Σελίδες

About

22 Μαΐου 2014

O ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ DEBATE ΤΗΣ TV100

Οι πολίτες του δήμου Πέλλας μπορούν τώρα να συγκρίνουν και να επιλέξουν: Απραξία και αδράνεια ή ανάπτυξη και αλληλεγγύη;


«Δώσαμε δείγμα γραφής ως διοίκηση του πρώην δήμου Γιαννιτσών για 4 χρόνια, δόθηκε και το δείγμα γραφής από τη σημερινή διοίκηση τα τελευταία 3,5 χρόνια. Μπορεί να γίνει η σύγκριση».




Το όραμά του για έναν δήμο ανοιχτό στους πολίτες, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, για έναν δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, περιέγραψε το πρωί της Πέμπτης, σε τηλεοπτικό debate με τον ανθυποψήφιό του κ. Στάμκο, στην TV 100, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου.
Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής και να στηρίξουν τον συνδυασμό του. «Όλοι μας πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε τη υπέρβαση, τόσο ως κοινωνία όσο και ως άτομα που σκεφτόμαστε πολιτικά και λειτουργούμε με βάση τις επιλογές μας. Εμείς ποτέ δεν κάναμε πολιτική για μια μερίδα πολιτών. Ποτέ δεν απευθυνθήκαμε σε συγκεκριμένο κομματικό ακροατήριο. Ποτέ δεν ρωτήσαμε τι πολιτική ταυτότητα έχει το κάθε μέλος του συνδυασμού μας. Τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα αποδείξαμε έμπρακτα ότι αυτό που μας νοιάζει είναι ο τόπος μας, τα προβλήματά του, το μέλλον του. Οι πολίτες στο δήμο Γιαννιτσών το γνωρίζουν καλά αυτό», σημείωσε ο κ. Παπανικολάου προσθέτοντας: «Οι συνδημότες μας γνώρισαν πως λειτουργούμε, πώς λειτουργεί η παράταξή μας σαν ομάδα. Το δείγμα γραφής που δώσαμε ήταν σημαντικό. Επιδίωξη μας είναι να
λειτουργούμε πάντα σαν ομάδα, συλλογικά. Πρέπει να αλλάξουμε το σημερινό παρωχημένο μοντέλο που επικράτησε».
Αναφερόμενος στην φιλοσοφία του ιδίου αλλά και της παράταξής του, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε πως «ο δήμος Πέλλας πρέπει να παίξει τον ρόλο που του ταιριάζει. Αυτό που είδαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ της πόλης και των χωριών. Δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη. Τα χωριά είναι πολύ χειρότερα σήμερα από ότι πριν από 3,5 χρόνια, δεν υπάρχει καμία βελτίωση, με αποτέλεσμα να αναπολούν τα χρόνια των κοινοτήτων και του σχεδίου Καποδίστριας. Πρώτα τα χωριά. Εμείς αυτό λέμε. Να ανέβουν στο επίπεδο που τους αρμόζει, με υποδομές, να ανοίξουν οι κοινότητες για άμεση εξυπηρέτηση από τον δήμο. Για να μιλήσουμε για θέματα μελλοντικά πρέπει πρώτα να βελτιωθεί η καθημερινότητα. Τα γνωρίζουν καλά οι πολίτες που ζουν εκεί και έχουν βιώσει την εγκατάλειψή τους».
Αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων είπε ότι «ως δημοτική αρχή του πρώην δήμου Γιαννιτσών ήταν η πρώτη που έβαλε μία τάξη στο θέμα των σκουπιδιών, με την δημιουργία δράσης για την ανακύκλωση, με τη δημιουργία και ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ, που εξυπηρετεί πλέον όλους τους πρώην δήμους που ανήκουν στον δήμο Πέλλας αλλά και δήμους εκτός περιοχής», ενώ παράλληλα πληροφόρησε ότι ήταν τα Γιαννιτσά ήταν ο πρώτος δήμος σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας που έλαβε νόμιμη αδειοδότηση για εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων».
Ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στο έργο του πάρκου του Αγίου Γεωργίου, το οποίο έγινε βάσει μελέτης και σήμερα φαίνονται τα αποτελέσματα του», σημειώνοντας παράλληλα ότι «η απερχόμενη διοίκηση του δήμου Πέλλας το παράτησε όπως ήταν πριν 3,5 χρόνια και αντί οι σημερινοί διοικούντες να προχωρήσουν στην βελτίωση και την ολοκλήρωσή του, χτυπούσαν και συνεχίζουν να χτυπούν την Δημοτική Ενότητα για προεκλογικούς λόγους».
Για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας του δήμου Πέλλας ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», τόνισε: «Ένας σημαντικός άξονας όπου μπορεί να κινηθεί ο δήμος Πέλλας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι η ανάδειξη του πλούτου της αρχαιολογικής Πέλλας και η αύξηση της επισκεψιμότητας του μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και η αξιοποίηση των οθωμανικών μνημείων των Γιαννιτσών με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η ένταξη του δήμου Πέλλας σε τουριστικά πακέτα».
Σχετικά με το μήνυμα των εκλογών της δεύτερης Κυριακής, επισήμανε:
«Όσοι θέλουν να στείλουν πολιτικό μήνυμα μπορούν να το κάνουν στις ευρωεκλογές. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι ο δήμος Πέλλας. Δώσαμε δείγμα γραφής ως διοίκηση του πρώην δήμου Γιαννιτσών για 4 χρόνια, δόθηκε και το δείγμα γραφής από τη σημερινή διοίκηση τα τελευταία 3,5 χρόνια. Μπορεί να γίνει η σύγκριση. Όσοι
θέλουν να συνεχιστεί η αδράνεια, η εγκατάλειψη, η οπισθοχώρηση, η ‘’ενός ανδρός αρχή’’, ας ψηφίσουν τη σημερινή δημοτική αρχή. Όσοι θέλουν να δουν να αναπτύσσονται η πόλη και -κυρίως- τα χωριά, που είναι πλήρως εγκαταλελειμμένα, να επιλέξουν τη «Δημοτική Ενότητα». Τα επόμενα 5 χρόνια είναι τα πιο κρίσιμα για το δήμο Πέλλας, είναι η τελευταία προγραμματική περίοδος, είναι τα τελευταία χρήματα που θα εισρεύσουν στους δήμους και είναι η μεγάλη ευκαιρία της περιοχής. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, πρέπει να στηριχθεί από μία δημοτική αρχή που θα έχει την εμπειρία και τα στελέχη και έχει δώσει δείγμα γραφής σοβαρό, υπεύθυνο απέναντι στα προβλήματα».