Σελίδες

About

01 Μαΐου 2014

Η Πέλλα της γεύσης Φετινό αφιέρωμα «Το αμπέλι της στο πιάτο»


Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας οργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Πέλλα της γεύσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Κτήμα Λίγας (1ο χλμ. Γιαννιτσών-Αρχοντικού). Η παραδοσιακή γαστρονομία, οι ταπεινές και αγνές γεύσεις της Πέλλας επαναφέρουν στο τραπέζι και τη μνήμη, τις εικόνες ζωής των προηγούμενων δεκαετιών όταν η απλότητα ήταν συνώνυμη της πληρότητας.
Το φετινό αφιέρωμα έχει τίτλο «Το αμπέλι της Πέλλας στο πιάτο». Τα προϊόντα της αμπέλου γίνονται η πρώτη ύλη για την προετοιμασία παραδοσιακών πιάτων συνοδευμένων με το εύγευστο κρασί των τοπικών οινοποιών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με την ομιλία του συγγραφέα κ. Πάνου Θεοδωρίδη με τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον της Πέλλας». Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των προτεινόμενων πιάτων, που προετοίμασαν επαγγελματίες μάγειροι της Πέλλας, από την κα. Χριστίνα Μάγγου. Η ετήσια εκδήλωση «Η Πέλλα της γεύσης» έχει ως στόχο την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας ως βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, δεμένου με τις αξίες ζωής και τη συλλογική μνήμη. Η εκδήλωση υλοποιείται χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά και εργασία ανθρώπων της Πέλλας, των εστιατόρων, των οινοποιών, των επιχειρηματιών και των εθελοντών. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πέλλας.