Σελίδες

About

25 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ‏

ΕΛ.Γ.Α.Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης απέστειλε επιστολή, με επισυναπτόμενη έκθεση γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Πέλλας για την αποζημίωση αγροτικών παραγωγών που επλήγησαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό τους προηγούμενους μήνες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Θεοδωρίδη προς την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κα Μαρίνα Παππά:


«…Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αγροτικές παραγωγές περιοχών των τεσσάρων Δήμων.

Σας επισυνάπτω έγγραφο της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο οποίο πιστοποιούνται οι προαναφερόμενες ζημιές, μετά από επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από γεωπόνους της υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σας παρακαλώ για τις επείγουσες ενέργειές σας προκειμένου να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Δεδομένης της οικονομικής ύφεσης, αλλά και της τακτικής εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τα τελευταία χρόνια την αγροτική παραγωγή της Π.Ε. Πέλλας, οι αγρότες της περιοχής έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή
οικονομική κατάσταση αντιμετωπίζοντας σοβαρές δυσκολίες για την διατήρηση βιώσιμων παραγωγών. Στο βαθμό που τα αγροτικά εισοδήματα αποτελούν τη βάση της τοπικής οικονομίας, η επίσπευση της διαδικασίας των αποζημιώσεων και η καταβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σύνολο της οικονομίας της Πέλλας.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας παραμένουν στη διάθεσή σας για συνεργασία και υποστήριξη του έργου σας. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας».