Σελίδες

About

20 Ιανουαρίου 2015

OI ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΚΚΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Με κεντρικό σύνθημα : Την επόμενη μέρα χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ ! Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή ! πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Γιαννιτσά και Έδεσσα.

Παράλληλα από τους υποψ.βουλευτές Δρόσογλου Σταύρο, Κανάκη Μάνο, Ουγγρίνο Αλέκο, Παπαδοπούλου Ολυμπία και Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς, τις γειτονιές των πόλεων και τα χωριά με ομιλίες για τις θέσεις του Κόμματος μπροστά στην εκλογική μάχη της 25ης Γενάρη.
Και στις δύο συγκεντρώσεις, στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών το Σάββατο 17 Γενάρη και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας στο Βαρόσι την Κυριακή 18 Γενάρη, έγινε αρχικά η παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδέλτιου του ΚΚΕ στην Πέλλα.
Στα Γιαννιτσά τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψ.βουλευτής Πέλλας Ουγγρίνος Αλέκος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον υποψ.βουλευτή Πέλλας Αλέκο Ουγγρίνο, που επισήμανε στην ομιλία του ανάμεσα σε άλλα :
«Στις 26 Γενάρη, με όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί, θα είναι εδώ μαζί της και όλοι εκείνοι οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού μας. Θα είναι το χρέος - που όλοι τους αναγνωρίζουν - και πρέπει να πληρώσει ο λαός, που βέβαια δεν το δημιούργησε, θα είναι η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, όλοι οι εφαρμοστικοί αντιλαϊκοί νόμοι καθώς και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάνε τα μονοπώλια για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.
Ουσιαστικά δεν θα αλλάξει καμία κυβερνητική πολιτική, αφού η πραγματική εξουσία, η οικονομία, θα συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου, που απαιτεί συνεχώς μείωση του εργατικού κόστους για να επενδύσει.
Γι’αυτό την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός, η αγροτιά, οι μικροεπαγγελματίες χρειάζονται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και παντού:
Γιατί είναι κόμμα της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή, μέσα στο λαό, κόμμα που δρα με συνέπεια, συνέχεια και ανιδιοτέλεια, κόντρα σε εκβιασμούς και αυταπάτες για την αλλαγή συσχετισμών, με στόχο τη συνολική ανατροπή.
Γιατί είναι δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, δύναμη που δρα με συνέπεια μέσα στο κίνημα, για την ανασυγκρότησή του. Γιατί είναι κόμμα ελπίδας και προοπτικής. Γιατί είναι η δύναμη που θα είναι δίπλα του χωρίς υποχωρήσεις και ταλαντεύσεις, όπως έκανε πάντα σε όλη τη μακρόχρονη
πορεία του, για να οργανώσει αποτελεσματικά την πάλη του. Γιατί είναι η δύναμη που συμβάλλει σταθερά με όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας όλων των καταπιεσμένων.
Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, για να ανοιχτεί ο δρόμος για τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, που σ' αυτήν το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Μένει μια βδομάδα μέχρι τις εκλογές. Τώρα έχουμε περισσότερη εμπειρία. Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς που θα ασκηθούν, να μην υποκύψει στην ανάγκη τού να «φύγουν αυτοί» και να δοκιμάσουμε τους άλλους. Η λογική του μικρότερου κακού είναι που μας οδήγησε στα ίδια, αν όχι χειρότερα, αποτελέσματα.
Πολύ περισσότερο, να μην υπάρχει περιθώριο να ξεγελαστεί κανείς με τις υποσχέσεις και την παροχολογία των τελευταίων ημερών, τάζουν το οτιδήποτε αρκεί να μας ξεγελάσουν, και από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ . Αλλά τους έχει μάθει ο λαός μας και δεν «τσιμπάει» πια και ότι ψίχουλο μας τάζουν, μας τόχουν ήδη πάρει με τις πολιτικές τους από την άλλη τσέπη.
Η αγροτιά της Πέλλας δεν μπορεί να προσπεράσει τα ψέματα και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Δεν μπορούν αυτά να κρύψουν τη δραματική κατάσταση, που βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας της ΕΕ, της ΚΑΠ και της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και οι επίδοξοι αυριανοί κυβερνήτες του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια συνεχίζουν να «πίνουν νερό» στο όνομα της ΕΕ και της - πέρα για πέρα - αντιαγροτικής ΚΑΠ της.
