Σελίδες

About

17 Αυγούστου 2015

Αναμένοντας την ανακοίνωση των (πεσμένων) βάσεων

DEFAULTΒρισκόμαστε λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία την έκδοση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η ανακοίνωση των βάσεων να γίνει κοντά στις 25 Αυγούστου.
Τα φετινά θέματα ήταν δύσκολα σε αρκετά μαθήματα, όπως τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, γεγονός που θα επιδράσει στη διαμόρφωση των βάσεων και πολλές σχολές ενδέχεται να παρουσιάσουν πτώση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ιατρική της Αθήνας μπορεί να πέσει και κάτω από όριο των 19.000 μορίων, ενώ πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία και των περιζήτητων Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών.
Αναλυτικά ανά επιστημονικό πεδίο:

1ο πεδίο
Πέφτουν οι Νομικές σχολές, καθώς και οι σχολές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
2ο πεδίο
Μεγάλη πτώση, ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας.
3ο πεδίο
Σε ιστορικά χαμηλά θα βρεθεί η Ιατρική Αθηνών, συμπαρασύροντας Οδοντιατρική, Νοσηλευτική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή.
4ο πεδίο
Ακόμα και πτώση 1.000 μορίων σε πολυτεχνικά τμήματα.
5ο πεδίο
Πτωτική τάση στα οικονομικά τμήματα.
Νέο σύστημα εγγραφών
Αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει δοκιμαστικές καταχωρήσεις στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, για την εγγραφή των υποψηφίων στο τμήμα που πέτυχαν και θα τεθεί σε εφαρμογή την ίδια ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ που πέτυχαν για να εγγραφούν,ούτε να προσκομίσουν δικαιολογητικά.
Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν είναι να μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας με τον προσωπικό τους κωδικό,και στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα νέοι κωδικοί για να κάνουν την εγγραφή τους.
Ταυτόχρονα, οι πρωτοετείς φοιτητές θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν άμεσα, για να έχουν έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.