Σελίδες

About

24 Ιουλίου 2012

Γιαννιτσά: Εκδήλωση επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο


Θ. Θεοδωρίδης:  Θυμόμαστε τα αδέλφια μας τους Ελληνοκυπρίους 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε στην εκδήλωση της επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πέλλας με το Σύλλογο Κυπρίων Π.Ε. Πέλλας την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στα Γιαννιτσά.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε το πρόγραμμα της εκδήλωσης που περιελάμβανε τέλεση μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ομιλία από τον κ. Ανδρέα Κλεάνθους και κατάθεση στεφανιών στην προτομή Γεωργίου Ρούσση. Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες με την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τριανταοκτώ χρόνια μετά, θυμόμαστε με σεβασμό τα αδικοχαμένα θύματα της τουρκικής εισβολής και ζητούμε την επιβολή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την περιοχή».
Εν τω μεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουλίου, παραβρέθηκε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ειδικότερα στην Άψαλλο, στην Αγροσυκιά, στο Αρχοντικό, στον Αξό, στην Αραβησσό, στον Αρχάγγελο, στην Παναγίτσα και στη γιορτή καραβίδας στο Νησί.