Σελίδες

About

14 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

Η ΔΗΚΕΠΑΠ υλοποιεί και φέτος προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού για παιδιά, εφήβους, γυναίκες, τρίτη ηλικία, προετοιμασία στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ, καρδιοπαθείς. Τα τμήματα είναι 10-15 ατόμων και οι χώροι είναι γήπεδα και γυμναστήρια του δήμου Πέλλας.
Με τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού αναγνωρίζεται το δικαίωμα της άθλησης για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, οικονομικής ισχύος και σωματικής ακεραιότητας. Επίσης αναγνωρίζεται και τεκμηριώνεται η αξία της σωματικής άσκησης όχι μόνο για τη διατήρηση της υγείας αλλά χρησιμοποιείτε η κίνηση ως προληπτική θεραπευτική αγωγή για την υγεία. 

Η εφαρμογή του προγράμματος σε παιδιά έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων και κινητικών δεξιοτήτων τους. Η μύηση των παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία τους καλλιεργεί και τις πνευματικές τους δυνάμεις. Σκοπός του μαζικού αθλητισμού στους ενήλικες είναι η ανάπτυξη και η διατήρηση της φυσικής κατάστασης των αθλουμένων. Η ενδυνάμωση και η θωράκιση της υγείας, η ψυχαγωγία, η μείωση στρες και άγχους, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των ασκούμενων δίνει την ευκαιρία για καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους για κίνηση και ψυχαγωγία.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν δωρεάν στα προγράμματα Μαζικής Άθλησης θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της ΔΗΚΕΠΑΠ τηλ. 2382084379 για την δημιουργία τμημάτων και την οριστικοποίηση τους.