Σελίδες

About

27 Μαρτίου 2013

ΑΤΥΠΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2ου ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Η «Άτυπη Ομάδα Ρομποτικής» του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών με τη χορηγία  του  Ευρωπαϊκού προγράμματος  «Νέα Γενιά σε Δράση» έχει ως σκοπό τη γνωριμία των συμμετεχόντων  νέων με θέματα ρομποτικής.  Στόχος  του  σχεδίου   «Ρομπότ  για Μάθηση & Διασκέδαση»   είναι  ο  σχεδιασμός & η κατασκευή ενός ρομποτικού συστήματος. Στους  εργαστηριακούς   χώρους   του τομέα   Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, με τη βοήθεια  kit  και   εξαρτημάτων   όπως    αισθητήρων,  μονάδων  ελέγχου, κινητήρων και οθονών θα δημιουργήσουν  αυτόνομα  ρομπότ  και  θα  πειραματιστούν  σε  αυτοματισμούς,  καλλιεργώντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα τους.


            Η ομάδα αποτελείται από 17 νέους κυρίως μαθητές του τομέα Ηλεκτρονικής του      2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, από διάφορες κοινωνικές τάξεις και εθνικότητες. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 9 μήνες     (Οκτώβριος 2012- Ιούνιος 2013). Οι ικανότητες που θα αποκτηθούν μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου αναμένεται  να βοηθήσουν  τα μέλη της ομάδας στις επαγγελματικές προοπτικές  και στην προσωπική ανάπτυξή τους. Η εμπλοκή τους σε μια δραστηριότητα στα πλαίσια της Ευρώπης με παγκόσμια διάσταση ενδιαφέροντος θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, έξω από τα στενά τοπικά πλαίσια της κοινότητας που ζούνε.

Για περισσότερες πληροφορίες:
2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, τηλ: 2382029730, e-mail: mail@2epal-giann.pel.sch.gr

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.            Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»