Σελίδες

About

29 Αυγούστου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 26ης Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης Κρύας Βρύσης

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του  Αναπληρωτή Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Μάξιμου Χαρακόπουλου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π.  Καλλίνικου Δοράκη.Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου άνοιξε τις πύλες της η 26η Γεωργική –Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης, που διοργανώνουν ο Δήμος Πέλλας, το Επιμελητήριο Πέλλας ,η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του  Αναπληρωτή Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Μάξιμου Χαρακόπουλου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π.  Καλλίνικου Δοράκη.

Ο Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος στο χαιρετισμό του συνεχάρη το Δήμαρχο και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές  για την εξαιρετική διοργάνωση της έκθεσης, τόνισε τις ιδιαιτερότητες και τα μοναδικά πλεονεκτήματα  της περιοχής, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και υπογράμμισε ότι παρά την δύσκολη συγκυρία η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει τη ρευστότητα των αγροτών.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέλλας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τόνισε την σπουδαιότητα της έκθεσης, η οποία φιλοδοξεί να γίνει κομβικό σημείο συνάντησης της σύγχρονης και ποιοτικής  παραγωγής αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων με την τοπική ,την υπερτοπική ,αλλά  ακόμη και με την εξωτερική αγορά.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέλλας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τόνισε την σπουδαιότητα της έκθεσης, η οποία φιλοδοξεί να γίνει κομβικό σημείο συνάντησης της σύγχρονης και ποιοτικής παραγωγής αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων με την τοπική, την υπερτοπική, αλλά  ακόμη και με την εξωτερική αγορά.
 Φέτος, τα περίπτερα και οι συμμετοχές των επιχειρηματιών ξεπέρασαν τις 60 επιχειρήσεις, γεγονός που αποδεικνύει  την επιτυχημένη πορεία της Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης.
Φέτος, τα περίπτερα και οι συμμετοχές των επιχειρηματιών ξεπέρασαν τις 60 επιχειρήσεις, γεγονός που αποδεικνύει  την επιτυχημένη πορεία της Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θέοδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Την τελετή εγκαινίων τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πέλλας, Διον.Σταμενίτης ,Ιορδ.Τζαμτζής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημ.Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι ,επιχειρηματίες της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Την τελετή εγκαινίων τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πέλλας, Διον.Σταμενίτης ,Ιορδ.Τζαμτζής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημ.Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θέοδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Η 26η Γεωργική –Βιοτεχνική Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 01/09/2013.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου.
ομιλία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου
Σας καλωσορίζω στο δίαυλο ανάπτυξης του τόπου και της περιφέρειας μας, στην 26η Γεωργική και Βιοτεχνική Έκθεση Κρ. Βρύσης, η οποία ανοίγει φέτος τις πύλες της, φιλοδοξώντας να γίνει το κομβικό σημείο συνάντησης της σύγχρονης και ποιοτικής παραγωγής αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων με την τοπική, την υπερτοπική και γιατί όχι την εξωτερική αγορά.
Στο μονόδρομο της ανάπτυξης, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για την παραγωγή και την εμπορία αγροτικών προϊόντων, εναρμονισμένων στα νέα καταναλωτικά πρότυπα και στις καινούργιες τάσεις των καταναλωτικών αγορών.
Η έκθεση αυτή αποδεικνύει τη δυνατότητα της ελληνικής περιφέρειας να ευθυγραμμιστεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς , τη δυνατότητα να δημιουργήσει δομές, αλλά κυρίως την ισχυρή βούληση των αγροτών και των επιχειρηματιών – εκθετών της, να δώσουν τη μάχη για την ανάκαμψη της οικονομίας της ελληνικής υπαίθρου. Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στηρίζουν τον εκθεσιακό θεσμό και αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο την επιχειρηματική δυναμική του τόπου μας.
Αυτή τη δυναμική προσπαθεί να στηρίξει ο Δήμος Πέλλας μέσα από τον τομέα της ειδικής επιστημονικής ενημέρωσης με τη διοργάνωση μιας σειράς ημερίδων όλο το χρόνο με διευρυμένη  θεματολογία που αφορά τον πρωτογενή τομέα. Ακόμη στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου μας είναι η δημιουργία σχημάτων δικτύωσης - συνέργειας μεταξύ των όμορων περιοχών που έχουν ομοειδή προϊόντα, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με εσωτερικούς και εξωτερικούς επενδυτές.
Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι    
Κυρίες και Κύριοι
