Σελίδες

About

16 Απριλίου 2014

Απάντηση στον κ. Παπανικολάου απο τον συνδυασμού ΠΕΛΛΑ 2020

Πριν ακόμα κλείσει το μικρόφωνο στην πράγματι εντυπωσιακή εκδήλωση των εγκαινίων του συνδυασμού μας, ο επίδοξος δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου εξέδωσε μια επιθετική ανακοίνωση με ύφος ανώνυμου αρθρογράφου προς  διάφορα blogs. Στρέφεται κατά του Γρηγόρη Στάμκου, τον χαρακτηρίζει άβουλο, αδιάφορο, ηττοπαθή και υποτακτικό  –βαρειές λέξεις όλες- από εκείνες που ή τις παίρνει κανείς σοβαρά ή τις αφήνει να στολίζουν αυτόν που τις είπε.
Ο κύριος Παπανικολάου πάντως δεν αρκέστηκε στις ύβρεις. Στρέφεται και κατά της αλήθειας. Μόνο για χάρη της και για χάρη των δημοτών αξίζει μια απάντηση.

Για το νοικοκύρεμα που έγινε τάχα από ευνοϊκή συγκυρία, η αμείλικτη πραγματικότητα για τον τέως δήμαρχο κ. Παπανικολάου είναι ότι τα Γιαννιτσά χρωστούσαν την εποχή που “λεφτά υπήρχαν” σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος που τον υπέδειξε και τον στήριξε στη διεκδίκηση της δημαρχίας και στις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν θέλει ο κ.Παπανικολάου να θυμάται ούτε πόσο υπερχρεωμένο άφησε το δήμο Γιαννιτσών ούτε την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζούσε..Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι κληροδότησε στο δήμο ατιμολόγητα έργα ύψους 1.900.000. ευρώ!(Τον παραπέμπουμε να διαβάσει το πιστοποιητικό των ορκωτών λογιστών για τον ισολογισμό του 2010).Συμμάζεμα κ.Παπανικολάου είναι να πραγματοποιούνται οι προμήθειες μέσω του  γραφείου προμηθειών. Αν θέλατε θα μπορούσατε να το είχατε συστήσει και εσείς.
Συμμάζεμα είναι να κάνεις Χριστουγεννιάτικο δέντρο με 700 ευρώ και όχι να πληρώνεις 17.000. ευρώ ετησίως για τη συντήρηση του!
Συμμάζεμα επίσης είναι να αξιοποιείς όλο το παραγωγικό δυναμικό του δήμου ,προσωπικό, μηχανήματα, συνεργεία για να αποκαταστήσεις λόγου χάρη την αγροτική οδοποιία του δήμου.
Εμείς συμμαζέψαμε κ.Παπανικολάου .Δεν μας κόστισε 10.000 ευρώ κάθε τοπική κοινότητα. Με 34.000 ευρώ  αποκαταστήσαμε και συντηρήσαμε το αγροτικό δίκτυο ολόκληρου του Δήμου Πέλλας!

Για το Νοσοκομείο, που δήθεν χάθηκε αμαχητί, μόνον απών ή συκοφάντης μπορεί να αγνοήσει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που οργάνωσε δημοτική αρχή και υπάλληλοι στην Ελλάδα -2000 άνθρωποι σε συλλαλητήριο το Φεβρουάριο του ’12, ξέχωρα  οι παραστάσεις παρουσία βουλευτών ,φορέων και εκπροσώπων του Νοσοκομείου στο υπουργείο και τη ΔΥΠΕ, χώρια η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου και φορέων του Δήμου  προς τον Πρωθυπουργό. Αναπάντητο πάντως παραμένει το ερώτημα ποιος έκανε ισοδύναμα τα δύο νοσοκομεία, ούτε μήνα μετά τον αρχικό σχεδιασμό που έδινε μεγαλύτερη δυναμικότητα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Μήπως αυτό το έγκλημα σχεδιάστηκε από δικό σας πολιτικό μέντορα;..

Για τη Δημοτική Αστυνομία - μια πανελλαδική απόφαση - που και αυτή τάχα καταργήθηκε αδιαμαρτύρητα θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι o κ. Στάμκος, μαζί με άλλους 24 δημάρχους, έστειλε επιστολή παραίτησης από το αξίωμα του Δημάρχου. Να ένα λαμπρό παράδειγμα ευθιξίας που θα μπορούσε να ακολουθήσει και ο όψιμος υπερασπιστής της Δημοτικής Αστυνομίας τώρα που έχει να θυσιάσει μόνο την υποψηφιότητα!
Ανάλογη ήταν η στάση της δημοτικής αρχής και του Γρηγόρη Στάμκου προσωπικά, για τις  έδρες ΙΚΑ, ΕΟΠΠΥ και ΔΟΥ. Ο κύριος Παπανικολάου θα έπρεπε να το γνωρίζει ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Αν πράγματι το γνωρίζει, γιατί ψεύδεται;

Όσο αφορά τις πάγιες προκαταβολές κανένας πρόεδρος δημοτικής κοινότητας δεν χρησιμοποίησε την παγία προκαταβολή. Η παγία προκαταβολή είναι διαχειριστική διαδικασία του δήμου και όχι της δημοτικής  κοινότητας Γιαννιτσών. Ο Δήμος ακολουθεί διαδικασίες για τις προμήθειες  λειτουργεί  7 ημέρες την εβδομάδα και μπορεί να εξυπηρετεί για τα πάντα. Άλλαξαν οι εποχές κ.Παπανικολάου…απλά  συνειδητοποίηστε το.
Προσπαθήσαμε 3,5 χρόνια και καταφέραμε να δώσουμε οικουμενικότητα στο δήμο και όχι να συντηρήσουμε βιλαέτια ..όπως συνέβαινε στο Δήμο Γιαννιτσών  επί θητείας σας.
Δυστυχώς κύριε Παπανικολάου επιμένετε  ΜΟΝΟ σε κριτική και διαπιστώσεις.
Καμία πρόταση!
Η μη συμμετοχή σας στους αγώνες υπεράσπισης των συμφερόντων του δήμου δικαιολογεί πλήρως τη στάση σας.
Έχετε πλήρη άγνοια για πράγματα που διαπιστωμένα συνέβαιναν στο δήμο  που απορείτε ακόμη και τώρα που τα ανακαλύπτετε..
Στην επόμενη θητεία μας θα σας προτείναμε να ακολουθείτε τον Δήμαρχο στην Αθήνα, αλλά σίγουρα θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά γιατί τα ταξίδια γίνονται αποκλειστικά  για επαγγελματικούς λόγους και αυθημερόν…

Γραφείο Τύπου

Υποψηφίου Δήμαρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου