Σελίδες

About

27 Ιουλίου 2012

Καμπανάκι κινδύνου για την επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ Γιαννιτσών


Η προτεινόμενη κατάργηση και της Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών, βάζει ακόμη πιο βαθιά ένα επιπλέον καρφί στην ταφόπλακα των Γιαννιτσών και του νέου Δήμου Πέλλας, με την συνεχιζόμενη ραγδαία αποψίλωση των τοπικών δημοσίων υπηρεσιών, να παίρνει πλέον διαστάσεις καταστροφικού τυφώνα. Με την πορεία αυτή, σε λίγο θα γιορτάσουμε όχι τα 100χρονα της απελευθέρωσης, αλλά την επιστροφή της πόλης στην προαπελευθερωτική της περίοδο.

Εάν οι πολιτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι, φορείς και θεσμοί της πόλης, του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, δεν μπορούν πλέον να διεκδικήσουν και να πετύχουν όχι αναπτυξιακές προοπτικές και βελτιώσεις, αλλά ούτε διατήρηση των κεκτημένων, ας μας το πούν και ας καθήσουν στην άκρη, παραχωρώντας στους κοινωνικούς φορείς και στους απλούς πολίτες της περιοχής το δικαίωμα εκπροσώπησης, διεκδίκησης, αντιπαράθεσης και αγωνιστικότητας.
Η κοινωνία των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας απαιτεί την διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών, για πολλούς αυτονόητους και μη χρήζοντες επανάληψης λόγους και αιτίες. Και στο κάτω-κάτω και εάν ακόμη καταργηθούν Δ.Ο.Υ., σε αυτές δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών. Οι Νομαρχίες έχουν πλέουν καταργηθεί και πρωτεύουσες Νομών δεν υπάρχουν. Τιμητικά και διοικητικά πρωτεία μεταξύ πόλεων επίσης έχουν καταργηθεί. Επομένως με απλή εφαρμογή του Συντάγματος, των νόμων, της λογικής και των αρχών της ισότητας, της αναλογικότητας και της αντικειμενικότητας, η Δ.Ο.Υ. της μεγαλύτερης πόλης και του μεγαλύτερου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε.
Κατόπιν τούτου, αισθανόμαστε την ελάχιστη υποχρέωση να κρούσουμε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη υλοποίηση της προ καιρού σχεδιασθείσας (και σταδιακώς αλλά μεθοδικώς πραγματοποιούμενης) αποψίλωσης των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας από νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιοποιηθέν πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών, και η Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών πήρε σειρά για να αποχαιρετήσει την πόλη και να κατεβάσει ρολά, αφού συμπεριλαμβάνεται στην τρίτη παρτίδα εφοριών που θα κλείσουν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
Επιφυλασσόμενοι να αναλύσουμε την καταστροφική σημασία και επίπτωση της παραπάνω απευχόμενης εκδοχής (η οποία όμως ήδη διακηρύττεται δημόσια ως πολιτική επιλογή του αρμοδίου Υπουργείου), καλούμε όλους τους φορείς, τους κατοίκους και τους συμπολίτες μας του Δήμου Πέλλας, σε εγρήγορση και σε αγώνα. Περιμένουμε, για λίγο ακόμη, την αντίδραση των αρμοδίων θεσμικά φορέων και προσώπων, που μέχρι στιγμής τηρούν παράξενη και αδιάφορη σιγή ιχθύος. Διαφορετικά αναλαμβάνουμε άμεσα δράση και καλούμε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας.
Αν κάποιοι συνεχίσουν  να αδιαφορούν, να πολιτικολογούν και να συμπράττουν, στην καταστροφή των Γιαννιτσών, εμείς θα αντιδράσουμε και θα παλέψουμε. Τα Γιαννιτσά, ο Δήμος Πέλλας και οι υπηρεσίες τους, θα σωθούν από τον αγώνα των κατοίκων τους και των κοινωνικών φορέων τους. Όσο περνάει από το χέρι μας, δεν θα επιτρέψουμε το δώρα για τα εκατοστά γενέθλια της απελευθέρωσης των Γιαννιτσών, να είναι η καταστροφή και η υποβάθμισή τους. Αναμένουμε, με το όπλο παρά πόδας.- 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΞΥΝΙΔΗΣ