Σελίδες

About

20 Ιουνίου 2015

1ο ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ… ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ

1ο ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ… ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ 


Η ανάληψη πρωτοβουλιών από ομάδες μαθητών και καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στηρίζεται στην πεποίθηση ότι το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει πολυδύναμο κέντρο γνώσης και πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνεται η συμμετοχή τόσο σε μαθητικούς διαγωνισμούς, που διευρύνουν το φάσμα της παρεχόμενης γνώσης και καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, όσο και σε δραστηριότητες που συνδέουν το σχολείο με την κοινωνία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη συλλογικού πνεύματος. 

YOUNG BUSINESS TALENTS 2014-2015  
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ουΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 
Τη 2η θέση πανελλαδικά κατέκτησε ομάδα του σχολείου μας που συμμετείχε στον εθνικό τελικό, που διεξήχθη στην Αθήνα το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. 

Την ομάδα (FUSSPROOF) αποτελούν οι μαθητές: 
Ασάρβελης Αναστάσιος 
Ευσταθιάδης Ιγνάτιος 
Καράμπελας Κωνσταντίνος 
Μυστακίδης Ιωάννης 
Τους μαθητές προετοίμασε για το διαγωνισμό ο καθηγητής Αντώνης Ανδρονίκου, ΠΕ09. 

Στον ίδιο διαγωνισμό το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών κατέκτησε τις πέντε από τις πρώτες εικοσιπέντε θέσεις, σε σύνολο 550. 
SOSIEL 
Ιορανίδου Σοφία 
Καλαϊτζή Έλενα 
Κανσίζογλου Σάββας 
Τσάνη Ιωάννα 
6η θέση 

BAZINGA 
Παπαδοπούλου Ανθή 
Σωτηριάδου Διαμάντω 
Τσιτλακίδου Παρθένα 
Χόντου Χαρίκλεια 
18η θέση 

DOLCE AND  COOKIES 
Κίτση Στέλλα 
Πετροπούλου Μαρία 
Πυριτίδης Απόστολος 

DAUNTLESS 
Δεβετζής Δημήτρης 
Καραηλία Καλλιόπη 
Καρυπίδου Κατερίνα 
Κόκκαλη Μαριλένα 

GOLDEN QUARTETS 
Μπάλλα Κατερίνα 
Σούκου Κατερίνα 
Σούκου Φανή 
Ψωμά Ανθή 
14η θέση, 1η στον όμιλό της 
21st CENTURY 
Κυριακίδης Ιωάννης 
Τσαυταρίδης Νικόλαος 
Τσαυταρίδου Μαρία 
24η θέση 

LITLLEMIX 
Καρατσιράκη Μαρία 
Παπαδοπούλου Φανούλα 
Σαββουλίδου Μαρία 
Στεφανίδου Χριστίνα 



   
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟSCRATCH 

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιού στο Scratch πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στην Εκπαίδευση υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.  
Στο διαγωνισμό, που πήραν μέρος πάνω από 150 σχολεία, η ομάδα του σχολείου μας, κέρδισε το 2ο βραβείο. 
Το παιχνίδι σχεδίασε ο μαθητής Νίκος Τσαυταρίδης 
Στην ομάδα συμμετείχαν οι: Παντζαρτζής Αναστάσιος και Τσαυταρίδου Μαρία 
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γραμουσένη Φωτεινή  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
Στο πλαίσιο του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση»που διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) υπό την Αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μια ομάδα μαθητών του Λυκείου μας προχώρησε στη σύσταση της εικονικής εταιρείας με το όνομα«EmbraceIt»,την οποία και παρουσίασε στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαρτίου.  

Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετείχαν οι μαθητές: 
Ασάρβελης Αναστάσιος, Γεωργίου Κική, Δεβετζής Δημήτρης, Ζιάρας Θανάσης, Κανσίζογλου Σάββας, Καράμπελας Κωνσταντίνος, Καρατσιράκη Μαρία, Κεχαγιά Ειρήνη, Κίνας Χρήστος, Μυστακίδης Γιάννης, Παναγιωτίδου Αναστασία, Παντελή Αθανασία, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Παπαδόπουλος Άγγελος, Παπαδοπούλου Νικολέτα, Παπαδοπούλου Φανή, Παπουρτζή Ανθή, Πετροπούλου Μαρία, Πυριτίδης  Απόστολος, Σαββουλίδου Μαρία, Σαμούρης Άγγελος, Σούκου Φανή, Στεφανίδου Χριστίνα, Τάντση Στέλλα, Τσάνη Ιωάννα 

Υπεύθυνος καθηγητής: Ανδρονίκου Αντώνης, ΠΕ09  
Σύμβουλος υποστήριξης: Μιλτιάδης Βογιατζής 

 Εικόνα 

ENTREPRENEURIAL SKILLS PASS (ESP) 
Το Entrepreneurial Skills Pass είναι μια νέα διεθνής πιστοποίηση που αποδεικνύει ότι μαθητές 15-19 ετών, που είχαν μια πραγματική επιχειρηματική εμπειρία, απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να προσληφθούν με επιτυχία σε έναν οργανισμό. 
Η απόκτησή του περιλαμβάνει τρία στάδια:  
1. πραγματική επιχειρηματική εμπειρία (βλ ΣΕΝ για τους μαθητές του σχολείου μας) 
2. ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης 
3. μια διαδικτυκή εξέταση 
Στη διαδικτυακή εξέταση για το νομό Πέλλας που πραγματοποιήθηκε για το νομό Πέλλας στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών στις 18 Ιουνίου ο μαθητής Μυστακίδης Ιωάννης ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξέταση. 


75οςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
"Ο ΘΑΛΗΣ" 2014-2015 

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο 75ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Από τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό διακρίθηκαν μεταξύ άλλων οι: Μοσχοπούλου Νικολέτα, Σολεϊμέζογλου Ελένη και Χατζησαββίδου Μαρία, της Α΄ τάξης του Λυκείου. 
Τους μαθητές προετοίμασε για το διαγωνισμό ο καθηγητής Δεβετζής Ιορδάνης, ΠΕ03.  


29οςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 
Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο 29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ).  
Ο διαγωνισμόςαπευθύνεταισε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείουεξετάζονταισε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ τάξης, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.  
Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι μαθητές του σχολείου μας: Τιχάλας Ανδρέας, Τσαπανίδης Μιχάλης και Τεμπερεκίδου Βασιλική της Α΄ Λυκείου καθώς και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Κούκης Ιωάννης. 

Τους μαθητές προετοίμασε για το διαγωνισμό η καθηγήτρια Κόιου Μαρία, ΠΕ04.02. 


3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ 
Το σχολείο μας συμμετείχε στον 3ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» σε συνεργασία με το 3οΓΕΛ Γιαννιτσών. Συμμετείχαν συνολικά 190 μαθητές από 18 Λύκεια. 
Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο 3οΓΕΛ Γιαννιτσών το Σάββατο 19 Μαρτίου 2015. 
Το σχολείο μας εκπροσώπησαν δύο τριμελείς ομάδες: 
Α. Τσαυταρίδης Νίκος, Κανσίζογλου Σάββας, Παπαδοπούλου Ανθή 
Β. Πεχλιβάνη Χαρούλα, Τσάνη Ιωάννα. Μυστακίδης Ιωάννης 

Η ομάδα Α του σχολείου μας κέρδισε την 3η θέση στη συνολική κατάταξη (Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας) 
Υπεύθυνοι καθηγητές: Κόιου Μαρία, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Χαβιάρης Νίκος 

Εικόνα 



ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUROSCOLA 2015 
Η μαθήτρια της Β' Λυκείου, Τσάνη Ιωάννα, η οποία έλαβε μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROSCOLA με θέμα: «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέκτησε την 12η θέση ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.  
Η διάκριση στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «EUROSCOLA», έδωσε στη μαθήτρια την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας μαζί με άλλους 23 μαθητές από όλη την Κεντρική Μακεδονία, στην Ημερίδα που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γραμματικού Θεοδώρα 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  
Τριμελής μαθητική ομάδα του σχολείου μας διακρίθηκε στην πανελλήνια φάση του Διαγωνισμού Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στο πλαίσιο της 13ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO 2015). 
Η ομάδα, την οποία αποτελούσαν ο μαθητές: Τσαυταρίδου Μαρία, της Α΄τάξης του Λυκείου, Κανσίζογλου Σάββας και Τσαυταρίδης Νικόλαος της Β΄ τάξης του Λυκείου κατέλαβε τη 2η θέση στη Βιολογία και την 7η θέση στη συνολική κατάταξη. 
Στους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015. 
Την ομάδα των μαθητών προετοίμασαν οι καθηγητές: Κόιου Μαρία (ΠΕ04.02), Παπαδόπουλος Χαράλαμπος (ΠΕ04.02) και Χαβιάρης Νικόλαος (ΠΕ04.01) 

Εικόνα 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2015 
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας με σκοπό την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Βιολογίας και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους στον τομέα αυτό της επιστήμης. 
Στο φετινό διαγωνισμό η μαθήτρια του σχολείου μας Τσαυταρίδου Μαρία κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά ανάμεσα στους μαθητές της Α΄ Λυκείου συγκεντρώνοντας βαθμολογία 96,5%, ενώ αξιόλογη επίδοση πέτυχε και η μαθήτρια Ψωμά Ανθή, της Β΄ Λυκείου.  


ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ 2015 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας οργανώθηκαν φέτος από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους ΠΕ02 των ίδιων Διευθύνσεων.  
Στην πρώτη φάση των αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, έλαβαν μέρος οι εξής ομάδες:  
ΟΜΑΔΑ Α (Ιορανίδου Σοφία, Παπαδοπούλου Νικολέτα, Τσάνη Ιωάννα, Τσαυταρίδης Νίκος, Φυντανής Γεώργιος) 
ΟΜΑΔΑ Β (Κορνισωρλής Χρήστος, Μυστακίδης Ιωάννης, Σαχπατζίδης Γιώργος, Σούκου Φανή, Χατζηπέτρου Μάγδα) 
ΟΜΑΔΑ Γ (Κανσίζογλου Σάββας, Παπαδοπούλου Ανθή, Μοσχοπούλου Νικολέτα, Τσαυταρίδου Μαρία, Χατζησαββίδου Μαρία) 

Από αυτές η ομάδα Γ κέρδισε την 2η θέση και προκρίθηκε στον τελικό.  
Στην τελική φάση, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2015 στην Αλεξάνδρεια, η ομάδα Γ του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών κέρδισε το  4ο βραβείο. 
Εικόνα 

Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια Αθανασίου Μαρία, ΠΕ02. Ως κριτές συμμετείχαν επίσης οι φιλόλογοι Καρυπίδης Σωτήρης και Χλαπουτάκη Ελισάβετ. 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 
«ΚΥΠΡΟΣ 1974 – 2014. 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΔΙΕΚΔΙΚΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα – διαγωνισμός «Κύπρος 1974 – 2014. 40 χρόνια. Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», που αφορούσε δημιουργίες μαθητών με αφορμή το Κυπριακό ζήτημα, απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων αι Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. 
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν με εικαστικές δημιουργίες οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Νιοράτζε Μαριάμ, Νιοράτζε Ταμάρα, Καλμπατζίδου Χριστίνα και Παραστατίδου Φωτεινή 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τουρπτσόγλου Μακρίνα, ΠΕ13 


20ή ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ 
Ο μαθητής της Β΄ τάξης του σχολείου μας Κανσίζογλου Σάββας κληρώθηκε για να συμμετάσχει στην 20ή Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων 2014-2015. 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τουρπτσόγλου Μακρίνα, ΠΕ13 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΔΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ 
Ομάδα μαθητών συμμετείχε στο Διαγωνισμό Κάδου Ανακύκλωσης στα Σχολεία, 
που είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά προβλήματα.  
Υπεύθυνος καθηγητής: Πασχαλίδης Πασχάλης, ΠΕ11 


ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
Πετοσφαίριση 
Η ομάδα Πετοσφαίρισης του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, που συμμετείχε στους σχολικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Φεβρουαρίου –Μαρτίου 2015, κατέκτησε τη 1η θέση στο νομό. 
Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες: Αναστασιάδου Ανδρονίκη, Καραλή Μαρία, Κίτση Στυλιανή, Μιχαηλίδου Αικατερίνη, Παπαϊωάννου Μαρία, Παπουρτζή Ανθή, Πασσαλή Στέλλα, Πετροπούλου Μαρία, Πιτσούδη Βασιλική, Ρόπου Αγγελική, Σεβαστιάδου Αφροδίτη, Χατζηβασιλείου Σουζάνα. 

