Σελίδες

About

15 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Με μαζική συγκέντρωση που ξεπέρασε τα 300 άτομα, αντιφασίστες, εργαζόμενοι και νεολαίοι, αγωνιστές της ΚΕΕΦΡΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του αναρχικού χώρου, μαζί με συγγενείς των 120 Γιαννιτσιωτών που δολοφονήθηκαν από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες του Πούλου στις 14 Σεπτέμβρη του ‘44, έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην νέα επιχείρηση βεβήλωσης της μνήμης των θυμάτων από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής σε ανοιχτή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
Απέναντι στους αντιφασίστες βρέθηκαν δεκάδες αστυνομικοί και δυνάμεις των ΕΚΑΜ με κλούβες κι ένα τσούρμο ασφαλίτες, για να προστατέψουν την γκρούπα των 15-20 ναζιστών με επικεφαλής τον «βουλευτή» τους Γρέγο, οι οποίοι φωνάζοντας «τιμή σε χίτες και ταγματασφαλίτες» διεκδικούσαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο, πράγμα που κατάφεραν μόνο με την ισχυρή συνοδεία της αστυνομίας.

Αντί γι’ αυτό, θα έπρεπε σύμφωνα με τη νομιμότητα για την οποία κόπτονται, να τους συλλάβουν άμεσα και να τους χώσουν στις κλούβες για περιύβριση των νεκρών. Αναμένουμε άμεσα την αυτεπάγγελτη δίωξη των επικεφαλής της συμμορίας, του «βουλευτή» Γρέγου και του τοπικού γραμματέα Σαχινίδη, που είχαν το θράσος και να χαιρετίσουν ναζιστικά μπροστά στον ομαδικό τάφο. Υπάρχει άραγε κανείς εισαγγελέας που δεν υποκύπτει στην αλητεία των ναζιστών;
Για πάνω από μια ώρα η δυναμική απάντηση των αντιφασιστών δεν επέτρεψε να ακουστεί καμιά άλλη απ’ τις βρωμιές τους και ξεσκέπασε την απόφαση της αστυνομίας να στηθεί προβοκάτσια για να προβεί σε νέες συλλήψεις αντιφασιστών (μετά την περσινή σύλληψη και καταδίκη του συναγωνιστή μας Χρήστου Μπακαλάκη). Οι δύο προσαχθέντες, που όρμησαν για να πετάξουν το στεφάνι των πολιτικών απογόνων των δολοφόνων από το μνημείο, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι διαδηλωτές κινήθηκαν δυναμικά προς το αστυνομικό μέγαρο. Την ίδια ώρα, η αστυνομία σε διατεταγμένη υπηρεσία εμπόδιζε τους συγγενείς και γείτονες των θυμάτων να καταθέσουν στον ομαδικό τάφο έστω κι ένα γαρίφαλο. Ο λόγος; Είχαν εντολή να προστατέψουν το στεφάνι των ναζιστών από την οργή του κόσμου, κι ενώ αυτοί είχαν ήδη αποχωρήσει κάτω από την γενική κατακραυγή.
Οι «επίσημοι» (βουλευτάδες, επικεφαλείς της αστυνομίας, περιφερειάρχες και δήμαρχοι) εμφανίστηκαν για να πράξουν υποκριτικά το θλιβερό τους καθήκον, να τιμήσουν δήθεν τα θύματα ενός ακόμη εγκλήματος των ναζιστών (ντόπιων και ξένων), την ίδια ώρα που θέλουν πάση θυσία όλα αυτά να ξεχαστούν για να μπορέσουν να νομιμοποιήσουν τα μαντρόσκυλα τους.
Η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση κατευθύνθηκε στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών καταγγέλλοντας τα γεγονότα και το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ., με αντιφασιστικά και απεργιακά συνθήματα και διατρανώνοντας ότι για τους φασίστες δεν υπάρχει δρόμος να προχωρήσουν, ούτε στα Γιαννιτσά, ούτε πουθενά!