Σελίδες

About

22 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσικοχορευτική εκδήλωση αγάπης στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών


Πράξη αγάπης και ανθρωπιάς είναι η μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Πέλλας στις 8:30 μ.μ.  (Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πέλλας).
Στην εκδήλωση συμμετέχει η γνωστή ανά το πανελλήνιο τραγουδίστρια, που μαζί με το μεγάλο καλλιτέχνη στο κλαρίνο Σταύρο Παζαρέντση και την εκλεκτή ορχήστρα του θα παίξουν τραγούδια της μακεδονικής γης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και χορευτικό τμήμα των ενοριακών συνάξεων του Ιερού Ναού.

Η παρουσίαση αυτή τελεί υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και είναι μία προσφορά της Αρετής Κετιμέ, αλλά και των μουσικών στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και συγκεκριμένα στο γεύμα αγάπης «Επιούσιος Άρτος», όπου καθημερινά σιτίζονται 90 συμπολίτες μας, καθώς και στα δωρεάν φροντιστηριακά τμήματα, τα οποία παρακολουθούν 250 περίπου μαθητές.
Το εισιτήριο στην είσοδο του ανοιχτού θεάτρου θα είναι 7 ευρώ, ενώ η προπώληση είναι 5 ευρώ και θα γίνεται στα γραφεία του Ιερού Ναού, στο εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου, καθώς και στα γραφεία του πνευματικού κέντρου του Δήμου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό.
Η εκδήλωση αυτή είναι συνέχεια της έκδοσης από τον Ιερό Ναό ενός ψηφιακού δίσκου με τον τίτλο: «Τραγούδια της Μακεδονίας», όπου η Αρετή Κετιμέ και οι μουσικοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση εργάστηκαν επί μήνες αφιλοκερδώς με σκοπό να ενισχύσουν το κοινωνικό έργο που επιτελείται στην πόλη των Γιαννιτσών από την Εκκλησία, αλλά και να προβάλλουν την ελληνικότατη μακεδονική παράδοση. Στο CD συμμετέχει και ενδεκαμελής χορωδία από νέους του Ιερού Ναού. Την έκδοση του δίσκου προλογίζει η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Το CD πωλείται 7 ευρώ και είναι για την ενίσχυση του προαναφερθέντος σκοπού. Όλη η προσπάθεια αφιερώνεται από τον Ιερό Ναό σε όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, για να είναι ελεύθερη και Ελληνική η Μακεδονίας μας.