Σελίδες

About

29 Μαρτίου 2014

O Γρηγορης Σταμκος απαντα....

Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, βιογραφικόΤο Γραφείο του Δημάρχου Πέλλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας περί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των προσλήψεων εργαζομένων στο Δήμο.
Ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Γρηγόρης Στάμκος με δηλώσεις του την Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014, στηλίτευσε την απουσία της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης και υπογράμμισε τη σημασία της ομαλής λειτουργίας του Δήμου ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο.


Ο κ. Παπανικολάου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Ενότητα», απάντησε κατηγορώντας τον Δήμαρχο και την παράταξη της πλειοψηφίας, όπως έχει ασφαλώς δικαίωμα, αλλά αφιέρωσε μόνον 30 λέξεις από τις 530 της απάντησης για να εξηγήσει το λόγο της απουσίας τους από το δημοτικό συμβούλιο. Και ο λόγος που παρουσίασε είναι ψευδής.
Σε αντίθεση με όσα διατείνεται ως δικαιολογία της απουσίας, στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ δεν υπήρχε κανένα θέμα προσλήψεων! Στο αήθες αυτό ψέμα που προσβάλει ευτυχώς μόνον τον ίδιο και την παράταξή του, ο κ. Παπανικολάου προσέθεσε και άλλο ένα που δυστυχώς προσβάλει και άλλους συνδημότες μας αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης: Ισχυρίστηκε ότι η Δημοτική αρχή χρησιμοποιεί “ρουσφετολογικές πρακτικές και υποσχέσεις, όπως 50 μέρες πριν τις εκλογές να δημιουργείτε εντυπώσεις με προσλήψεις «εκτάκτων αναγκών», δημιουργώντας «ομήρους» για αυτονόητους σκοπούς…”.
Η αλήθεια είναι ότι με ειδική εγκύκλιο το Υπουργείο Εσωτερικών προέτρεψε τους Δήμους όλης της χώρας να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τις αναγκαίες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ώστε να πραγματοποιηθούν προ της προεκλογικής περιόδου στη διάρκεια της οποίας απαγορεύονται. Αυτό έκανε και ο Δήμος μας. Όπως έκανε και την προηγούμενη χρονιά και κάθε χρόνο στο παρελθόν, αξιοποιώντας τα θεσμικά περιθώρια και προσφέροντας εργασία σε συνδημότες ανεξάρτητα από εκλογές, προσπαθώντας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου.
Τα περί “ομήρων” και “ρουσφετολογικών πρακτικών” προσβάλλουν όχι μόνον το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, προσβάλλουν βεβαίως και κάθε έννοια σωστής δημοκρατικής λειτουργίας που προβλέπει συζήτηση του θέματος, νόμιμη και δημοκρατική απόφαση και εφαρμογή με έλεγχο της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας της διοίκησης. Όχι πάντως απουσία και ψευδείς καταγγελίες.
Ο κύριος Παπανικολάου δυστυχώς διέστρεψε την αλήθεια για να βλάψει την φήμη όχι μόνον του Δημάρχου αλλά και του ίδιου του θεσμού, δυσφήμισε, δηλαδή, συκοφαντώντας. Η διοίκηση του Δήμου Πέλλας τον καλεί να ανασκευάσει αμέσως, να αποκαταστήσει την αλήθεια και να εκφράσει τη λύπη του για την άστοχη, ψευδή και ανυπόστατη παρέμβαση του.
Γραφείο Δημάρχου