Σελίδες

About

27 Μαρτίου 2013

Νέος αγωγός ύδρευσης στον οικισμό Πενταπλατάνου Δημοτικής Κοινότητας Γιαννιτσών


Η ΔΕΥΑΠ έχει προγραμματίσει και υλοποιεί την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης και την κατασκευή νέων σε συνοικίες αλλά και γενικώς σε διάφορα σημεία του Δήμου Πέλλας.
Παράλληλα, μέσα στα πρόσφατα έργα που εκτελεστήκαν συμπεριληφθηκαν ο καθαρισμός της δεξαμενής νερού στο Δ.Δ.Γαλατάδων, ο καθαρισμός κεντρικού αγωγού όμβριων υδάτων στο Δ.Δ.Γαλατάδων, η σύνδεση στο νέο δίκτυο ύδρευσης του Γυμνασίου Καρυώτισσας, η ηλεκτροδότηση στη δεξαμενή του Δ.Δ.Πέλλας, ώστε να εγκατασταθεί αντλία για την υδροδότηση καταναλωτών με μειωμένη πίεση, καθώς και ο καθαρισμός καναλιών ομβρίων υδάτων στα όρια του οικισμού Κρύας Βρύσης, ενώ βρίσκεται υπό εξέλιξη η δοκιμαστική λειτουργία ενός τμήματος του νέου δικτύου ύδρευσης Κρύας Βρύσης και η αποκατάσταση των διαρροών του εν λόγω δικτύου.

Στα πλαίσια των νέων έργων αυτών, μετά από αίτημα των κατοίκων του οικισμού Πενταπλατάνου και θεωρώντας το πρωταρχικής σημασίας, η ΔΕΥΑ Πέλλας αποφάσισε και εκτέλεσε την κατασκευή αγωγού τροφοδοσίας του οικισμού Πενταπλατάνου με κεφαλή τη Νέα Δεξαμενή Πενταπλατάνου. Ο αγωγός αυτός διέρχεται παράλληλα με την υφιστάμενη οδό,  και στην αριστερή της πλευρά κατά τη διεύθυνση της καθόδου, μέχρι και την Παλαιά Δεξαμενή Πενταπλατάνου.
Στόχος του ως άνω έργου είναι η αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος λειψυδρίας που εμφανίζεται στον οικισμό καθ’όλη την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το μήκος του έργου είναι 1.070,00 μέτρα. Ο αγωγός αυτός καταλήγει έναντι της παλαιάς δεξαμενής Πενταπλατάνου, με την οποία και συνδέθηκε για την υδροδότηση του οικισμού. Η ΔΕΥΑ Πέλλας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στα αιτήματα των πολιτών, κατασκευάζοντας έργα πνοής που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και το βιοτικό τους επίπεδο. Αυτός είναι  και ο στόχος που έχει τεθεί και θα επιτευχθεί.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ
Μιχάλης Αδ. Παναγιωτίδης