Σελίδες

About

18 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέχιση καταβολής αναπηρικών συντάξεων & επιδομάτων ζητά ο Βουλευτής Πέλλας Δ. Σταμενίτης


Πρόταση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση σχετικά με την καταβολή των αναπηρικών συντάξεων προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ο Βουλευτής με επιστολή του αναφέρει πως το Υπουργείο σε συνδυασμό με τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρέπει να προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση ώστε οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι δικαιούνται αναπηρική σύνταξη και αναπηρικά επιδόματα να μην στερούνται των απολαβών τους μέχρι την περίοδο που θα περάσουν ξανά από επιτροπή, προκειμένου να επανεγκριθεί το δικαίωμα τους για αναπηρικό επίδομα και αναπηρική σύνταξη.
Η πρόταση του κ. Σταμενίτη αφορά στις καθυστερήσεις καταβολής επιδομάτων και συντάξεων  εξαιτίας της μη έγκαιρης εξέτασης των ασφαλισμένων από τις αρμόδιες επιτροπές. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι είναι οι δικαιούχοι που στερούνται των συντάξεων τους λόγω της ολιγωρίας των αρμόδιων υπηρεσιών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο πρέπει να μεριμνήσει ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιώνονται κανονικά  κατά το διάστημα που αναμένουν την εξέταση τους  και το πόρισμα της επιτροπής. Ο Κ. Σταμενίτης σημειώνει ότι:
«Είναι μια καθυστέρηση που οφείλεται εξ ολοκλήρου στις αδυναμίες του οργανισμού και δεν θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να γίνονται αποδέκτες του αποτελέσματος αυτής της δυσλειτουργίας».