Σελίδες

About

19 Μαΐου 2014

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να κάνουμε το μεγάλο βήμα για ανατροπή


Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους υποψηφίους συμβούλους της «Δημοτικής Ενότητας» και φυσικά τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Τους ευχαριστώ όλους και για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε στον Α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Πέλλας.

Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για το μέλλον του τόπου μας για το οποίο εμείς ως κοινωνία θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα και πάνω σε αυτό πρέπει να τοποθετηθούμε όλοι. Αν δηλαδή θέλουμε μια αυτοδιοίκηση σύγχρονη, ανεξάρτητη που να δρα αυτόνομα, να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες ή μια αυτοδιοίκηση αναχρονιστική, εσωστρεφή και υποβαθμισμένη.
Εμείς ως συνδυασμός πιστεύουμε στην πρώτη περίπτωση και το αποδείξαμε στο παρελθόν.
Πάντα στις εκλογές στην αυτοδιοίκηση τα κριτήρια που βαρύνουν την ψήφο των πολιτών ειδικά την πρώτη Κυριακή, δεν είναι μόνο πολιτικά και δεν αφορούν συνολικά την εικόνα και το πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού. Πάντα υπάρχει και το κριτήριο της διαπροσωπικής σχέσης με τους υποψηφίους συμβούλους, το κριτήριο της φιλίας ή της συγγένειας.
Νομίζω ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τη δεύτερη Κυριακή υποχωρούν και αναδύεται ως κυρίαρχο το βασικό ερώτημα των εκλογών που δεν είναι άλλο από το ποιος μπορεί να διοικήσει με σταθερότητα το δήμο Πέλλας και σε τι βαθμό μπορεί να δώσει λύσεις σε τοπικό επίπεδο.
Εμείς προσπαθούμε να λειτουργούμε σε καθαρά αυτοδιοικητικό πλαίσιο αφήνοντας πίσω μας πρακτικές που δημιουργούν αναχώματα στην κρίση των πολιτών.
Όλοι μας πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε τη υπέρβαση. Τόσο ως κοινωνία όσο και ως άτομα που σκεφτόμαστε πολιτικά και λειτουργούμε με βάση τις επιλογές μας. Εμείς ποτέ δεν κάναμε πολιτική για μια μερίδα πολιτών. Ποτέ δεν απευθυνθήκαμε σε συγκεκριμένο κομματικό ακροατήριο. Ποτέ δεν ρωτήσαμε τι πολιτική ταυτότητα έχει το κάθε μέλος του συνδυασμού μας. Τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα αποδείξαμε έμπρακτα ότι αυτό που μας νοιάζει είναι ο τόπος μας, τα προβλήματά του, το μέλλον του. Οι πολίτες στο δήμο Γιαννιτσών το γνωρίζουν καλά αυτό.
Σας καλώ να αντισταθείτε στις όποιες πιέσεις διαφόρων παραγόντων για να ψηφίσετε με κριτήρια που δεν αφορούν την αυτοδιοίκηση.
Άλλωστε, κατά την διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα τονίσαμε ότι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων που αγωνίζονται για την αλλαγή σελίδας στο δήμο Πέλλας, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, όποιον συνδυασμό και αν ψήφισαν την 1η Κυριακή.
Ο αγώνας μέχρι την 2η Κυριακή είναι διαφορετικός. Καλούμαστε να επιλέξουμε αν θα συνεχιστεί η αδράνεια και η απραξία στο δήμο Πέλλας ή αν θα κάνουμε το μεγάλο βήμα για ανατροπή ώστε να δούμε αισιόδοξα το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.
Το βράδυ των εκλογών μια νέα σελίδα ξεκινά στο δήμο Πέλλας. Αυτή τη σελίδα τη γυρίζουμε όλοι μαζί και μαζί ξεκινάμε από την επόμενη ημέρα την αναπτυξιακή μας πορεία μας στο μέλλον.