Σελίδες

About

04 Ιουλίου 2013

UEFA: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των υπόπτων!(2 παιχνιδια της Αναγεννησης)

Έπειτα από αρκετό καιρό κωλυσιεργίας, εκδικάστηκαν την Τετάρτη το πρωί στην πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, οι υποθέσεις των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος της Football League που έχουν χαρακτηριστεί (με διαβάθμιση) «ύποπτοι» και «εξαιρετικά ύποπτοι» από την UEFA, η οποία έχει στείλει και αναλυτικές εκθέσεις για κάθε ένα από αυτούς.


Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής 4-3 («ύποπτο-πιθανώς χειραγωγημένο»), Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός 3-1 («εξαιρετικά ύποπτο-πιθανώς χειραγωγημένο») και Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή 0-3 («εξαιρετικά ύποπτο-χειραγωγημένο»).

Το κατηγορητήριο για τις ομάδες αφορά «διαστρέβλωση-αλλοίωση αγώνα» και «παράνομο στοιχηματισμό».

Κατά την απολογία των κατηγορούμενων ομάδων, ξεχώρισαν και πάλι οι… τραβηγμένοι ισχυρισμοί, η άγνοια ορισμένων μελών της πειθαρχικής επιτροπής για στοιχειώδη πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και το στοίχημα, αλλά και έντονες στιγμές, όπως το ξέσπασμα του προέδρου των Γιαννιτσών, Λάκη Καραογλανίδη, που είπε προς τους δικαστές: «Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει παιχνίδι».


Οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας.

Τα σημαντικότερα όσων ειπώθηκαν είναι τα εξής:


Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή

Δημήτρης Βαγιάκος (δικηγόρος Γιαννιτσών): «Όταν έκανε το πέναλτι ο Χατζόγλου, το σκορ ήταν ήδη 0-2. Υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στο ματς. Ο στοιχηματισμός στη νίκη της Καλλονής δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση».

Λάκης Καραογλανίδης (πρόεδρος Γιαννιτσών): «Η Αναγέννηση δεν έχει δώσει δικαιώματα σε κανέναν. Με 18χρονα παίζαμε, δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για να πάρουμε καλούς παίκτες και να τους πληρώνουμε».

Δικαστής: «Και η UEFA αυτό ακριβώς λέει στην έκθεσή της. Ότι στήνετε παιχνίδια για πληρώνετε τους παίκτες».

Καραογλανίδης: «Η ομάδα είναι καθαρότατη. Δεν θα τους έλεγα ποτέ να κάτσουν να χάσουν από την Καλλονή. Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει παιχνίδι. Είναι ντροπή αυτό που κάνει η UEFA με τα Γιαννιτσά».

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός

Κώστας Παπαδόπουλος (πρόεδρος Πιερικού): «Δεν υπάρχει καμία προσυνεννόηση για τον αγώνα. Ουδείς από την ομάδα μου έχει παίξει στοίχημα. Στο παιχνίδι αυτό παίξαμε με επτά μικρούς για να τους
δοκιμάσουμε. Ήμασταν τελείως αδιάφοροι».