Σελίδες

About

10 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Γενικό Νοσοκομείο ΓιαννιτσώνΦίλες και φίλοι , εξυπηρετούμενοι από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών ,με αφορμή την κατάταξή του μέσα στα πέντε πρώτα νοσοκομεία της χώρας στην κατηγορία του , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά , για τα εξής:

1) Το Ν. Γιαννιτσών έχει λάβει - εδώ και χρόνια - εγκρίσεις σκοπιμότητας , με υπουργικές αποφάσεις ,για την προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 , των παρακάτω μηχανημάτων , εξοπλισμού ,επεκτάσεων κλπ :

Αξονικό και Μαγνητικό τομογράφο , Ψηφιακό Μαστογράφο , κλασικό ακτινογραφικό συγκρότημα ,τηλεχειριζόμενο ψηφιακό ακτινοσκοπικό συγκρότημα , ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Ά , αναισθησιολογικό συγκρότημα , 6 μόνιτορ ΜΕΘ με κεντρικό σταθμό , φορητό αναπνευστήρα και μόνιτορ , αναπνευστήρα και μόνιτορ για Μονάδα Άμεσης Φροντίδας , κτηριακό εκσυγχρονισμό , επέκταση και αναδιαμόρφωση της Εντατικής , ιατροτεχνολογικό-ηλεκτρομηχανολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό , 2 ασθενοφόρα , χρήση ανανεώσιμων πηγών για εξοικονόμηση ενέργειας και ακτινογραφικό μηχάνημα για το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης.
ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ούτε και υπάρχει η αντίστοιχη πρόθεση για το μέλλον , παρά μόνο φρούδες προεκλογικές εξαγγελίες των πολιτικών για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ενώ στην ουσία δεν έκαναν ούτε θα κάνουν τίποτα για αυτό. Και οι ισχυρισμοί τους πως αυξήθηκε κατακόρυφα η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ δεν έχουν αντίκρισμα και υπόσταση στον τομέα υγείας και πρόνοιας .Το μόνο που ζούμε όλοι μας είναι υποβάθμιση και εγκατάλειψη. Αντίθετα , άλλα νοσοκομεία της χώρας εδώ και χρόνια συνεχώς εξοπλίζονται μέσω ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες που ανήκουν. Να σημειωθεί ότι για όλα τα έργα αυτά δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός ! Αντίθετα το κράτος κερδίζει !
2) Ο Αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος και ολόκληρος νομός και όμορες περιοχές που εξυπηρετούνταν για πολλά συναπτά έτη , εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν έχουν Αξονικό Τομογράφο σε Δημόσιο Νοσοκομείο.
3) Η ψυχιατρική κλινική δεν λειτουργεί εδώ και πάνω από μισό χρόνο .
4) Οι ελλείψεις σε φάρμακα , αναλώσιμα κλπ είναι καθημερινό φαινόμενο.

Μοναδικός σκοπός και στόχος όλων των εργαζομένων του Ν. Γιαννιτσών είναι
η προάσπιση και η βελτίωση του πολυτιμότερου αγαθού, της υγείας των πολιτών κι αυτό το αποδείξαμε με διάκριση και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά και έμπρακτα . Παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα , παρά τα εξωγενή εμπόδια που παρουσιάζονται , όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε με φιλαλληλία κι ανιδιοτέλεια , τις υπηρεσίες μας στον κόσμο με τα μέσα και τα εργαλεία που μας διαθέτει η πολιτεία . Το ποια θα είναι αυτά εξαρτάται από την πολιτεία και μόνο. Ευχόμαστε για το καλό του λαού να είναι τα καλύτερα δυνατά ! Αξίζει τον κόπο και το ΑΞΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ !