Σελίδες

About

09 Απριλίου 2013

Ξεκινούν οι 6ες Εαρινές Συνθέσεις του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών


- Ρεσιτάλ στο Ούτι από τον Αβραάμ Παπαϊωάνννου

Ένα, εξαιρετικού μουσικού ενδιαφέροντος, ρεσιτάλ στο Ούτι θα δώσει ο καθηγητής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών (Α.Δ.Ω.Γ.), Αβραάμ Παπαιωάννου, την Πέμπτη 11/4/13 και το οποίο αποτελεί εναρκτήρια συναυλία των 6ων Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων 2013 που διοργανώνει το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας.

Το πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει ο καλλιτέχνης, με σύμπραξη των καθηγητών Απόστολου Σιταρά στο μπάσσο και Χαράλαμπου Κατιρτζόγλου στα κρουστά, αποτελείται από  προσωπικές του συνθέσεις, έργα από την Ανατολική μουσική καθώς και διασκευές του σε έργα που ανήκουν στη φιλολογία άλλων μουσικών οργάνων.
Το Vals Venezolano no.1,  ένα δεξιοτεχνικό και ιδιαίτερης μουσικής αξίας έργο του ρεπερτορίου της κλασσικής κιθάρας, ανήκει στον Antonio Lauro, ο οποίος θεωρείται από τους σημαντικότερους Λατινοαμερικάνους συνθέτες του 20ου αιώνα και ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τον κιθαριστή John Williams ως ο ”Strauss” της κιθάρας.
To Rondeau alla turca, ανήκει στην σονάτα no. 11 (K. 331) για πιάνο του Wolfgang Amadeus Mozart. Ο συνθέτης χρησιμοποιεί  τον χαρακτηρισμό ‘alla turca’ διότι μιμείται τις τουρκικές μπάντες της εποχής. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στα πλέον διάσημα της πιανιστικής φιλολογίας. 
Το πρελούδιο από την Σουίτα για βιολοντσέλο no.1 του Johann Sebastian Bach αποτελείται από αναλυμένες συγχορδίες σε μορφή αρπισμάτων. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πλείστες κινηματογραφικές ταινίες και στη τηλεόραση.
Από τα παραπάνω, παρατηρείται πως πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, τόσο από την επιλογή των έργων όσο και από το εγχείρημα διασκευής τους για ούτι από τον κ. Παπαιωάννου και το οποίο αξίζει να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας.
Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, στις 8.00 μ.μ.