Σελίδες

About

17 Οκτωβρίου 2012

Κωστας Καρακάσογλου: «Τώρα μάθανε τα Γιαννιτσά!»

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, που είναι γέννημα-θρέμμα της ομάδας της Πέλλας (όπως και οι Ιορδανίδης-Στεφανίδης), ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Τηλυκράτη Λευκάδας και Αετό Σκύδρας, έχει καθοριστική συμβολή στη δυναμική εκκίνηση των κυανόλευκων. Με το εντυπωσιακό «τρία στα τρία» εντός έδρας, με Βύζαντα, Λάρισα και εσχάτως Πανσερραϊκό (1-0 τη Δευτέρα με γκολ-φάουλ του Γιώργου Ιορδανίδη), κάνοντας αρκετό κόσμο να… παραμιλά και «πατώντας» στα υψηλά βαθμολογικά στρώματα.


Το φετινό ξεκίνημα των Γιαννιτσών έχει πολλούς κοινούς παρονομαστές με το αντίστοιχο περσινό, με τον Κώστα Καρακάσογλου να δηλώνει: «Δεν γνωρίζω αν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός έκαναν το λάθος να μας υποτιμήσουν και τους οδηγήσαμε σε ήττες. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά η ΑΕΛ δεν είχε δείξει τότε και πολλά μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, ο Πανσερραϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και είχε ευκαιρίες να προηγηθεί. Εμείς αντέξαμε στην πίεση και αυτό το στοιχείο, ότι κρατήσαμε το «μηδέν» στο διάστημα υπεροχής του αντιπάλου, ήταν το κλειδί τελικά για το τρίποντο. Εμείς στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε κατακόρυφα την απόδοσή μας και δεν αφήσαμε περιθώριο στις Σέρρες. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε ένα από τα καλύτερά μας ημίχρονα. Βεβαίως, πλέον στην κατηγορία έμαθαν για τα καλά την Αναγέννηση, μετά από δυο τέτοιες νίκες. Είναι όλοι πιο υποψιασμένοι, είναι δύσκολο να τους αιφνιδιάσουμε και ίσως μας προσέχουν και μας υπολογίζουν παραπάνω».

«Άγνοια κινδύνου, αποζημίωση μέσω θεάματος»

Για να συνεχίσει ο Καρακάσογλου: «Τα Γιαννιτσά είναι η ευχάριστη έκπληξη ως τώρα, έστω και αν κύλησαν λίγες αγωνιστικές, όχι μόνο λόγω αποτελεσμάτων, αλλά και εξαιτίας των καλών εμφανίσεων που κάνουμε. Παίζουμε καλή μπάλα, ο κόσμος ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Φεύγει από το γήπεδο αποζημιωμένος με το θέαμα. Πέρυσι ήταν αλλιώς, παίζαμε πιο κλειστά και τα αποτελέσματα ερχόταν με βάση την άμυνα, την τύχη και κάποια λάθη των αντιπάλων. Έχουμε βρει καλή «χημεία» και αν ήμασταν καλύτερα οικονομικά, θα βλέπαμε ψηλότερα. Γιατί όχι και την πρώτη εφτάδα; Πλέον, επειδή είμαστε ρεαλιστές, προέχει μια γρήγορη σωτηρία και βεβαίως να αντέξουμε στα εξωαγωνιστικά προβλήματα, δεν πρέπει να μας λυγίσουν. Φέτος έχει καλύτερες ομάδες από πέρυσι, αλλά πιστεύουμε παραπάνω στα… πόδια μας. Μπορούμε να έχουμε μια εξίσου καλή συνέχεια και να είμαστε μακριά από το γκρουπ των ομάδων που θα κινδυνέψουν. Παίζουμε ελεύθερα, χωρίς πολλές σκοπιμότητες και θα έλεγα ότι η Αναγέννηση έχει άγνοια κινδύνου. Ελπίζω ο κόσμος να συνεχίσει να μας στηρίζει και τον χρειαζόμαστε. Αν η έδρα μας γίνει φόβητρο, όπως αρχίζει να γίνεται, πολύ δύσκολα θα «περνάνε» ομάδες από εκεί».

Η Επανομή, ο «πρώην» και ο… Πανθρακικός

Καταλήγοντας, ο νεαρός άσος της Αναγέννησης αναφέρθηκε στην «κόντρα» της Κυριακής στην Επανομή, όπου εργάζεται ο πρώην προπονητής του, Σπύρος Μπαξεβάνος, αλλά και στις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Πάντα τα Γιαννιτσά παίζουν για θετικό αποτέλεσμα, ισχύει και εκτός έδρας. Στην Καλλιθέα είχαμε ηττηθεί στις λεπτομέρειες. Έτσι και στην Επανομή θέλουμε κάτι θετικό. Το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, κόντρα σε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους φέτος. Εκεί μάλιστα δουλεύει και ο περσινός προπονητής μας, Σπύρος Μπαξεβάνος, οπότε σίγουρα θα γνωρίζει αρκετά πράγματα για εμάς. Όσο για εμένα, το καλοκαίρι είχα δεχθεί κρούση από τον Πανθρακικό, αλλά δεν είχε προχωρήσει το θέμα. Πλέον, θέλω μια καλή σεζόν με την Αναγέννηση και στην πορεία… βλέπουμε».