Σελίδες

About

22 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ‏

Προχωράμε με άλλες μορφές αγώνα για τον ίδιο στόχο : Την ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών & των μέτρων


Μετά από πολύμορφο μαζικό αγώνα περίπου ενός βήμα στους δρόμους & τα μπλόκα της Πέλλας, οι αγρότες του Νομού, μετά από Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πέλλας το απόγευμα της Παρασκευής 21 Φλεβάρη, αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων μας με τη μορφή των μπλόκων, αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη, με άλλες μορφές για τους ίδιους στόχους.

Ολοκληρώσαμε ένα κύκλο κινητοποιήσεων για ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών & των μέτρων της κυβέρνησης σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ & Τρόϊκας. Με πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Πέλλας συμμετοχή ανταποκριθήκαμε οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πέλλας στο αρχικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων μετά τη σύσκεψη της Λάρισας στις 19 Γενάρη και συγκροτή-σαμε συνολικά 7 μπλόκα σε όλο τον Νομό.

Συγκαλέσαμε με μεγάλη συμμετοχή αγροτών συσκέψεις ενημέρωσης για το πλαίσιο αιτημάτων σε Καλή & Σκύδρα. Πραγματοποιήσαμε με πρωτοφανή συμμετοχή αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις- καταλήψεις στη ΔΟΥ Έδεσσας στο Διοικητήριο, που εξελίχθηκαν σε μαχητικά συλλαλητήρια στους δρόμους της πόλης.
Προχωρήσαμε σε συμβολικές καταλήψεις στα Δημαρχεία όλων των πόλεων της Πέλλας ( Αριδαίας, Έδεσσας, Σκύδρας & Πέλλας ) και στα τραπεζικά καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ ) σε Έδεσσα & Σκύδρα. Συμμετείχαμε μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτικών μπλόκων στην AGROTICA στη Θεσσαλονίκη.

Η αγωνιστική συμμετοχή μας στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη απέναντι από το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και τη μαχητική πορεία στη Βουλή ήταν επίσης πρωτόγνωρη από την Πέλλα με λεωφορεία από Γαλατάδες, Κρύα Βρύση, Γυψοχώρι, Παλ.Μυλότοπο, Μαυροβούνι, Καλή, Καλλίπολη, κ.ά.

Ολοκληρώσαμε ένα κύκλο πρωτόγνωρων κινητοποιήσεων αντιδρώντας στις πολιτικές αφανισμού μας. Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι δίνοντας το επόμενο αγωνιστικό μας ραντεβού στον γιορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή 9 Μάρτη, που θα οργανωθεί φέτος από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Βγήκαμε στον αγώνα να παλέψουμε για την επιβίωσή μας . Για να κρατήσουμε τα χωράφια μας, που θέλουν να μας τα αρπάξουν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες . Για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να μη στριμωχτούμε κι εμείς στις τεράστιες ουρές των ανέργων. Και το δίκιο μας αναγνωρίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.
Όλο αυτό το διάστημα νοιώσαμε την αλληλεγγύη & τη συμπαράσταση πολλών Φορέων και ιδιαίτερα σωματείων εργαζομένων στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις μας και είναι για μας μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη.
Μέσα από αυτόν τον αγώνα έγινε για μας πιο καθαρό ποιοί είναι οι εχθροί μας και ποιοι οι φίλοι μας . Η αδιαλλαξία της συγκυβέρνησης δεν μας τρομάζει. Οι παραχωρήσεις που έκανε δεν μας ικανοποιούν , είναι ασπιρίνες στον καρκινοπαθή. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν, η ΚΑΠ θα γίνει
ακόμα χειρότερη για το 2014-2020, αφού οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις ουσιαστικά όλο και λιγότερους θα αφορούν, όλο και περισσότερο θα κατευθύνονται σε λίγους νεοτσιφλικάδες.

Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή στους αγώνες νέων σε ηλικία αγροτών. Πολλοί από αυτούς - και είναι δικαιολογημένο αυτό - είχαν μια ανυπομονησία για άμεσες λύσεις των προβλημάτων, η οποία μπορεί να οδηγεί και σε απογοήτευση. Όμως, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και μακρύς.
Είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι αγώνες θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί, καλύτερα συντονισμένοι με τ’άλλα λαϊκά στρώματα.
Είμαστε σίγουροι ότι με τον αγώνα και τη συμμαχία θα καταφέρουμε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας: Να γίνουμε εμείς αυτοί που θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο αγώνας μας είναι
για την επιβίωσή μας!