Σελίδες

About

27 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε συμβουλές για να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν

Μην μένεις στα παλιά, ξεπέρασε το παρελθόν, κοίτα μπροστά και γίνε ακόμα καλύτερη για να υποδεχτείς τα καλύτερα που έρχονται. Με τα παρακάτω tips, που σου δίνουμε μάλιστα, θα κάνεις μια ικανοποιητική αρχή.

> Συγχώρεσε και ξέχνα
Είναι από τους κυριότερους τρόπους για να σε κάνουν να προχωρήσεις. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά το να συγχωρείς ανθρώπους που σε πλήγωσαν και να ξεχνάς μια κτάσταση που σου προκάλεσε άσχημα συναισθήματα, είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να κλείσεις ανοιχτές πληγές έιναι αυτός.
> Δέξου ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο
Δυστυχώς δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν και αν σκεφτείς καλύτερα ''δίπλα'' από κάθε κακή ανάμνηση υπάρχει πάντα και μία καλή -μπορεί πολύ μικρότερης σημασίας αλλά υπάρχει. Δέξου λοιπόν, ότι τα πάντα στη ζωή σου γίνονται για κάποιο λόγο, τον οποίο αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψεις, και μην απελπίζεσαι κάθε φορά που κάτι πάει στραβά.
> Σκέψου ότι αρχίζεις μια καινούρια ζωή
Όταν ήσουν μικρή και έπεφτες από το ποδήλατό σου, σταματούσες να προσπαθείς να μάθεις; Φυσικά και όχι! Γιατί λοιπόν να σταματήσεις να προσπαθείς να καταφέρεις οτιδήποτε θέλεις στη ζωή σου; Γι' αυτό σκέψου ότι κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή και ότι οτιδήποτε έρθει στη ζωή σου από εδώ και πέρα θα είναι πρωτόγνωρο και θα σε ιντριγκάρει. Μην αντιμετωπίζεις τις νέες προκλήσεις που θα σου παρουσιαστούν με αρνητισμό.
> Να φέρεσαι όμορφα στον εαυτό σου
Καμιά φορά είμαστε οι χειρότεροι κριτές του εαυτού μας. Όμως το να τον κατηγορούμε για οτιδήποτε κακό και άσχημο μας έχει συμβεί δεν είναι σε καμία περίπτωση η σωστή λύση. Γι' αυτό λοιπόν σταμάτα τώρα αυτή την άσχημη συνήθεια και δώσε στον εαυτό σου αυτό που του αξίζει, δηλαδή το καλύτερο.
> Επικεντρώσου στο μέλλον
Το μέλλον είναι ένα πολύτιμο δώρο  που σου έχει δοθεί και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στην καθημερινότητά σου, κάνε όνειρα και νέα σχέδια και απόλαυσε την κάθε στιγμή χωρίς ενδοιασμούς και αρνητικές σκέψεις. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να αποδεσμευτείς ουσιαστικά από το παρελθόν σου και να χαράξεις μια νέα, υπέροχη πορεία.