Σελίδες

About

31 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ‏

Συντοπίτες και συντοπίτισσες
Λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις εκλογές που προκηρύχθηκαν απλά και μόνον για να ξεκαθαριστούν οι εσωκομματικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με την μόλις 7μηνη κυβερνητική θητεία, η χώρα μας αλλά και ο Νομός μας, βρίσκονται σε πολύ δυσμενέστερη θέση από το 2014.
Το επτάμηνο πείραμα της «αριστερής» διακυβέρνησης όχι απλώς απέτυχε παταγωδώς, αλλά καταρρέει, όπως νομοτελειακά ήταν αναμενόμενο, καθώς το κόμμα των συνιστωσών αναρριχήθηκε στην εξουσία καλλιεργώντας σε έναν ολόκληρο λαό φρούδες ελπίδες και υποσχόμενο πράγματα που γνώριζε πολύ καλά ότι σε καμιά περίπτωση δεν επρόκειτο, δεν μπορούσε να υλοποιήσει. Γι’ αυτό και μέσα σε ένα 7μηνο διαλύεται στα εξ ων συνετέθη

Είναι αλήθεια ότι ο λαός μας ήλπισε ότι η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιανουαρίου, θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιες προοπτικές καλύτερες για τον Τόπο. Και εγώ ο ίδιος, σεβόμενος τη λαϊκή ετυμηγορία, παραδίδοντας το Υπουργείο στον διάδοχό μου, θέλησα να συμβάλλω στην εθνική προσπάθεια να προχωρήσει η χώρα μπροστά, τονίζοντας την ανάγκη να εγκαινιάσουμε επιτέλους μια νέα εποχή εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας για το καλό της χώρας.
Αντ’ αυτών ζήσαμε επί 7 μήνες καταστάσεις τραγελαφικές και πρωτοφανείς: Διαπραγματεύσεις με λεονταρισμούς και ¨ψευτοπαληκαριές¨, υπουργών και επιτροπών που μας έφερναν μέρα με τη μέρα πιο κοντά στο περιβόητο grexit και την καταστροφική ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με δηλώσεις και συνεντεύξεις που μας αποστερούσαν και τους τελευταίους ευρωπαίους συμμάχους, ένα δημοψήφισμα που με το οποίο εκαλείτο ο λαός να πεί «όχι» σε μια κακή συμφωνία, για να μας φέρουν την επομένη ακριβώς μια συμφωνία απείρως χειρότερη, με τράπεζες κλειστές, με γέροντες συνταξιούχους που λιποθυμούν στα γκισέ και στα ΑΤΜ για κάποιες δόσεις – ψίχουλα από τα λεφτά τους, στα αμίμητα των… «στηρίζω αλλά δεν ψηφίζω»!!! Φανταστείτε αν αυτό το τελευταίο το κάναμε και μεις – αν δηλαδή δεν βάζαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, που θα βρισκόταν τώρα η χώρα.


Σε περίπου 20 μέρες, θα έχει έρθει η ώρα να κλείσει αυτή η θλιβερή παρένθεση και η χώρα να μπει ξανά στον δρόμο της οικονομικής σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Αυτοί που πρόδωσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες τις δικές τους υποσχέσεις και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού – ακόμη και πολλών από εκείνους που δεν τους ψήφισαν - δεν μπορούν να είναι εγγυητές της νέας πορείας. Μια νέας πορείας που θα σέβεται και θα στηρίζει την γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν μπορούν πλέον να τεθούν πλαστά διλλήματα, ούτε τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα, στιβαρή και αποφασιστική διακυβέρνηση, χωρίς παλινωδίες, παλιμπαιδισμούς και λόγια κενά περιεχομένου. Και αυτή τη διακυβέρνηση μόνο το κόμμα – η Νέα Δημοκρατία - που ενέταξε τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 35 χρόνια τώρα παραμένει πιστό στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, μπορεί να διασφαλίσει.
Σε ότι με αφορά προσωπικά, η πολιτική μου διαδρομή και συνέπεια, είναι γνωστή σε όλες και σε όλους. Και αυτήν θα ακολουθήσω και πάλι. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο εκπρόσωπος όλων των πολιτών της Πέλλας, ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις. Θα συνεχίσω με κάθε τρόπο να υπερασπίζομαι στο Κοινοβούλιο, αλλά και σε όποια άλλη θέση βρεθώ, τον καθημερινό μόχθο, τις αγωνίες, τις αναζητήσεις και τους αγώνες των συμπολιτών μου για ένα καλύτερο μέλλον της Πέλλας και της πατρίδας μας.
Τώρα που έφθασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουμε πάλι – όπως εμείς ξέρουμε και μπορούμε - με όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να επιστρέψει η χώρα μας στην ομαλότητα, την οικονομική σταθερότητα και στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, χωρίς κλυδωνισμούς, πισωγυρίσματα και ανούσια και, κυρίως, επικίνδυνα πειράματα.
Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε ενεργά στις εκλογές και να δώσετε τη δύναμη στη Νέα Δημοκρατία να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της πατρίδας
Γιώργος Καρασμάνης