Σελίδες

About

16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΠΓ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014‏

Ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 11-09-2014 μέχρι και την Τετάρτη 24-09-2014 θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (Εγνατίας 91, Έδεσσα) αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2014, κάθε εργάσιμη μέρα και ώρες: από 08:00 έως 14:00 (πληροφορίες κ. Λένια Ονησιφόρου, τηλ. 2381027875).
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 08-11-2014 και την Κυριακή 09-11-2014 για τα επίπεδα:
α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.
β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, ενώ η Τουρκική θα εξεταστεί σε επίπεδο Γ1.
Εξεταστικά κέντρα για την εξέταση του διαβαθμισμένου επιπέδου Γ (Γ1-Γ2) θα λειτουργήσουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές ως εξής:


ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Γ (Γ1-Γ2)

ΑΓΓΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Πάτρα-Λάρισα
ΓΑΛΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Πάτρα
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Λάρισα
ΙΤΑΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Λάρισα
ΙΣΠΑΝΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Η εξέταση επιπέδου Γ1 της Τουρκικής γλώσσας θα πραγματοποιηθεί μόνο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.



Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 14420/ΚΒ/2008 (ΦΕΚ 218Β) Υ.Α.:
* Αίτηση (μηχανογραφικό δελτίο), στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα για τα οποία επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος.
* Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους για την έκδοση δελτίου εξεταζόμενου.
* Ένα παράβολο δημοσίου (e-paravolo- εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr), όπως προβλέπεται στην αρ. 56613/ΚΒ/2010 (ΦΕΚ 753Β) Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα:
α. των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση»).

β. των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Γ2 «άριστη γνώση»).

γ. των 80 ευρώ για την εξέταση του επιπέδου Γ1

* Αποδεικτικό ταυτότητας υποψηφίου.
Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν./ 3731/08 (ΦΕΚ 263 τ. Α΄ 23-12-2008) τα αποδεικτικά μέσα των στοιχείων ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών στις συναλλαγές τις Δημόσιες Αρχές είναι:
1. Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή η σχετική βεβαίωση της αρμόδιας αρχής.
2. Το διαβατήριο
3. Η άδεια οδήγησης
4. Το ατομικό βιβλιάριο ασθενείας όλων των ασφαλιστικών φορέων.
Τα παραπάνω θα κατατίθενται σε φωτοτυπία, αλλά απαιτείται η επίδειξη του πρωτότυπου.
Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ. Για τους αλλοδαπούς υποψήφιους, ισχύουν οι διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παρ. 4 του άρθ. 3 του Ν.2690/99 σύμφωνα με την οποία «Η ταυτότητα των αλλοδαπών αποδεικνύεται, στην περίπτωση πολιτών Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο, ενώ στις άλλες περιπτώσεις, από το διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος τους στη χώρα, ή τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές».

* Ειδικό έντυπο «Αίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από τις κατά τόπους επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα (για τους υποψήφιους με ειδικές δεξιότητες) θα δημιουργηθούν μόνο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, οπότε οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να σημειώσουν την αντίστοιχη επιλογή στη θέση 16 της αίτησης και όχι τη θέση 17. Οι υποψήφιοι με εκπαιδευτικές ανάγκες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα πεδία 13-16 της αίτησης. Τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εξετασθούν σε περισσότερες από μία γλώσσες ή επίπεδα θα πρέπει να ενημερωθούν ότι η αίτησή τους υποβάλλεται με ευθύνη τους, καθότι είναι δυνατόν να συμπέσει χρονικά η εξέταση των γλωσσών ή επιπέδων που έχουν επιλέξει. Στην περίπτωση που ένας υποψήφιος επιθυμεί να εξεταστεί σε περισσότερες γλώσσες ή επίπεδα, υποβάλει μία αίτηση και αντίστοιχο αριθμό παραβόλων. Ο υποψήφιος καταχωρίζεται μία φορά και του αποδίδεται ένας κωδικός.

Καμιά αίτηση υποψηφίου για αλλαγή εξεταζόμενης γλώσσας ή/και επιπέδου δεν γίνεται δεκτή μετά το πέρας της περιόδου υποβολής των αιτήσεων.
Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων, καθώς και τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν σύντομα από το ΥΠΑΙΘ.