Σελίδες

About

14 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία "Λαϊκής Συσπείρωσης" Πέλλας κατά της Χρυσής Αυγής


Θεωρούμε πρόκληση για το λαό των μαρτυρικών Γιαννιτσών , αλλά και προσβολή προς τα  θύματα της απάνθρωπης ομαδικής εκτέλεσης & τους συγγενείς - απογόνους των 114 Γιαννιτσιωτών στις 14 Σεπτέμβρη 1944 7 ανάμεσα τους το Δήμαρχο Θωμά Μαγκριώτη , την ενέργεια του Δημάρχου κ. Στάμκου Γρ.  να  δεχτεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φετινού μνημόσυνου της θυσίας τους την Χρυσή Αυγή.

Η ιστορία διδάσκει ότι το μπλοκάρισμα της πόλης των Γιαννιτσών και της συγκέντρωσης περίπου 3.000 κατοίκων  στο προαύλιο του Α' δημοτικού σχολείου και στη συνέχεια η εκτέλεση των 114 από αυτούς από τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνιστές τους ντόπιους συνεργάτες τους .
Δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων ταγματασφαλίτες πουλικοί , που σε συνεργασία με τον γερμανό φρούραρχο Σούμπερτ με τους NAZI ματοκύλησαν τα Γιαννιτσά .
Η επίκληση της δημοκρατίας, και της εκλογής της Χρυσής Αυγής  στην Ελληνική Βουλή είναι υποκριτική. Πρόκειται για φασιστική δολοφονική οργάνωση που δεν κρύβει ότι είναι στρατιωτικού τύπου. Πρόκειται για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απόγονους του ναζισμού και του φασισμού . Το έχουν δείξει δημόσια με τους χιτλερικούς χαιρετισμούς, (π.χ. Μιχαλολιάκος στην πρώτη του εμφάνιση στο Δήμο της Αθήνας), με τις τοποθετήσεις τους, π.χ. αποκαλώντας τους μετανάστες «σκουπίδια της γης», την θέση τους υπέρ της στείρωσης ακόμη και της ευθανασίας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, κύρια όμως με τη δράση τους οργανώνοντας «τάγματα εφόδου» χιτλερικού τύπου, με δολοφονικές  επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες,.
Καλούμε το λαό των Γιαννιτσών να καταδικάσει την ενέργεια της δημοτικής αρχής. Να μη νομιμοποιήσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στον Ομαδικό Τάφο .
Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων και των αγωνιστών των Γιαννιτσών και της περιοχής με τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Διεκδικώντας τα λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, για  αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.
Ο εκλεγμένος δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης  Δήμου Πέλλας» που στηρίζεται από το ΚΚΕ
Σίσκος   Χρήστος