Σελίδες

About

20 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκά προγράμματα 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πέλλας και το  2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών οργάνωσαν με επιτυχία στα Γιαννιτσά, τη πρώτη συνάντηση εργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Mεταφοράς Καινοτομίας «Network for Soft SkillsInnovation for Employment (NESSIE)» (Δίκτυο για τις κοινωνικές δεξιότητες στον χώρο απασχόλησης).
Στο δίκτυο συμμετέχουν οργανισμοί από τον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από Σκωτία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρουμανία και από Ελλάδα, το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σαν βασικός εταίρος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πέλλας σαν συνδεδεμένος εταίρος.


Κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) ονομάζονται οι ικανότητες που είναι απαραίτητες για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη στον 21ο αιώνα όπως η δυνατότητα εργασίας σε ετερογενείς ομάδες, η αποτελεσματική επικοινωνία, η οργάνωση χρόνου κλπ. Οι δεξιότητες αυτές, αν και ουσιαστικές, δεν αναπτύσσονται επαρκώς από το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Το Δίκτυο NESSIE στοχεύει στην μεταφορά καινοτόμων πρακτικών στην ανάπτυξη μέτρηση και αξιολόγηση των κοινωνικών δεξιοτήτων σε άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της εισόδου στην αγορά εργασίας. Θα αναπτυχθεί και θα αξιολογηθεί διδακτικό υλικό που θα απευθύνεται στη συγκεκριμένη ομάδα στόχο.
Στα πλαίσια της επίσκεψης και εκτός των συναντήσεων εργασίας, οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τα μουσεία Πέλλας και Βεργίνας, το Βαρόσι Έδεσσας, το Λουτράκι Αριδαίας και τον Δήμαρχο Πέλλας. Η παραμονή τους έληξε με γιορτή που οργάνωσαν  προς τιμήν τους οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών με την συμμετοχή παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.  Στην εκδήλωση, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, παρευρέθηκε και χαιρέτησε τους καλεσμένους ο Διευθυντής της ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ  κ. Κωνσταντίνος  Κούγκας. 
Ο Διευθυντής ΔΔΕ Πέλλας 
Κούγκας Κων/νος