Επιμένουν όλοι, ότι δήθεν δεν θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις, δεν λένε όμως ότι η ΚΑΠ, την οποία έχουν σαν ευαγγέλιο, το 2014 μείωσε 8,5% την ενιαία ενίσχυση, το 2015 θα την μειώσει 15%, ενώ έως το τέλος του 2019 θα έχει μειωθεί η ενιαία ενίσχυση κατά 45%, θα πάρουν δηλαδή από τις τσέπες των αγροτών και κτηνοτρόφων τα μισά χρήματα.
Μιλάνε για τα 2 δισ. ευρώ το χρόνο που δίνει η ΚΑΠ σε αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν λένε όμως ότι τα έχουν πάρει ήδη πίσω με την άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια & στάβλους, τις αυξήσεις των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ οι τιμές των προϊόντων μειώνονται συνέχεια, το δε εμπάργκο από τη Ρωσία έκλεισε τις αγορές προώθησης των αγροτο-κτηνοτροφικών μας προϊόντων θυσιάζοντας τις παραγωγές μας για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ μετά την ωμή επέμβασή της στην Ουκρανία.
Μας λένε ψέματα και προσπαθούν να ωραιοποιήσουν και τη νέα ΚΑΠ 2015-2020, μας μιλάνε για τα δισ. Ευρώ, που θα συρρεύσουν στο λεγόμενο Β' Πυλώνα στήριξης, όμως αυτά δεν αφορούν τους αγρότες, αλλά τους διάφορους επιχειρηματίες που επενδύουν σε μεταποιητικές βιομηχανίες, στην κατασκευή δρόμων για τη μεταφορά των προϊόντων τους, σε αγροτουρισμό και άλλες τέτοιες δραστηριότητες.
Λένε ψέματα για τους βοσκότοπους που έχουν αποχαρακτηρίσει και θα οδηγήσουν σε μείωση των ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους, καθώς δεν έχει δοθεί λύση το 2015 για να καλύψουν τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.
Τέλος, δεν μας εξηγούν γιατί οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, ενώ οι αγρότες για τη χρήση στις καλλιέργειες, αλλά και τα λαϊκά στρώματα για θέρμανση το αγοράζουν πανάκριβα.
Δεν μας λένε για το φτηνό νυχτερινό ρεύμα, που το υποσχέθηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς – που ήταν πρωτόγνωρα μαζικά και
μαχητικά και εδώ στην Πέλλα - και όχι μόνο δεν το υλοποίησαν, αλλά από τότε έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα. Δεν λένε κουβέντα για το λουκέτο και στο μοναδικό εργοστάσιο της ΕΒΖ, που απέμεινε από τα 5 της χώρας προηγούμενα, που ερήμωσε και τρώμε πια εισαγόμενη ζάχαρη, πέρα από το ξεπούλημα και των δικαιωμάτων τευτλοπαραγωγής, όπως έκαναν με τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ με τον Καπνό, τη Βιομηχανική Τομάτα, κλπ.
Χρειάζεται επόμενα, να απορρίψει ο λαός μας κάθε κυβέρνηση, που σκοπεύει να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου με μικρές και ανούσιες παραλλαγές. Να μην παρασυρθεί κι από τα διάφορα νεοφώτιστα κόμματα & τις διασπάσεις-προσχωρήσεις και κωλοτούμπες των γυρολόγων της πολιτικής ( Ποτάμια, Κινήματα, κ.λ.π.), που αν χρειαστεί πολύ πρόθυμα θα παίξουν το ρόλο της «συγκολλητικής ουσίας» για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Και οι δύο διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας, από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετική τακτική, έχουν τον ίδιο στόχο, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κινδυνολογεί και εκβιάζει δήθεν για να μη χαθούν οι θυσίες του λαού, ώστε να εξασφαλίσει τη λαϊκή υποταγή στη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αμφισβητεί την ΕΕ, υποστηρίζει ότι είναι καλύτερος διαχειριστής για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Όποια όμως κι αν είναι η διαχειριστική πρόταση, θα φέρει νέα επώδυνα μέτρα για το λαό.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όποιον και όποια δεν συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Καλούμε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στις ουρές των ανέργων, στο χωράφι & τη στάνη, στο μικρομάγαζο, στα σχολειά της μάχης για την κατάκτηση της γνώσης, τους απόμαχους της δουλειάς όχι όμως και της ζωής, να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, θα τη χρειαστούμε αυτή τη δύναμη από τις 26 Γενάρη την επομένη των εκλογών για να αντισταθούμε, πιο οργανωμένα & πιο μαζικά, στις αντιλαϊκές πολιτικές, για ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Αυτή την πορεία πρέπει να σηματοδοτήσουμε όλοι, με τη στήριξη του ΚΚΕ στις κάλπες της 25ης Γενάρη και στους αγώνες του αύριο !
Την επόμενη μέρα ΚΚΕ δυνατό για το λαό !».