Σελίδες

About

10 Αυγούστου 2015

Κάλεσμα για δημιουργία Νομαρχιακής Επιτροπής υπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ


Απευθύνουμε επιστολή κάλεσμα στις Αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις αλλά και στους ανένταχτους αγωνιστές, σε κάθε πατριώτη, σε όσους ενδιαφέρονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ελληνική κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και πραγματική δημοκρατία ώστε να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

Την 5η Ιουλίου αποτυπώθηκε μια δυναμική υπέρ του ΟΧΙ σε μνημόνια και λιτότητα παρόλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τα κόμματα της ολιγαρχίας ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ, το μέτωπο του «πάση θυσία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», μετέτρεψαν μέσα σε λίγες μέρες το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ και καταπατώντας τη λαϊκή βούληση και οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο.
Η αποτυχία της «διαπραγμάτευσης» έχει δείξει ότι η μόνη δικαίωση του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ είναι οι μονομερείς ρήξεις με το χρέος, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δίλημμα είναι ρήξη ή υποταγή. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Σε αυτή τη βάση θεωρούμε αναγκαιότητα:
Πρώτον τη συγκρότηση άμεσα μιας Νομαρχιακής επιτροπής υπεράσπισης του ΟΧΙ ως καθολικής απόρριψης κάθε μνημονιακού τύπου συμφωνίας και απόφασης για ρήξη με τα διεθνή και ντόπια πλαίσια που επιβάλουν μόνιμα τη διαρκή επιτήρηση και τη μνημονιακή κόλαση. Η ανάγκη μιας τέτοιας συλλογικής προσπάθειας έχει αναδειχθεί εδώ και καιρό. Δεύτερον, εν συντονία και με αυτό που συμβαίνει σε κεντρικό επίπεδο(Μέτωπο υπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ), να συμβάλουμε στην επεξεργασία μεταβατικών λύσεων και εναλλακτικών πολιτικών για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, που όπως έχει εμπεδωθεί σε σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μέσα από την εμπειρία των τελευταίων ετών, που θα αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των μνημονίων και τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας. Σχέδιο που πρέπει να ξεκινά από την:

* Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας
* Την ανάκτηση εθνικού νομίσματος
* Μονομερή διαγραφή του χρέους
* Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό έλεγχο
* Εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
* Αποκατάσταση και διεύρυνση της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών.

Είμαστε απέναντι, υπερασπιζόμενοι ενιαία και με κάθε τρόπο το περήφανο και γενναίο ΟΧΙ, προβάλλοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα και το σχέδιο του άλλου δρόμου χωρίς ανεργία, φτώχεια, μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ε.Ε.

e-mail:gmuratidis@gmail.com
Κιν.: 6936069923