Σελίδες

About

20 Μαρτίου 2013

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ Οι 6ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2013

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
Οι 6ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2013

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας,  με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Πέλλας, διοργανώνει τις «6ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2013», αποδεικνύοντας έτσι την θέση του ως πολιτιστικός στυλοβάτης του Δήμου, ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε όλοι μας.
Σχετικά με το πρόγραμμα των μουσικών παραστάσεων:

Εναρκτήρια συναυλία των 6ων Εαρινών μουσικών συνθέσεων, αποτελεί το ρεσιτάλ στο ούτι, του καθηγητή του Ωδείου, Αβραάμ  Παπαϊωάννου, με την συμμετοχή των καθηγητών Απόστολου Σιταρά και Χαράλαμπου Κατιρτζόγλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00, στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων (Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών).
Το Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 και ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μαθητική συναυλία του Ωδείου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, όπου σπουδαστές του  ωδείου ως σολίστες ή ως μέλη φωνητικών και οργανικών συνόλων θα επιδείξουν τις ήδη αποκτηθείσες μουσικές ικανότητές τους σε διάσημα έργα από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.
Την Τετάρτη 8 Μαϊου 2013 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί, στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης, μεγάλη συναυλία Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής με φωνητικά και οργανικά σύνολα του Ωδείου.
Η πτώση της αυλαίας των 6ων Εαρινών Μουσικών συνθέσεων είναι κοινή  με την έναρξη της Ανθοέκθεσης του Δήμου Πέλλας, καθώς καθηγητές της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής θα πραγματοποιήσουν συναυλία στα πλαίσια των εγκαινίων της προαναφερθείσας διοργάνωσης του Δήμου.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των συναυλιών αποτελεί το γεγονός ότι προέρχονται από το καθηγητικό και σπουδαστικό κοινό του Ωδείου, κάτι που μαρτυρά το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχονται σ’ αυτό και το οποίο επίπεδο έρχεται να επισφραγίσει και η επιτυχία του νεαρού σπουδαστή ηλεκτρικής κιθάρας, Γιώργου Σουγιουλτζή, ο οποίος φοιτά στο τμήμα του Απόστολου Σιταρά και ο οποίος απέσπασε, στο 14ο Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το Γ’ Βραβείο (β’ Κατηγορία).
Την καλλιτεχνική επιμέλεια των 6ων Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων, έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, Γιάννης Ανδρόνογλου.