Σελίδες

About

27 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας κ. Νίκος Παπανικολάου, το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.
Όσον αφορά τη συνάντηση του Ν. Παπανικολάου με τον κ. Θεοδωρίδη, συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα που αφορούν τον Δήμο Πέλλας τα οποία, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, είναι «ιδιαίτερα σημαντικά για την περιοχή».
Ειδικότερα, τέθηκαν ζητήματα, όπως το ενιαίο έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας το οποίο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, η αντιπλημμυρική θωράκιση στο Τσιναρλί και στον ποταμό Λουδία αλλά και το πολύ σημαντικό φράγμα της Γραμμόσκας.
Επίσης ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον κ. Παπανικολάου για την γέφυρα του Μεσιανού που ολοκληρώνεται, τις αρδεύσεις που προχωρούν για τις Δ.Ε. Κύρρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ έγινε συζήτηση ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την Δ.Ε. Κρύας Βρύσης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη συνάντηση στην πραγματική τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Πέλλας, όπου το Μουσείο της Πέλλας και το Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία (όπως και εξ ολοκλήρου όλος ο υδροβιότοπος) μπορούν να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες για τον ευρύτερο σχεδιασμό και σε επίπεδο Νομού Πέλλας. Ο κ. Παπανικολάου επισήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι «αυτό μπορεί να αποτελέσει κοινό στόχο και προτεραιότητα και από τις δύο πλευρές».

Με τον Μητροπολίτη
Στη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ο κ. Παπανικολάου συζήτησε την μέγιστη προσφορά της Εκκλησίας με τις κοινωνικές δομές της, ειδικά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συμβολής από πλευράς Αυτοδιοίκησης σε αυτό, μέσα από μία ευρύτερη συνεργασία
με την Εκκλησία και τον χώρο των φορέων που συμβάλλουν τα μέγιστα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου θα συνεχίσει τις ουσιαστικές, χρήσιμες και απαραίτητες συναντήσεις, για να καταγραφούν οι προτεραιότητες και η ατζέντα που διαμορφώνεται στον Δήμο Πέλλας και η οποία παρέμεινε «φτωχή» τα τελευταία 3,5 χρόνια διοίκησης από
την σημερινή δημοτική αρχή.