Σελίδες

About

11 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Ι. Τζαμτζή στον Πρωθυπουργό για να μην κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά


Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, εκτός από την παρέμβαση του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο Πάνο, εκτιμώντας τη σοβαρότητα του θέματος για την κοινωνία των Γιαννιτσών απευθύνθηκε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό με επιστολή του, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ
Πληθαίνει καθημερινά η ανησυχία των συμπολιτών μου στα Γιαννιτσά από τα δημοσιεύματα που θέλουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα , να σχεδιάζει το κλείσιμο του Κέντρου νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά.
Η λειτουργία του Κέντρου νεοσυλλέκτων ήταν δέσμευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας η οποία και υλοποιήθηκε. Σύμφωνα όμως με όσα διαρρέουν , το Κέντρο νεοσυλλέκτων θα έχει πολύ μικρή περίοδο λειτουργίας. Το Κέντρο αυτό καλύπτει ανάγκες κατάταξης στρατιωτών από όλη τη Βόρειο Ελλάδα.
Σας επισημαίνω ακόμη ότι οι στρατιωτικές Μονάδες και τα Κέντρα κατάταξης θα πρέπει να βρίσκονται σε παραμεθόριους Νομούς , για να ενισχύουν, εκτός των άλλων και ψυχολογικά τους πολίτες της ακριτικής Ελλάδας. Δέχομαι καθημερινά τις απόλυτα δίκαιες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μου , καθολική απαίτηση των οποίων είναι το Κέντρο νεοσυλλέκτων να παραμείνει στα Γιαννιτσά και μάλιστα να αποτελέσει τη βάση για ανάπτυξη και άλλων υπηρεσιών του στρατού, αφού η γεωγραφική του θέση και οι υπάρχουσες δομές το επιτρέπουν.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Η τελική απόφαση για την λειτουργία του Κέντρου νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά, πρέπει να είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε έναν ακριτικό Νομό , οι κάτοικοι του οποίου δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξης της Ελληνικής υπαίθρου.
Τούτη τη δύσκολη ώρα , η Πολιτεία πρέπει να λάβει υπόψη της τους Εθνικούς, και λειτουργικούς για το στράτευμα λόγους, καθώς και την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών. Ευελπιστώ όπως και οι συμπολίτες μου στα Γιαννιτσά αλλά και σε όλο το Νομό Πέλλας , ότι θα εξετάσετε πολύ σοβαρά το θέμα, για να μην υποστούμε τις συνέπειες μιας άδικης απόφασης.»