Παρά την κρίσιμη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και τον περιορισμό των πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση- ως συνέπεια της κρίσης-  εν τούτοις, ο Δήμος Πέλλας  κατόρθωσε να διατηρήσει και σε πολλές περιπτώσεις να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του, με την εφαρμογή αυστηρών οικονομικών πολιτικών σε ότι αφορά τις δαπάνες, οι οποίες κατευθύνονται προς την κάλυψη βασικών και απαραίτητων αναγκών για τους δημότες μας και όχι για τη δημιουργία εντυπώσεων και την ικανοποίηση συμφερόντων στοχευμένων κοινωνικών ομάδων.  Ακόμη προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης πόρων συνέβαλε και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων τόσο οικονομικών, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού. Οι παραπάνω δράσεις έφεραν απτά και ορατά αποτελέσματα.
Προτεραιότητα μας  τα παιδιά. Από τους παιδικούς σταθμούς, μέχρι τα Λύκεια. Αλλά και η Τρίτη ηλικία. Ακόμη και το δύσκολο χειμώνα  που περάσαμε, δεν στερήθηκε κάνεις τίποτα, όταν άλλοι δυσκολεύονται να  πληρώσουν ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Δυόμιση χρόνια επενδύσαμε στο νοικοκύρεμα και στο σχεδιασμό του νέου Δήμου.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την Κρ. Βρύση:
  • Προχωρήσαμε στη συντήρηση και επισκευή των Σχολείων
  • Στον ηλεκτροφωτισμό των γεφυρών
  • Βελτιώσαμε τους αγροτικούς δρόμους
  • Ενισχύοντας την προσπάθεια για μια όμορφη και καθαρή πόλη και για ένα πιο καθαρό Δήμο φροντίσαμε για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων,
  • Φροντίσαμε για την αποκατάσταση φθορών στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο με ασφαλτοστρώσεις και διαπλατύνσεις.
  • Ολοκληρώσαμε το κτίριο του ΚΑΠΗ και με την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, θα παραδοθεί προς χρήση, τόσο για τους δημότες της τρίτης ηλικίας , όσο και για τη στέγαση των πολιτιστικών συλλόγων
  • Διεκδικήσαμε με επιτυχία πόρους και έργα και είμαστε στην τελική ευθεία για να δημοπρατήσουμε την ολοκλήρωση των δικτύων και του βιολογικού καθαρισμού των (4) χωριών της Δημοτικής Ενότητας Κρ. Βρύσης
  • Ολοκληρώσαμε τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ σε δημοτικό χώρο που πληροί τις συνθήκες υγιεινής διαβίωσης και προχωρήσαμε στην αποκατάσταση της εικόνας στην είσοδο της πόλης
Ο Δήμος Πέλλας έχει τον τρόπο να παράγει έργο ουσίας οικονομικά και πολλές φορές ανέξοδα, χάρη στην αλλαγή φιλοσοφίας – δηλαδή να δουλεύουμε όπου μπορούμε εμείς για εμάς και όχι οι άλλοι για εμάς – και ασφαλώς χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό του Δήμου Πέλλας.  Σε αυτόν τον τελευταίο τρόπο συμβάλλετε ουσιαστικά και καθοριστικά και εσείς,  οι δημότες αυτού του Δήμου, με την ενεργή σας δράση και την εθελοντική σας συμμετοχή.  
Φίλοι συνδημότες και συνδημότισσες
Το «κλειδί» στην νέα οικονομική πραγματικότητα είναι η προσφορά ποιοτικών προϊόντων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα σε ανταγωνιστικές και προσιτές τιμές για τον καταναλωτή. Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων και εμπορευμάτων του τόπου μας μπορεί να είναι και ποιοτικό και ανταγωνιστικό. Μετά την εγκατάλειψη του καπνού, είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα από την καλλιέργεια του σταφυλιού. Σίγουρα όμως, πρέπει να βρούμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις, πέρα από τις αροτραίες καλλιέργειες. Για να έχουμε ένα ικανοποιητικό και κατά το δυνατόν εξασφαλισμένο γεωργικό εισόδημα πρέπει είτε το ίδιο το προϊόν -μέσω της αυξημένης ζήτησής του να απολαμβάνει ικανοποιητική τιμή, είτε να λειτουργήσουμε με εξορθολογισμό στη χρήση των συντελεστών παραγωγής, με συνεχή έλεγχο του κόστους και διαρκή ενημέρωση. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν ο συνδυασμός και των δύο περιπτώσεων.
Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, Δήμος, φορείς, δημότες  προς αυτήν την κατεύθυνση. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την πραγματική ευημερία του πολίτη της περιφέρειας, μόνο έτσι θα οδηγηθούμε στην ανάπτυξη, που τόσο χρειάζεται η χώρα μας.
Ευχαριστώ θερμά τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο καθώς και τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου που με την παρουσία τους τιμούν τη φετινή διοργάνωση και τους παρακαλώ να μεταφέρουν τις ανησυχίες αλλά και τα οράματα μας στην Κυβέρνηση.
Ευχαριστώ επίσης τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν τις προσπάθειες μας. Τον Εμπορικό Σύλλογο Κρ. Βρύσης για την καθοριστική συμβολή του στη διοργάνωση εδώ και χρόνια.
Ακόμη οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους επισκέπτες τηςPELLAEXPO, αλλά και όσους δούλεψαν για αυτήν αιρετούς, υπαλλήλους και συνεργάτες.
Τέλος ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τους εκθέτες-επιχειρηματίες που δίνουν το  δυναμικό τους παρόν κάθε χρόνο και θέτουν ψηλά τον πήχυ της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας του τόπου μας.
Καλή επιτυχία!!!