Σελίδες

About

01 Νοεμβρίου 2012

Ανθρωπινο λαθος.Η απαντηση του εποπτη γραμων

Ν. Παναγιωτίδης (προπονητής Αναγ. Γιαννιτσών): «Ξεκινήσαμε καλά, προσπαθήσαμε να παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε, να βγούμε από τα πλάγια και τα καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό. Όμως δε μας βοήθησε η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου. Κάναμε πολλές φάσεις, όμως δεν ευτυχήσαμε να μπούμε μπροστά στο σκορ. Μέχρι το 67’, που πέτυχε το γκολ η Νίκη, δε μας απείλησε.
Η μπάλα έσκασε δύο φορές σε ένα γέμισμα και δεχθήκαμε το γκολ. Φάνηκε σ’ αυτή τη φάση ότι έχουμε άπειρους παίκτες. Τους ευχαριστώ για την προσπάθεια, γιατί έπαιξαν παλικαρίσια. Για τον διαιτητή δε θα μιλήσω. Στην τελευταία φάση χάσαμε το δικαίωμα να πάμε στην παράταση, όπου πιστεύω ότι θα τα καταφέρναμε. Δεν πειράζει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο». 

Αρκετά γλαφυρός ήταν στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών ο Περικλής Αμανατίδης, που τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του είχε μια μικρή ίωση μετά το ματς με την Καβάλα και έγινε καλά στα δύο ματς του Κυπέλλου. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης Βόλου:


«Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα φορμαρισμένη με έκδηλο ενθουσιασμό και το έδειξε στο παιχνίδι. Εμείς όμως είμαστε μια ομάδα με ποιότητα και εμπειρία. Νομίζω ότι αν κοντρολάραμε τον ρυθμό, θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλά το παιχνίδι και σε κάποια φάση μ’ αυτούς τους παίκτες που έχουμε να πετύχουμε το γκολ και να μπούμε στη θέση του οδηγού. Έγινε ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έχασαν από ορισμένες καλές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο, παρότι στο πρώτο 20λεπτο η Αναγέννηση μας πίεσε και ήταν καλύτερη, οι παίκτες μου είχαν πολύ μεγάλη συγκέντρωση και μετά το γκολ παίξαμε αρκετά καλά και θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλο τέρμα. Διαχειριστήκαμε σωστά τον χρόνο που έμενε και πήγαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, κάτι που ήθελαν και οι δύο ομάδες για τους δικούς τους λόγους.

Συγχαρητήρια στην Αναγέννηση, με εντυπωσίασε, δικαιολογώντας τη θέση της στο πρωτάθλημα, που έχει τελικά σημασία. Θα δώσω όμως και πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που μετά την κακή εμφάνιση με την Καβάλα σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ, θα έλεγα ότι είχε μια μικρή ίωση και έγινε καλά στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου. Αυτό θα το δείξουμε με τον Βύζαντα και θα επικεντρωθούμε τώρα σ’ αυτό το ματς. Δεν είδα αν η μπάλα πέρασε ή όχι. Αν πέρασε, έχω τη δύναμη να πω ότι πράγματι πέρασε. Δεν μπορούμε να σταθούμε όμως σε μια συγκεκριμένη φάση, έστω κι αν είναι τόσο οριακή. Αν η μπάλα πέρασε, ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Δεν πιστεύω ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Έγινε στο τελευταίο λεπτό και δε νομίζω ότι υπήρχε δόλος».

Σπαθάρας: Υπάρχουν και τα ανθρώπινα λάθη!

Μετά το ματς, ο στόπερ της Αναγέννησης Γιαννιτσών, Δημήτρης Σπαθάρας δήλωσε: "Τι να κάνουμε, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και τα ανθρώπινα λάθη, αυτή τη φορά τα έκαναν οι διαιτητές. Το γκολ ήταν πεντακάθαρο, ήμουν πολύ κοντά στη φάση και είδα τη μπάλα να περνά τη γραμμή χωρίς αμφιβολία. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά η Νίκη με δυο ευκαιρίες πήρε την πρόκριση. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και στρεφόμαστε στο πρωτάθλημα".


Πως δικαιολογήθηκε ο επόπτης

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο πρόεδρος της Αναγέννησης, Λάκης Καραογλανίδης έσπευσε προς το διαιτητικό τρίο και ζήτησε το λόγο για τον μη καταλογισμό του γκολ που πέτυχε ο Σερέτης. Τότε, ο βοηθός που ήλεγχε την περιοχή της Νίκης, Κουτζιακούδης τόνισε πως έκανε ένα ανθρώπινο λάθος και συμπλήρωσε πως μπορούσε να κατακυρώσει το γκολ ο διαιτη΄της, που ήταν σε κοντινή απόσταση από τη φάση. Από την πλευρά του, ο Καραλιόλιος απάντησε πως ο βοηθός του ήταν εκείνος που έπρεπε να πάρει την ευθύνη! Μύλος...