Χειροσφαίριση 
Η ομάδα Χειροσφαίρισης του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, που συμμετείχε στους σχολικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2015, κατέκτησε τη 2η θέση στο νομό. 
Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες: Ανδρίτσου Ολυμπία, Ζιάκα Ελένη, Καρτσίδου Αναστασία, Κεχαγιά Ειρήνη, Μαυροπούλου Χρυσή, Ξηρίδου Φωτεινή – Αδαμαντία, Παναγιωτίδου Αναστασία, Παπαδοπούλου Ναυσικά, Πέιου Μαρία –Αναστασία, Πλιόγκα Ιωάννα, Πυριτίδου Βαρβάρα, Σωτηριάδου Διαμάντω, Τροχίδου Χρυσή, Φράγκου Δέσποινα 

Τις μαθήτριες προετοίμασαν οι καθηγητές Πασχαλίδης Πασχάλης και Ταϊγανίδου Ελισάβετ, ΠΕ11. 

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αλμπάνη Παναγιώτα έλαβε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 τις παρακάτω διακρίσεις: 
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου 
7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου 
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα του Παγκρατίου. 

Ο μαθητής Ιωάννης Κυριακίδης της Β΄ τάξης του σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ποδηλατοδρομίας των 80 km,που έγιναν στη Σταυρούπολη Ξάνθης, και την 4η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Ποδηλατοδρομίας των 80 km, που έγιναν στην Κρήτη. 


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1ουΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης».   

Στη  θεατρική παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Παρασκευή 24 Απριλίου  για μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης και το Σάββατο 25 Απριλίου για το κοινό, παίζουν οι παρακάτω μαθητές: Ανδρίτσου Όλγα, Ζιάρας Θανάσης, Καραμπατζάκη Τριανταφυλλιά, Κόκκαλη Μαριλένα, Κούκης Γιάννης, Λάμπη Πελαγία, Μαυροπούλου Χρυσή, Μπολόλη Ξένια, Μπόνος Θανάσης, Ξηρίδου Αμάντα, Πετροπούλου Μαρία, Σαχπατζίδης Γεώργιος, Τάγκος Γιώργος. 

Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν επίσης ως βοηθοί οι παρακάτω μαθητές: Αυγερινός Αθανάσιος, Βογιατζή Σ., Βροχίδης Βασίλειος, Καραηλία Κ., Καραλή Μ., Καρατσιράκη Μ., Μπαρμαράς Κ., Μπουζαλάκου Ε. Ρούσης Γιώργος, Σαββαντόγλου Ε. και Χατζηγιαννίδου Μαρία. 

Εικόνα 

Η ομάδα παρουσίασε επίσης το έργο στο πλαίσιο του 3ου Θεατρικού Διαγωνισμού Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας 2015. 

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ιγνατιάδου Αλίκη, ΠΕ02, Καλπακίδης Κωνσταντίνος, ΠΕ03 


ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

Action Aid 
Εκδηλώνοντας έμπρακτα ευαισθησία σε θέματα επιβίωσης και παιδείας των παιδιών του τρίτου κόσμου, το σχολείο έχει υιοθετήσει εδώ και 15 χρόνια, μέσω της Actionaid, την SamsiaAdamu, της κοινότητας Γκαζέπ της περιοχής της Γκάνα. 
Υπεύθυνος καθηγητής: Δομινάρης Ιωάννης 

ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ 
Το τμήμα Β5 του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, συμμετείχε σε πρωτοβουλία που ανέλαβαν η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, οι εθελοντικές ομάδες «Το όραμα των Αμπελιών» και «Νοιάζομαι» καθώς και ιδιώτες από την Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε απόρους φυλακισμένους των Διαβατών. 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2015. 
Υπεύθυνος καθηγητής: Ρωμανίδης Σωκράτης 

ΕΚΤΩΡ 
Πριν από ένα χρόνο το σχολείο μας φρόντισε, αγάπησε και υιοθέτησε τον Έκτορα.  
Το γεγονός αναγνωρίστηκε τόσο από τη Φιλοζωική Εταιρεία Αθηνών όσο και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικά και πανελλαδικά. 
Εικόνα 

UNIVERSITIES4EU 
Το πρόγραμμα Universities4EU, που διεξάγεται σε συνεργασία με την έδρα JeanMonnet του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θέτει στο επίκεντρο τους νέους, μαθητέςηλικίας 16-18 ετών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να τους ενημερώσει σχετικά με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω καινοτόμων τρόπων μάθησης.  

Στην πρώτη ημερίδα του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, έλαβαν μέρος οι καθηγήτριες Γραμματικού Θεοδώρα, ΠΕ06 και Τουρπτσόγλου Μακρίνα, ΠΕ13. 


7ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» διοργάνωσαν το 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξήχθη  στις 21, 22 και 23 Απριλίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Στο συνέδριο πήραν μέρος οι μαθητές του σχολείου μας: Δαντσάκης Κωνσταντίνος και Κοσμίδης Κυριάκος της Γ΄ τάξης. 
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γραμουσένη Φωτεινή, ΠΕ19 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 
Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του βιβλίου (23 Απριλίου).  
Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων. 
Στην εκδήλωση, η οποία είχε ως στόχο την ενίσχυση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος και την προώθηση της φιλαναγνωσίας, συμμετείχαν οι μαθητές: Μοσχοπούλου Νικολέτα, Τιχάλας Ανδρέας, Τσαυταρίδου Μαρία, Χατζηγιαννίδου Μαρία και Χατζησαββίδου Μαρία της Α΄ τάξης του Λυκείου καθώς και οι: Βουβουδάκη Κωνσταντίνα, Ιορανίδου Σοφία, Κανσίζογλου Σάββας, Παναγόπουλος Προκόπης, Τσάνη Ιωάννα, Τσαυταρίδης Νίκος, ΤσιτλακίδουΝόπη, Χατζηιωακειμίδου Κωνσταντίνα, Χόντου Χαράτης Β΄ τάξης. 

Τους μαθητές προετοίμασαν οι φιλόλογοι Αθανασίου Μαρία και Χλαπουτάκη Ελισάβετ. 


ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 
Για 5η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει στα Γιαννιτσά το θερινό Σχολείο Φυσικής 
Σκοπός  του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. 
Στόχος του Θερινού σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες . 
Εικόνα 


3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΛΑΣ 
Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στον πολυχώρο «Κανναβουργείο» στην Έδεσσα, πραγματοποιήθηκε το 3ο Μαθητικό Μουσικό Φεστιβάλ, στο οποίο πήραν μέρος μαθητές και μαθητικά μουσικά σχήματα από τα Γυμνάσια και Λύκεια των σχολείων ευθύνης της ΔΔΕ Πέλλας. Παρουσιάστηκαν μουσικά κομμάτια καλύπτοντας όλα τα είδη της μουσικής (παραδοσιακή, λαϊκή, ροκ, όπερα κτλ.), ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές από τα σχολεία του Νομού. 

Οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είναι: 
Αυγερινός Αθανάσιος, Βαρετιμίδης Δημήτρης, Ιορδανοπούλου Ελένη, Κίνας Χρήστος,Χαχούδης Χρήστος. Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια Ηλιάδου Ελισάβετ. 


ΟΜΑΔΕΣ ΧΟΡΟΥ 
Ομάδες μαθητών του σχολείου μας παρουσίασαν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς στο πλαίσιο εκδηλώσεων της 4ηςΠαραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας και της 5ηςΑνθοέκθεσης Γιαννιτσών, ενώ ομάδα FlashMob έχει παρουσιάσει συρτάκι στο MediterraneanCosmos 
Υπεύθυνοι καθηγητές: Πασχαλίδης Πασχάλης, Ταϊγανίδου Ελισάβετ, ΠΕ11 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις  
Διατροφή / Ευ ζην, με τη συμμετοχή 70 μαθητών (υπεύθυνοι καθηγητές: Πασχαλίδης Πασχάλης, ΤαϊγανίδουEλισάβετ) 
Ενημέρωση και πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, από την Επισκέπτρια Υγείας του γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, κα. Γκίνη, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου 
Ημερίδα για το Διαδίκτυο (υπεύθυνοι καθηγητές: Γραμματικού Θεοδώρα, Γραμουσένη Φωτεινή, Κετικίδης Γεώργιος) στην οποία συμμετείχαν 30 μαθητές 
Δράσεις Αισθητικής Αγωγής (σύνολο 6) στις οποίες συμμετείχαν ανά ομάδες 380 μαθητές (υπεύθυνοι καθηγητές: Αθανασίου Μαρία, Μανδατζής Φώτης, Ταϊγανίδου Ελισάβετ) 
Δράσεις ενάντια στο ρατσισμό (σύνολο 4) με τη συμμετοχή όλων των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου 
Δράσεις ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιγνατιάδου Αλίκη, Χλαπουτάκη Ελισάβετ), με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.