώτηση:

Προς τον κύριο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
ΘΕΜΑ: «Επαναφορά λειτουργίας Ταχυδρομείου Καρυώτισσας Ν. Πέλλας με 8ωρη βάση»
Το Ταχυδρομείο Καρυώτισσας στο Ν. Πέλλας λειτουργούσε με 8ωρη βάση εδώ και δεκαετίες εξυπηρετώντας πολλαπλές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Τους τελευταίους μήνες, μετά από απόφαση της Κεντρικής υπηρεσίας, υποβιβάστηκε και λειτουργεί με 2ωρη βάση. Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι το επόμενο βήμα πιθανόν θα είναι η κατάργησή του. Θα πρέπει, όμως, να αναθεωρηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί, αν υπάρχουν, και να επανέλθει στην κανονική του 8ωρη λειτουργία. Λόγοι που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι :
  1. Το συγκεκριμένο ταχυδρομείο εξυπηρετεί τους κατοίκους μεγάλου αριθμού χωριών σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων.
  2. Η μέχρι τώρα λειτουργία του έφερνε έσοδα στην υπηρεσία και δεν τίθεται οικονομικό θέμα λειτουργίας του.
  3. Μεγάλος αριθμός συνταξιούχων εξυπηρετείται από το κατάστημα. Η υπολειτουργία του όμως δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα με αποτέλεσμα αρκετοί συνταξιούχοι να σκέφτονται σοβαρά την μεταφορά των συντάξεών τους σε υποκατάστημα Τράπεζας που εδρεύει εκεί. Αυτό σημαίνει μείωση εσόδων για την Υπηρεσία.
  4. Η λειτουργία του ταχυδρομείου Καρυώτισσας σε κανονική βάση θα αποσυμφορήσει το Ταχυδρομείο Γιαννιτσών το οποίο διαφορετικά θα κληθεί να εξυπηρετήσει την κατάσταση με ότι επιβαρύνσεις συνεπάγεται αυτό για την υπηρεσία.
  5. Η συνέχιση της κανονικής 8ωρης λειτουργίας θα διατηρήσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των κατοίκων προς την υπηρεσία όπως γινόταν μέχρι τώρα και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιστροφή του κύματος αστυφιλίας που παρατηρείται.
Επειδή ο υποβιβασμός της λειτουργίας του Ταχυδρομείου Καρυώρισσας Ν. Πέλλας έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για την επαναφορά της λειτουργίας του με 8ωρη βάση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός :
Θα προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται με την επαναφορά της λειτουργίας του Ταχυδρομείου με 8ωρη βάση όπως επί χρόνια λειτούργησε αποδοτικά;