Σελίδες

About

22 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Υπογράφηκε η χρηματοδότηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας»


Μια ακόμα δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή Πέλλας, Γιώργου Καρασμάνη, για την τόνωση των επενδύσεων και την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στον αγροτικό τομέα, αποτελεί η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και την «προικοδότησή» του με 116 εκατ. ευρώ.

Λίγες μόλις μέρες μετά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τον Γιώργο Καρασμάνη την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι 29 βουλευτές της Ν.Δ. για τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο ιδρύθηκε προ διετίας, αλλά εξακολουθούσε να παραμένει στα χαρτιά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύναψε σύμβαση με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, παρέχοντας ως χρηματοδότηση 116 εκατ. ευρώ από προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ με χαμηλή απορροφητικότητα, για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ).
Η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην επιδότηση επιτοκίων για χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και μικρές και πολύ μικρές μονάδες, που θα προβούν σε επενδύσεις ή προτίθενται να συμμετάσχουν σε αναπτυξιακά προγράμματα στον πρωτογενή τομέα.
Σχολιάζοντας την απόφαση του κ. υπουργού ο Γιώργος Καρασμάνης δήλωσε τα ακόλουθα :
«Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θεωρεί και υποστηρίζει πως, στην προσπάθεια για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο, η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας, που θέτουν εμπόδια στις επενδυτικές προσπάθειες, πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Η ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας θα συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή.
Θεωρώ θετική την απόφαση της κυβέρνησης, όπως επίσης και καταλυτική την παρέμβαση των βουλευτών, που με την παρέμβαση τους συνέβαλαν στο να ικανοποιηθεί ένα ακόμα αίτημα του αγροτικού κόσμου».