Σελίδες

About

19 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ


Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε υπόψη των Υπουργών Περιβάλλοντος, Εργασίας και Ανάπτυξης Υπόμνημα διαμαρτυρίας κατοίκων της Κρύας Βρύσης, σχετικά με το ζήτημα της δημοπράτησης των εργατικών κατοικιών της περιοχής.
Όπως είναι γνωστό, το έργο  της κατασκευής των εργατικών κατοικιών Κρύας Βρύσης είχε δρομολογηθεί το Μάιο του 2009 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος ( Π.Δ. ) από τον τότε Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κύριο Καλογιάννη.

 Η επόμενη Κυβέρνηση όμως που προέκυψε έπειτα από τις πρόωρες εθνικές εκλογές δεν αξιοποίησε τη δρομολογημένη κατάσταση που βρήκε μπροστά της, με αποτέλεσμα το έργο έπειτα από απίστευτες κωλυσιεργίες και ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις να βαλτώσει, γεγονός που οδήγησε το Βουλευτή σε συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Ο δρόμος της δημοπράτησης επιτέλους άνοιξε, όταν την πρώτη Φεβρουαρίου φέτος, το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με το υπ’ αριθ. 5658/ΔΜΕ 95/1-2-1012 έγγραφό του ανέφερε: «.. δεν συντρέχουν οι λόγοι για περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους του ΟΕΚ. Η διαδικασία έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του Οικισμού του ΟΕΚ (Κρύας Βρύσης) ολοκληρώνεται στο ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), προκειμένου στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο».  ( Δελτίο Τύπου 14-04-2012 ) 
Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεπής στις δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες της Κρύας Βρύσης για τη συνέχιση της αδιάκοπης παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του τόσο σημαντικού αυτού έργου, κατέθεσε υπόψη των αρμοδίων Υπουργών της σημερινής Κυβέρνησης το προαναφερθέν Υπόμνημά τους, με το οποίο ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την  άμεση δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών της Κρύας Βρύσης.