Σελίδες

About

20 Οκτωβρίου 2014

Από σήμερα στην αγορά το φθηνότερο πετρέλαιο



Έπειτα από μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

Από σήμερα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τη νέα, φθηνότερη τιμή, έπειτα από τη μείωση 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τους πρατηριούχους να κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τη μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου αφού ούτε έχει χειμωνιάσει ακόμη - και έτσι η ζήτηση είναι μειωμένη -, αλλά και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν συνεχώς.
Μάλιστα, η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στα αστικά κέντρα, θα προσεγγίσει το 1,045 ευρώ το λίτρο, ενώ στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, η τιμή θα είναι έξι με δέκα λεπτά ακριβότερη, ενώ ακόμη χαμηλότερη θα είναι η τιμή για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, αφού γι’ αυτούς η τιμή θα κινηθεί γύρω στα 0,80 ευρώ το λίτρο, μειωμένη κατά 0,245 ευρώ το λίτρο.
Τέλος, με αφορμή την έναρξη διακίνησης και διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός διέταξε την σύσταση συνεργείων ελέγχων των βυτιοφόρων για την προστασία του καταναλωτικού κοινού